YGS için forum

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
ajlan45
Doktor

YGS için forum

Mesaj gönderen ajlan45 » 09 Ara 2015, 23:16

Biz AOL mezunu olarak. Rastgele bir liseden form alabilirmyiz?

Araştırmamda okulun bağlı bulunduğu yerden alınır yazıyor.nerden alacağım ve. Okul kodu. Falan kaç nasıl dolduracağım

Türkiye Laik'tir Laik kalacak !!!

kredi 170 dönem 10

eddie
Acemi

Re: YGS için forum

Mesaj gönderen eddie » 10 Ara 2015, 01:18

Bende sizin gibi mezun oldum ve ygs ye başvurucağım.Formu ösymnin internet sitesinden indiriceksiniz .Kodlarda tam ayrıntıyı bilmiyorum ancak bana söylenen açık lisenin her il için farklı bir kodu varmış.Bunu arkadaşlarda yazarsa sevinirim istanbul ve diğer il açısından.Diplomanızın noterden onaylı örneği, form,t.c kimlik ve internetden ödemeyecekseniz başvuru ücretinin dekontunu başvuru esnasında vericeksiniz ilk defa ösymye başvuruyorsanız.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 10 Ara 2015, 01:44

Ösym başvurusu yapan okullardan birisine gidip,Ygs için başvuru yapacağınızı söyleyin.T.C kimlik numaranız ile sistemden hallederler.
Eskiden forum dolduruyordunuz,diploma veya okuldan onaylı öğrenci belgesi götürüyordunuz vs. vs.
Şimdi sistem değişti,çok kolay.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

eddie
Acemi

Mesaj gönderen eddie » 10 Ara 2015, 02:04

Sadece t.c yeterlimi yani?Bana uzun mevzuatdan bahsetiler yukarıda anlattığım gibi o zaman yanlış anlatmış olmayayım.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 10 Ara 2015, 09:15

Aslında form almanıza gerek yok, bulunduğunuz ilin ÖSYM merkezlerine gidin orrda internet üzerinden dolduruluyor, hem yardımcı da oluyorlar, kod vs hakkında...
Öncelikle kimlikteki resminiz eski ise değiştirmeniz gerekebilir çünkü YGS girişlerinde kimlikeki resim ile de kontrol yapılıyor.
İlk başvurunuz ise ve daha AÖLden mezun olmamışsanız Halk eğitimden bir belge almanız gerekecek.
Belki bu yıl başvuru şartları değişebilir ama ben geçen yıl başvurduğumda önce başvurumu yaptım yani ordaki görevli ile formu beraber doldurduk ve başvuru bittikten sonra Harcı ödedik, geçen yıl harç 50 Lira idi, bu yıl değişebilir. başvuru şartları daha açıklanmış değil, ama Başvurular 6 Ocak'ta başlayacağı için ÖSYM sitesini takip edin, kılavuz başvurulardan önce yayınlanır...

eddie
Acemi

Mesaj gönderen eddie » 10 Ara 2015, 12:12

Köylü Kızı yazdı:Aslında form almanıza gerek yok, bulunduğunuz ilin ÖSYM merkezlerine gidin orrda internet üzerinden dolduruluyor, hem yardımcı da oluyorlar, kod vs hakkında...
Öncelikle kimlikteki resminiz eski ise değiştirmeniz gerekebilir çünkü YGS girişlerinde kimlikeki resim ile de kontrol yapılıyor.
İlk başvurunuz ise ve daha AÖLden mezun olmamışsanız Halk eğitimden bir belge almanız gerekecek.
Belki bu yıl başvuru şartları değişebilir ama ben geçen yıl başvurduğumda önce başvurumu yaptım yani ordaki görevli ile formu beraber doldurduk ve başvuru bittikten sonra Harcı ödedik, geçen yıl harç 50 Lira idi, bu yıl değişebilir. başvuru şartları daha açıklanmış değil, ama Başvurular 6 Ocak'ta başlayacağı için ÖSYM sitesini takip edin, kılavuz başvurulardan önce yayınlanır...
Cevap için teşekkürler resimim 2 yıl önce değıştirilmişti.Mezun olduğuma göre diplomamın onaylı örneğini götürmek yeterli sanırım yada t.c ilede yeterli galiba.

Kullanıcı avatarı
ajlan45
Doktor

Mesaj gönderen ajlan45 » 10 Ara 2015, 20:34

Köylü Kızı yazdı:Aslında form almanıza gerek yok, bulunduğunuz ilin ÖSYM merkezlerine gidin orrda internet üzerinden dolduruluyor, hem yardımcı da oluyorlar, kod vs hakkında...

3-4 ocak sınavında mezun olacağım aol den

6 ocakta ygs başvurusu başlıyor nasıl olacak bilmem ?
Türkiye Laik'tir Laik kalacak !!!

kredi 170 dönem 10

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 11 Ara 2015, 09:33

ajlan45 yazdı: 3-4 ocak sınavında mezun olacağım aol den

6 ocakta ygs başvurusu başlıyor nasıl olacak bilmem ?
MEzun sayılmazsınız çünkü sınav sonuçları 1 ay gibi sonra açıklanıyor... Siz halk eğitimden belge alcaksınız...

“Sınavlar” sayfasına dön