Önceden yüzde 40 ygsden, yüzde 60 lys den puan geliyordu.KGamze yazdı:Yüzde kaç etkiliyor bilmiyorum rakam olarak ama lys daha etkili. Bende bu yüzden kararsızım lys girip gitmemekte
Bu yıl herkes böyle bir degisiklik olacağını söylüyor.
Önceden yüzde 40 ygsden, yüzde 60 lys den puan geliyordu.KGamze yazdı:Yüzde kaç etkiliyor bilmiyorum rakam olarak ama lys daha etkili. Bende bu yüzden kararsızım lys girip gitmemekte
Lisansa tamamlamak için de dgs gireceğim baya bi sınavlı yıl benim için, birde sadece öğretmenlik istiyorum acaba lysde ne kadar yapsam faydalı olur sonuçta lys'ye de çalışmadan gireceğim ama ygs gibi yorum değil bu yüzden kararsızım inşallah dgs kazanırım yafoundreform yazdı:Evet Lys biraz daha önemliymiş bunun hakkında internette bir yazı okumuştum.Yani Ygs si kötü geçenler Lys de telafi edebilir bu durumu aslında.![]()
Gamze bence gir çünkü bir şey kaybetmezsin.Kazanırsan da hem örgün hem açık bir şekilde üniversite okursun.
Okul öncesi öğretmenliği ygsden alıyor bakalım belki girerim lys'ye inşallah sizler lysde daha iyi yapacaksınızKöylü Kızı yazdı:
Bu yıl herkes böyle bir degisiklik olacağını söylüyor.
Bende okul öncesi öğretmenliği istiyorum. Ygs'den en az 350 alman gerekiyor. Geçen sene sınav zor olduğu için en düşük Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ikinci öğretim 333 ile aldı diye biliyorum.fehmiye yazdı:Arkadaslar aofden acik lise mezunu biri okul oncesi ogretmenligi okuyabilir mi ygs 3 puanim 292
Okul puanın güzel gelirse okul öncesine yetmezse farklı öğretmenlik yaz bence, yan dal yaparakta okul öncesi öğretmeni olabilirsin üniversitelerin sitelerinde araştır istersen.fehmiye yazdı:Okul puanimi bilmiyorum ama en az 40 gelir diye umud ediyorum ayrica ben örgünden devam etmicem diye hic calismadim keske calissaymisim yapamam dedim ama o kadar da zorlayıcı degilmis okul oncesi ogretmenligi aciktan da okunabiliyo mu onu merak ediyorum
Anadolu'da sanırım staj var. Kitap veriyorlar. Vize final okullarda oluyor sınavlar. Bütünleme yok. Her şehirde bürosu var galiba tüm işlemler orada yapılıyor. Ücret dönemlik 205 lira.fehmiye yazdı:Cok tesekkurler sizce anadolu unu. Ataturk mü yada 2 yillik cocuk gelisimi mi 4 yillik sosyal hizmetler mi
Staj son sene oluyor.fehmiye yazdı:Staj son sene mi oluyor anadoluda nasil oluyor haftada bir kez fln mi