Okul Birinciliği

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Dersss

Okul Birinciliği

Mesaj gönderen Dersss » 25 Ara 2015, 08:19

Öncelikle Merhabalar ,

Şuan 11. sınıf düz meslek lisesi öğrencisiyim ,

anadoluyla ortak sınavlarımız ve şuan düzler arasında birinciyim , tahminen anadolu-düz ya birinci yada ilk 3 teyimdir , yani daha fazla çalışıp okul birinciliğiyle üniversite sınavında okul birincilerine ayrılan kontenjandan yararlanabilirim .

Meslek lisesi olduğu için 8 saat ders yapıyoruz eve gelince çalışacak zaman olmuyor . 12. sınıfta aöl e geçmek istiyorum . 12 . sınıfta açık lisede de puanlarımı yüksek tutsam okul 1. si olabilir miyim , ek kontenjandan yararlanabilir miyim ? Üniversite sınavında bu 4 yılın ortalaması alınacak aöl e geçmem bi değişiklik yapar mı bu konuda ?

Konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler ...

meow1
Acemi

Re: Okul Birinciliği

Mesaj gönderen meow1 » 25 Ara 2015, 11:43

Notlarını yüksek tutarsan diploma puanın yüksek olur okuduğun okulda ikibin kişi var ama açık lisede her sene yüzbinlerce kişi mezun oluyor birincilik gibi durum olmiyacağını düşünüyorum

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 25 Ara 2015, 12:47

Açık Öğretim Liselerin'de okul birinciliği diye bir şey yok ne yazık ki , en fazla yapabileceğin şey diploma notun 100 olur ... Aslında sorduğun sorunun cevabını kendin'de vermişsin AÖL'e geçersen sınava hazırlanmak için daha fazla vaktin olur ama kontenjandan yararlanamazsın . Ayrıca birde meslek lisesinde okuyorsan mesleki derslerinden gelecek olan krediler siliniyor AÖL'de ... Düz ise aynı krediler geliyor ...
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Dersss

Mesaj gönderen Dersss » 25 Ara 2015, 19:30

Cevaplarınız için teşekkürler ,

Ben mezun olurken örneğin ....... okulunun açık öğretim öğrencisi olacağımı sanıyordum . Bu sistemde 1. lik gibi bir şey olamaz.
2. si Eğer okula devam edip üniversiteye geçersem meslek dersleride dahil ortalamam ygs-lys yi etkileyecek ama aöl den geçersem sadece örneğin önceki yıllardaki fizik kim. biy. vs. derslerindeki ortalamalarım etkiliyicek doğru mu anlamışım ? (Ör. meslek dersleriyle ortalamam 90 ama sadece okul dersleriyle birlikte ortalamam 80 , okuldan bitirirsem 90 baz alınacak aöl den bitirirsem 80 baz alınacak . )
3. sü ben açıktan okursam okulla alakam olmadığı için meslek dersleri sınavlarınada girmeyecek miyim ?
4. Siz benim yerimde olsanız okul puanınız meslek dersleriyle daha yüksek olsa ve ortalamanızda yüksekse yine de açıktan okur musnuz ?

Şimdiden teşekkürler ...

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 25 Ara 2015, 22:50

Dersss yazdı:Cevaplarınız için teşekkürler ,

Ben mezun olurken örneğin ....... okulunun açık öğretim öğrencisi olacağımı sanıyordum . Bu sistemde 1. lik gibi bir şey olamaz.
2. si Eğer okula devam edip üniversiteye geçersem meslek dersleride dahil ortalamam ygs-lys yi etkileyecek ama aöl den geçersem sadece örneğin önceki yıllardaki fizik kim. biy. vs. derslerindeki ortalamalarım etkiliyicek doğru mu anlamışım ? (Ör. meslek dersleriyle ortalamam 90 ama sadece okul dersleriyle birlikte ortalamam 80 , okuldan bitirirsem 90 baz alınacak aöl den bitirirsem 80 baz alınacak . )
3. sü ben açıktan okursam okulla alakam olmadığı için meslek dersleri sınavlarınada girmeyecek miyim ?
4. Siz benim yerimde olsanız okul puanınız meslek dersleriyle daha yüksek olsa ve ortalamanızda yüksekse yine de açıktan okur musnuz ?

Şimdiden teşekkürler ...
1 - Bu sistemde evet 1 . lik gibi bir şey yok doğru .
2 - Açık Öğretim Lisesine geçersen ; Okulda gördüğün mesleki eğitim dersleri silinecek onlardan gelen ortalamayı ve AÖL'de olan kredi tamamlama sistemine onlar gelmeyecek yani . 9 . sınıfta dil anlatım dersinden kredi gelecek ama Örnek ; Elektrik dersi diyelim ondan kredi gelmeyecek ve ortalaması'da gelmeyecek .
3 - Açık Öğretim Lisesine geçersen o dersleri almayacaksın dediğim gibi o dersler silenecek . Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt olursan yine haftanın ikisi falan gidip mesleki dersleri almak zorundasın .
4 - Ben senin yerinde olsam geçmem en azından ortalamam düşmez .
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Dersss

Mesaj gönderen Dersss » 27 Ara 2015, 07:35

Verdiğiniz Cevaplar için çok teşekkürler , meslek lisesindeki sistemine uyum sağlıyacağım .

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön