Tecil İşlemi Biraz Acil
Tecil İşlemi Biraz Acil
Arkadaşalar 96 doğumluyum haziranda 20 yaşıma gireceğim.Şuan 13 . Dönemdeyim 25 kredim kaldım mezun olmaya.Bu seneye üni sınavına hazırlanıyorum.Tecil hakkım filan varmı nasıl yaparım?Bu dönem kayıt yenileme yapamadım.
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Re: Tecil İşlemi Biraz Acil
Kayıt yenileme yapın EKC2 belgesi alın askerlik şubenize gidin ve tecil yaptırın bunun dışında askerlik şubenize gidip mazeretli olarak'da tecil yaptırabiliyorsunuz . Askerlik şubesine gitmekten korkmayın arkadaşlar orada sizi paldur kuldur paket yapıp askere yollamayacaklar böyle bir şey yok . Bende bundan korkuyordum ama öyle bir şey yok aksine kaçak görünmek yerine gidip işlem yaptırın kaçak görünmek daha tehlikeli .
Hocam bu dönem kayıt yenilemedim nasıl olucak o iş.2016 dan itibaren askerlik dönemim ne yapıcam bilmiyorum.Üniversitesi için uğraşıyom saten yaş 20 olucak.Bu arada bazı yazılar okudum askerlik yaş 21 oldu diye o nasıl oluyor.
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Bakın az önce'de yazdım daha açık yazacağım . Askerlik şubesine gidiyorsunuz ve ne yapmak istediğinizi anlatıyorsunuz ''mazeretinizi '' size zaten mazeretli 2 yıl tecil hakkı verecekler . Daha sonra kayıt yenileme yaptığınız zaman gidin tecilinizi yenileyin olsun bitsin. Korkmanızı gerektiren bir şey yok , he ben korkuyorum bu konuda endişeliyim yapamam derseniz bekleyin biraz zaten 1 , 2 ay sonra kayıt yenileme dönemi gelecek o zaman kaydı yenileyip gidersiniz ben 2 ay kaçak gözüktüm haberim bile yoktu hiç bir şey olmadı . Bana kalırsa 1 . seçeneği yapın .
Hocam çok teşekkür ederim korkumu mazur gör.Üniversitesi sınavı için hazırlanıyorum tüm uğraşlar boşa gidicek.12 dönem üstü tecil yapılamıyor diye okudum birde ben 13. Dönem deyim
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Size bu bilgiyi kim verdi bilmiyorum ama o bilgiyi veren , yazan kişi hiç bir şey bilmiyor onu söylemek isterim . 12 . dönemden sonra öğrencilik haklarından yararlanılmıyor evet bu otobüslerde ki öğrenci ücretleri müzelerde ki ücretler ve benzeri yerler için geçerli SGK kısmını bilmiyorum pek ama askerlik için tecil hakkı veriyor bu hak şu şekilde her yıl EKC2 belgesi alıp bir yıl olarak tecil ettirebilirsiniz . Siz gidin bu mazeretinizi belirtin , yardımcı olacaklar . Dediğim gibi orada sizi alıp paketleyip göndermiyorlar korkmayın , bende her gidişimde heyacanlanıyorum hele ki yoklama kaçağı göründüğüm sırada ama sorun çıkmıyor merak etmeyin.
Bugün gittim tecilimi 1 yıl olarak yaptırdım halk egitimden belge alarak.Belge son 2 dönemdir pasif yazıyordu ve kaydım donuk gözüküyordu sıkıntı çıkmadı çok şükür.Benle birlikte bi arkadaş maol öğrencisi onun ki kabul olmadı muayene oluyordu en son bende anlamadım neden olmadığını.Bu arada halk eğitimden alınan belgeye önceki okulunuzdan başlama ve ayrılış tarihinizi yazdırmanız lazım.Yardımcı olana arkadaşa tekrardan teşekkürler vallaha sıra beklerken bile kalbim duracaktı olmaz diye çok şükür atlattık.
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana .
31.12.2015 tecilim bitti kardeşim.. 04 ocak ta gittim.. EK-C2 Belgesi ni verdim. görevliye dönemim = 17 tecil ettiler sorgusuz sualsiz... 31.12.2016 ya kadar sıkıtı yaşamazsın.