Üniversiteye Geçiş
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Re: Üniversiteye Geçiş
1 -Açık Öğretim Fakültesinden geçiş diyorsanız , üniversitelere gidip başvuruda bulunuyorsunuz değerlendirmeye alınıyor kontenjan ve notlarınız uygunsa kabul ediyorlar ... Tabi bunun için Açık Öğretim Fakültesine gidip bazı belgeler alıyorsunuz gideceğiniz zaman orada daha detay yardımcı olacaklardır .
2 -Açık Öğretim Lisesi okuyarak üniversiteye geçmek istiyorsanız YGS ve LYS ye gireceksiniz ardından puanlarınızı alıp üniversiteleri tercih edeceksiniz tercihleriniz doğrultusunda bir üniversiteye yerleşeceksiniz .
3 - Daha detaylı bir şekilde sorarsanız daha detaylı bir şekilde cevaplarız ...
2 -Açık Öğretim Lisesi okuyarak üniversiteye geçmek istiyorsanız YGS ve LYS ye gireceksiniz ardından puanlarınızı alıp üniversiteleri tercih edeceksiniz tercihleriniz doğrultusunda bir üniversiteye yerleşeceksiniz .
3 - Daha detaylı bir şekilde sorarsanız daha detaylı bir şekilde cevaplarız ...
ben üniversite sınavına basvuruda bulunuyorum daha sonra sınava gırıyorum argun egıtımdekı ogrencılerden bı farkı oluyomu yanı onu soruyorum
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Hayır hiç bir farkın olmuyor aynı örgün eğitimde ki gibi sınava gireceksiniz puanınızı alacaksınız tercih yapacaksınız...''Örgün bu arada argun değil . ''soru777 yazdı:ben üniversite sınavına basvuruda bulunuyorum daha sonra sınava gırıyorum argun egıtımdekı ogrencılerden bı farkı oluyomu yanı onu soruyorum
mesela ben basvurumu yaptım sene basında 1 ay sonra sınav var sene sonunda mezun olamadım o zaman nolucak
Ayrıca ygsde ne çözücez biz
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
YGS de Türkçe , Tarih , Coğrafya , Matematik , Fen çözeceksin tabi bunların hepsini çözmek zorunda değilsin kendi alanın'da ki soruları çöz örnek Türkçe , Tarih , Coğrafya he bunlar nereden gelecek dersen 9 . sınıftan 12 . sınıfa kadar ne gördüysen o ...soru777 yazdı:Ayrıca ygsde ne çözücez biz
Mezun olamadıysan YGS ye girsen tercih yapsan ve tercihin sonucunda bir üniversite tuttursan bile kaydını yaptıramazsın dolayısı ile'de gidemezsin önümüzde ki sene tekrar YGS girip tekrar tercih yapacaksın kazanacaksın kaydını yaptıracaksın mezun olman takdiri ile ...
pardon yanlış sordum lysde nasıl olucak benım anadolu lısesınde arkadasım var sayıal sözel falan degısıyomus bizim nasıl olucak
- foundreform
- Doçent
LYS, beş oturumdan oluşur. Bu oturumlar uygulanma sırasına göre; Sosyal Bilimler (LYS-4), Matematik (LYS-1), Yabancı Dil (LYS-5), Fen Bilimleri (LYS-2) ve Edebiyat-Coğrafya (LYS-3) şeklinde sıralanır. Her sınav farklı bir alan ve yeteneği sınar. Bu sınavlar aynı anda yapılmaz fakat aynı gün içerisinde yapılabilir. YGS'yi geçen her kişi istediği her sınava girebilir. 2010 yılında değişen yeni sınav sistemine göre üniversiteler (TC dahilindeki) adayları seçerken alanlarına yönelik olarak adayları seçerler ve bu yönde belirli puan türleri oluşturlar. Adaylar kendi alanları dahilinde veya kendi alanları dışında bir üniversite tercih edebilirler. Sınavların türlerine göre soru dağılımları ve süreleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.(Wikipedia'dan alıntıdır)soru777 yazdı:pardon yanlış sordum lysde nasıl olucak benım anadolu lısesınde arkadasım var sayıal sözel falan degısıyomus bizim nasıl olucak
Seçeceğin bölüme göre Lys sınavına girersin.Örneğin;A bölümü LYS 2 ile,B bölümü LYS 5 ile öğrenci kabul ettiğini varsayalım,siz de A bölümünü tercih etmek istiyorsanız Lys 2 ye girip istenilen puanı alıp o bölümü tercih edebilirsiniz.B bölümünü tercih etmek istiyorsanız LYS 5 e girmelisiniz.Umarım açıklayıcı olmuştur.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
Mesela ben daha mezun olmadım 19 kredim kaldı seneye sınava başvuruda bulunabiliyo muyum yoksa mezuniyetten sonra mı bosvurucam
- foundreform
- Doçent
Sınava başvuruda bulunabilirsin.Kazandığın bölüme kayıt yaptırman için ise,mezun olman gerekiyor.soru777 yazdı:Mesela ben daha mezun olmadım 19 kredim kaldı seneye sınava başvuruda bulunabiliyo muyum yoksa mezuniyetten sonra mı bosvurucam
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
- engintraceur
- Asistan
- İletişim:
Nedir bu YGS OHA Ben bunları hiç düşünmüyeyim 4-5 yıl sonra ancak YGS Girerim ozamama kadar inşallah sistem değişir