OKUL AİLE BİRLİĞİNE VERİLEN 5 LİRA

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Rustem aynali

Re: OKUL AİLE BİRLİĞİNE VERİLEN 5 LİRA

Mesaj gönderen Rustem aynali » 29 Oca 2016, 14:44

Arkadaşlar adam akıllı açıklıyorsanız açıklamayı yapın.Adam burada kimseye hakaret etmemiş ,bir şey dememiş.Biride gelmiş ben sana 10 lira yollayım diyerek artislik yapmış.Kardeş o zaman ben sana 1000 lira yollayım ömür boyu sus kimseyede artislik yapma.

20 lira olan sınav ücreti 30 lira oldu ve 30 lirayı gittim yatırdım bugün.Ama istenen 5 lirayı HEM'e vermedim.Bakalım ders seçme aktif olacakmı diye sebebide.Neyse aktif olmamış "dur bakalım şu sonradan yatırdığımız çingene işi 5 tl neyin nesi?" diyerek nette araştırayım dedim.

Az önce nette araştırmama rağmen internette sadece bu sitede çıktı konu.Soran 1 kişi olmuş adamıda rezil kepaze etmediğiniz kalmış.

Ondan sonra "ülkede niye teknoloji ve ceptelefonları bu kadar bahalı yeüüüvvv ,internet niye bu kadar yavaş olup niye bu kadar pahalı yeüvvv, niye elektriğe her sene zam geliyor yeüvvv,"

Kendin sorgulayınca sitem edince iyi buradan adam soru sorunca "Allah'ım neydi günahım :isyan: " niye moderatör oldun o zaman arkadaşım?Zoruna gidiyorsa cevap vermek insanlara açıklamak ,yapma o halde.

Bak ben size anlatayım.Benim bulunduğum ilçede bu 5 tl bağış adı altında alınıyor.Kesilen makbuzda öyle yazıyor.Bağış nedir sayın abicim?İnsanın gönül rızasıyla yaptığı bir faaliyettir.5 tl benim için önemli değil bana 10 tl gönderip artislik yapmanızada gerek yok.Ben bu 5 tl'yi vermek istemiyorum arkadaş.Ben giderim sadece sınavıma girerim.o girdiğim sınavdaki kağıtlarda o 30 liranın içinden karşılanıyorsa (ki hayli hayli karşılanır) o bana yeter, ben nereye bağış yapıp yapmayacağımı bilirim o bana kalmış benim bileceğim iş.

Gelelim esas soruya yok 10 sene önce şu kadar yatıyormuş yok şimdi böyleymiş.Bana sakın böyle açıklama yapmayın şuan günümüzdeyiz günümüz koşulları altında bağış adı altında olan hiç bir şey zorla toplanamaz.

Yazık yav vallahi yazık.Şuraya bakıyorumda insanlar nelere razı geliyorlar.1-3 önemli değil diyor ondan sonra başka konularda "şu niye şöyle bu niye böyle" diye isyan ediyor.

Taviz kötülüğün çıkış noktasıdır.Bir kere taviz verdinmi karşıdakini alıştırdınmı sürekli devamı gelir.Hakkını aradığında sorguladığında ise daima kazanırsın.Allah her zaman haklının yanındadır.

Kullanıcı avatarı
liderim07

Mesaj gönderen liderim07 » 29 Oca 2016, 15:32

Bende HEM gitmedim henüz ama ders seçme açılmış.
Yanlız Sıkıntı henüz seçemiyoruz

Rustem aynali

Mesaj gönderen Rustem aynali » 31 Oca 2016, 12:18

Okul aile birliğine para yatırmak istemiyorsanız bimer'e şikayet edebilirsiniz.Cuma günü şikayetimi yaptım ve ders seçme işlemi sadece 30 lira sınav ücretini yatırdığım taktirde aktif oldu.Okul aile birliğine para vermedim.

Şikayet göndermek isterseniz , kendi yazdığım mesajı örnek alabilirsiniz.

"İyi günler , açık lisede okuyan bir öğrenciyim.Bugün açık öğretim lisesi kayıtımı yenilemek için gittiğimde sınav ücretinin önceden 20 tl iken sonradan 10 tl zamlanarak 30 tl olduğunu öğrendim.Vakıf bankasından gittim yatırdım.

Resimde denkontu görebilirsiniz;

http://www.mediafire.com/view/********* ... ******.jpg

Açık öğretim lisesi sitesine girip öğrenci giriş yaptığımda ve sınav ücretini yatırdığım taktirde , şuan ders seçme işlemini gerçekleştiremiyorum.

Resimde görüldüğü üzere;

http://www.mediafire.com/view/********* ... ******.png

Her kayıt yenilemede dikkatimi çeken bir şey oldu.Okul aile birliğine BAĞIŞ adı altında toplanılan 5 tl.Bağış insanların kendi gönlünden gelerek yaptıkları bir eylemdir.Bu bağışın zorunlu tutulup, 30 tl sınav parasını yatırdığım taktirde ders seçimi yapamamam açıkça bir dayatmadır.Açıkçası ben okul aile birliği için alınan parayı ödemek istemiyorum ve bu durumdan şikayetçiyim.Hali hazırda benim sınav ihtiyaçlarımın karşılanması için gereken zam gelmiş ücreti bile yatırmışken benimle alakası olmayan ücreti yatırmam hiç etik değil.

Bugün 29 Ocak 2016.Gelecek hafta 5 şubat 2016 tarihinde kayıt yenileme işlemleri sona erecek.Bu durumda ben 5 tl bağış adı altındaki ücreti yatırmadığım taktirde ders seçme işlemim ve sınava giriş hakkım ne durumda olacak?

Tarafınızdan bu duruma binaen bir cevap bekliyorum.İyi günler dilerim."

Sonuç şuan ders seçme aktif.Burada başlığı açan arkadaşa ayrıca teşekkür ederim ve ona ve tüm aklında soru olanlara, mesajım hakkınızı aramaktan çekinmeyin ,sizlerle alay etselerde dalga geçselerde çözüm üretmekten aciz insanlardan yardım istemek yerine yetkili mercilere şikayetlerini gerçekleştirin.

Kullanıcı avatarı
missguard
Doktor

Mesaj gönderen missguard » 31 Oca 2016, 16:44

Ben kayit yaptirdim aksami aktif oldu kaydim sonraki gun de ders secimi acildi. Ama kitap almaya gittigimde 5tl isterler diye dusunuyorum.

Tigin Han
Asistan

Mesaj gönderen Tigin Han » 31 Oca 2016, 17:53

Rustem Aynali, bu zorunlu ders seçme olayini şikayet edemez miyiz?

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 01 Şub 2016, 09:12

Rüstem Aynalı, belliki arkadaşın ne demek istediini anlamışsınız, peki diğer arkadaşlarada siz neden hakaret ediyorsunuz? :43:

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön