Aol sistemi çok saçma. 12-14 ders seçiyorsun ve bunları 1 ay gibi kısa bir sürede vermek zorundasın.
Sınava giriyorsun 2 ay sonra açıklanıyor ondan daha sonra bir zamanda kayıt işlemleri derken neredeyse 2-3 ay boş geçiyor ve çalışmak için sadece 1 ay veriyorlar. Tamam bazı dersleri geçip geçmediğini bilirsin. Sonraki dönem seçeceğin dersler az çok bellidir ama geçememe ihtimalinde var.. Ve yeni sistem..eski dönem dersleri bitirmeden şimdiki dönem dersini alamamak.. Krediler boşa gidiyor..
Neyse çok konuştum. Şöyle ki ben sadece sayısal derslere kitaplardan çalıştım. Fizik, kimya, matematik, biyoloji gibi sayısal dersler genelde ders notu ve çıkmış sorularla halledilmiyor yani sadece onlarla olunca.. Kitapları bitirip sonra çıkmış soruları bakıyordum. Matematik için youtube dan videolar izledim Şenol Hoca, Tonguç Akademi, Hocalara Geldik vs.. Baya güzel anlatan kanallar var.
Ama dediğim gibi zaman kısa ve ders çok bunun içinde birazcık çıkmış soru bazlıda çalıştım. Çıkan sorulardan hangi konudan ne kadar çıkmış (genelde mat için) bunu biraz inceledim. Soru tipi ve tarzına göre en azından 9 doğru yapıp ders geçmek için. Vaktin varsa sağlam çalışmak en iyisi ama malesef işte.. Sayısal dersler böyle kitaptan, videodan ve çıkmış sorudan çalışmak lazım. Sağlam çalışmak..
Tabii sadece bunlar yok bir de zorunlu-seçmeli sözel derslerimiz var ben bunlar için forumdaki ders notları(çok sağolsun arkadaşlarımız paylaşıyor) ve fotokopiciden aldığım çıkmış soruları (dönem dömem kitapçık şeklinde değil de her dersin tüm dönemlerde çıkmış sorularını derlemişler) çözüyorum. Bazen ders notlarını okumadan çıkmış soru çözüyorum ve çözsüğüm soruların önemli kısımlarını bilmediğim vs.. bir deftere ya da müsveddeye yazıp not alıyorum onun üzerinde çalışıyorum.
Umarım yardımcı olmuşumdur.
