soruda mı gariplik var ? ben mi anlayamadım yoksa?
ben Kuran'ı kerim cevabı verdim.çünkü yorum düşünce, içermez......Allah'a aittir.
doğru cevap d şıkkı diyor cevap anahtarı.
Din kült. 5 soruya bakınız.
Din kült. 5 soruya bakınız.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Türkiye Laik'tir Laik kalacak !!!
kredi 170 dönem 10
kredi 170 dönem 10
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: Din kült. 5 soruya bakınız.
Örf ve Adetler İslam düşüncesindeki yorumların birleştiği temel konulardan değil zaten... pek anlayamadım bende 

Köylü Kızı yazdı:Örf ve Adetler İslam düşüncesindeki yorumların birleştiği temel konulardan değil zaten... pek anlayamadım bende
garip bir soru
Türkiye Laik'tir Laik kalacak !!!
kredi 170 dönem 10
kredi 170 dönem 10
İslam dinini kabul edenler arasında birçok farklı toplım bulunduğu için örf adetler toplumdan topluma değişir. Müslüman Endonezya toplumu ile Müslüman Türk toplumu arasındaki örf adetler farklıdır mesela. Fakat diğerlerinde birleşirler. Çünkü tevhit yalnızca Allah'ı kabul etmek anlamına gelir.Nübüvvet ise peygamberlik ile alakalı bir şeydi sanırım.Kuran ise zaten İslam dininin kutsal kitabı olduğundan geriye bir tek d şıkkı kalıyor.ajlan45 yazdı:soruda mı gariplik var ? ben mi anlayamadım yoksa?
ben Kuran'ı kerim cevabı verdim.çünkü yorum düşünce, içermez......Allah'a aittir.
doğru cevap d şıkkı diyor cevap anahtarı.
- rüfeyde
- Doçent
Soruyu yanlıs anlamışsın canım
Hangisi üzerine yorum yapılamaz tarzı birşey anladın sanırım. Mesela islam dininde farklı imamlar farklı görüşlere (yorumlara) sahip olmalarına karşı Tevhit, Nübüvvet , ve Kuran-ı Kerim hakkındaki görüşleri hepsinin aynıdır yani yorumlamaları farklı bile olsa bunda birleşirler yanlız örf ve adetlerde birleşmezler

Hangisi üzerine yorum yapılamaz tarzı birşey anladın sanırım. Mesela islam dininde farklı imamlar farklı görüşlere (yorumlara) sahip olmalarına karşı Tevhit, Nübüvvet , ve Kuran-ı Kerim hakkındaki görüşleri hepsinin aynıdır yani yorumlamaları farklı bile olsa bunda birleşirler yanlız örf ve adetlerde birleşmezler

Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz; ama ağlayana neden ağladığı sorulur.
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!
- rüfeyde
- Doçent
Tatlımm seni özledim yaKöylü Kızı yazdı:Örf ve Adetler İslam düşüncesindeki yorumların birleştiği temel konulardan değil zaten... pek anlayamadım bende

- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Ablaaaa..rüfeyde yazdı:Tatlımm seni özledim yaKöylü Kızı yazdı:Örf ve Adetler İslam düşüncesindeki yorumların birleştiği temel konulardan değil zaten... pek anlayamadım bende![]()

- rüfeyde
- Doçent
Köylü Kızı yazdı:Ablaaaa..rüfeyde yazdı:Tatlımm seni özledim yaKöylü Kızı yazdı:Örf ve Adetler İslam düşüncesindeki yorumların birleştiği temel konulardan değil zaten... pek anlayamadım bende![]()
bende çok özledim yaaa, nasılsın? neler yapıyorsun? Salih nasıl?
![]()
![]()
![]()
![]()

- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Bende Allah razı olsun, geçmiş olsun iyi olacak İnşallah, korkulacak bişey yok korkmamalısın...rüfeyde yazdı:![]()
canımm hamd olsun iyiyim sen nasılsın ?... Salih efendiyi sürekli doktora götürüyoruz bu ara kontrolleri var ayın 22sinde de kücük bi operasyon geçirecek korkuluyum iste napalım