20 lira olan sınav ücreti 30 lira oldu ve 30 lirayı gittim yatırdım bugün.Ama istenen 5 lirayı HEM'e vermedim.Bakalım ders seçme aktif olacakmı diye sebebide.Neyse aktif olmamış "dur bakalım şu sonradan yatırdığımız çingene işi 5 tl neyin nesi?" diyerek nette araştırayım dedim.
Az önce nette araştırmama rağmen internette sadece bu sitede çıktı konu.Soran 1 kişi olmuş adamıda rezil kepaze etmediğiniz kalmış.
Ondan sonra "ülkede niye teknoloji ve ceptelefonları bu kadar bahalı yeüüüvvv ,internet niye bu kadar yavaş olup niye bu kadar pahalı yeüvvv, niye elektriğe her sene zam geliyor yeüvvv,"
Kendin sorgulayınca sitem edince iyi buradan adam soru sorunca "Allah'ım neydi günahım

Bak ben size anlatayım.Benim bulunduğum ilçede bu 5 tl bağış adı altında alınıyor.Kesilen makbuzda öyle yazıyor.Bağış nedir sayın abicim?İnsanın gönül rızasıyla yaptığı bir faaliyettir.5 tl benim için önemli değil bana 10 tl gönderip artislik yapmanızada gerek yok.Ben bu 5 tl'yi vermek istemiyorum arkadaş.Ben giderim sadece sınavıma girerim.o girdiğim sınavdaki kağıtlarda o 30 liranın içinden karşılanıyorsa (ki hayli hayli karşılanır) o bana yeter, ben nereye bağış yapıp yapmayacağımı bilirim o bana kalmış benim bileceğim iş.
Gelelim esas soruya yok 10 sene önce şu kadar yatıyormuş yok şimdi böyleymiş.Bana sakın böyle açıklama yapmayın şuan günümüzdeyiz günümüz koşulları altında bağış adı altında olan hiç bir şey zorla toplanamaz.
Yazık yav vallahi yazık.Şuraya bakıyorumda insanlar nelere razı geliyorlar.1-3 önemli değil diyor ondan sonra başka konularda "şu niye şöyle bu niye böyle" diye isyan ediyor.
Taviz kötülüğün çıkış noktasıdır.Bir kere taviz verdinmi karşıdakini alıştırdınmı sürekli devamı gelir.Hakkını aradığında sorguladığında ise daima kazanırsın.Allah her zaman haklının yanındadır.