Askerlik Tecili sorun oluştu.

Askerlik Tecili ve İşlemleri Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
mirkovicci

Re: Askerlik Tecili sorun oluştu.

Mesaj gönderen mirkovicci » 10 Mar 2015, 16:46

bugun aradim ogrenci islerini bana dedigi tam olarak su ; sen8n kayit yenilemen veya yenilememen onemli degi, ogrencisin hala ve ogrenci haklarindan yararlanabiliyosu. ve biz zaten tecik evraklarini gonderdik buna ek olarak belge istiyorlarsa veririz goturursun dedi. Ve totalde 8 donem ogrenci haklarindan yaratlanabiliyorsun dedi tecil edebilirsin dedi.
halk egitim merkezi veriyo mu gercekten, herhangi birine gitsem alabilirmiyim ??

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 10 Mar 2015, 17:32

mirkovicci yazdı:bugun aradim ogrenci islerini bana dedigi tam olarak su ; sen8n kayit yenilemen veya yenilememen onemli degi, ogrencisin hala ve ogrenci haklarindan yararlanabiliyosu. ve biz zaten tecik evraklarini gonderdik buna ek olarak belge istiyorlarsa veririz goturursun dedi. Ve totalde 8 donem ogrenci haklarindan yaratlanabiliyorsun dedi tecil edebilirsin dedi.
halk egitim merkezi veriyo mu gercekten, herhangi birine gitsem alabilirmiyim ??
Üniversite okuduğun için halk eğitim maalesef ek-c2 belgesi vermez,halk eğitim merkezi açık lise ve mesleki açık lise okuyan öğrencilere ek-c2 belgesi verir.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

servetinanc
Doktor

Mesaj gönderen servetinanc » 06 Eki 2015, 16:01

arkadaşlar merhaba, ben acık öğretim lisesine 2008'de kayıt yaptırmıştım, 1 dönem sınava girdim ondan sonra bir daha sınava girmedim ve kayıt yenilemedim.. askerligi tecil ettirebilmek için, 2 gün önce tekrar kayıt yeniledim.. 2008-2009 1.dönem aktif görünüyor, ikinci dönemden sonra 2014-2015 dönemine kadar pasif görünüyor, ve 2015-2016 aktif görünüyor.. bu belge ile askerliğimi tecil ettirebilir miyim? lütfen cevap verin ve yardımcı olun rica ediyorum, yakında ispanyaya gideceğim bu yüzden pasaport çıkartmaya gidemiyorum. çünkü gbt'de yoklama kaçagı çıkacağım vs diye korkuyorum bu yüzden pasaport çıkartamıyorum.. arkadaşlar bilgisi olan varsa ve yol gösterirsen çok sevinirim, çok canımı sıkıyor bu tecil olayı.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 07 Eki 2015, 01:26

servetinanc yazdı:arkadaşlar merhaba, ben acık öğretim lisesine 2008'de kayıt yaptırmıştım, 1 dönem sınava girdim ondan sonra bir daha sınava girmedim ve kayıt yenilemedim.. askerligi tecil ettirebilmek için, 2 gün önce tekrar kayıt yeniledim.. 2008-2009 1.dönem aktif görünüyor, ikinci dönemden sonra 2014-2015 dönemine kadar pasif görünüyor, ve 2015-2016 aktif görünüyor.. bu belge ile askerliğimi tecil ettirebilir miyim? lütfen cevap verin ve yardımcı olun rica ediyorum, yakında ispanyaya gideceğim bu yüzden pasaport çıkartmaya gidemiyorum. çünkü gbt'de yoklama kaçagı çıkacağım vs diye korkuyorum bu yüzden pasaport çıkartamıyorum.. arkadaşlar bilgisi olan varsa ve yol gösterirsen çok sevinirim, çok canımı sıkıyor bu tecil olayı.
Askerlik için hiç bir şekilde tecil işlemi yaptırmadıysanız ve 20 yaşından büyükseniz %90 asker kaçağısınız.
Askerlik şubesine kalmış bir olay.Çünkü bazı askerlik şubeleri bütün dönemler aktif olursa tecil yapıyor.
Eskiden hapis cezası vardı ama şimdi sadece para cezasının olduğunu biliyorum.
E-devlet üzerinden,bu durumu öğrenebilirsiniz.Asker kaçağı olunca hakkınızda dava açılıyor ve hakkınızda açılan davaları e-devlet'den öğrenebilirsiniz.

servetinanc
Doktor

Mesaj gönderen servetinanc » 07 Eki 2015, 12:30

evet, 92 dogumluyum.. eğer asker kaçagıysam , tecile gidersem bir problem oluşur mu benim için? yani askeriyede bana el koyarlarmı zorla askere gönderirler mi? şuan o korkudan dolayı gidemiyorum tecil yaptırmaya ve tecil yapacaklarmı onuda bilmiyorum.. agustos 10da tatildeyken, polisler tatil yaptığım yere geldiler, herhalde otele giriş yaparken kimlik bilgilerimi sisteme girince emniyete bilgi gitmiş sanırım, polisler otele geldi, muayene kaçagı oldugumu söylediler, muayene olmamışsınız dediler.. evet tecil yaptırıcam vs dedim, bana bi kagit imzalattılar 15 gün içerisinde git muayene ol dediler.. ama ben gitmedim, ve 2 3 gün önce açık ögretime para yatırdım kaydımı yeniledim, askerligi ertelemek için kağıt aldım.. şimdi askerlik şubesine gidersem acaba nasıl bir sorunla karşılaşırım bilemiyorum.. tecil yapmazlarsa bu defa orada bana el koyarlar askere göndermeye çalışırlarsa çok kötü olur benim için.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 07 Eki 2015, 17:32

Ne tür sorunla karşılaşacağını gerçekten bilmiyorum.
Asker kaçağı durumunda olanların askerlik tecilinin yapılmadığını biliyorum.
Askerlik şubesine telefon açıp,durumunuzu anlatıp tecil yapıp yapmadıklarını sorabilirsin.Yani askerlik şubesine gitmene gerek yok.

servetinanc
Doktor

Mesaj gönderen servetinanc » 08 Eki 2015, 11:58

peki hocam teşekkürler, bugün askerlik şubesini arayıp öğreneceğim.. peki birşey soracağım, açık öğretim lisesi 1.sınıfın henüz, bütün sınavlara girersem kaç yılda liseyi bitirmiş olurum bi bilginiz var mı? en kötü en iyi kaç yılda bitiririm?

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 08 Eki 2015, 15:26

servetinanc yazdı:peki hocam teşekkürler, bugün askerlik şubesini arayıp öğreneceğim.. peki birşey soracağım, açık öğretim lisesi 1.sınıfın henüz, bütün sınavlara girersem kaç yılda liseyi bitirmiş olurum bi bilginiz var mı? en kötü en iyi kaç yılda bitiririm?
En yüksek puan olan 35 krediyi bütün sınavlardan alabilirsen, en erken 2,5 yılda biter.

“Askerlik Tecili” sayfasına dön