engintraceur yazdı:missguard yazdı:Eğer mezun olma süresini uzarmak istemiyorsan derslerden muaf olmayı düşünme bence..
Öneri olarak zorunlular dersler önemli ama kalacağın dersi seçipte kredileri boşa götürmekte var.. Ders seçerken hem muaf olacağın dersleri de seç ancak daha çok geçeceğin dersler yer alsın. Mesela mat da muaf olmak istiyorsun 2. Dönemde mat 2 de açılıyor. Ders seçimi yaparken hem mat 1 hem mat 2 seçme. 12 kredin boşa gitmesin 1 tanesini seç yanı sıra başka daha düşük kredili muaf olacağın bir ders seçebilirisn.
Önceki dönem kaldığın dersleri kıl payı kaçırmışsın demek ki biraz daha çalışsan geçersin
Alabilceğin dersleri yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

Geçen dönem kaçırdığım kılpaıy dil ve anlatım 1 ve 2 yi almayı planlıyorum
ve tabikide biyoloji 1 almayı planlıyorum
bide coğrafya 3 almayı planlıyorum
birde matematik 1-2 almayı planlıyorum bunlar sadece muaf için
ingilizce 3 almayı planlıyorum
en başında bunlar yer alıyor almayı planladıklarımdan
Dil Anlatım çok kolay ikisini de biraz çalışıo çıkmış soru çözerek geçebilirsiniz.
Biyo 1 evet sor kabul ediyorum 2 kere kaldım

FiZik ve mat dan geçerken biyolojiden kalan insanım. Ama hep ezber çalışsanız yaparsınız 3.sünde geçmiştim:)
Sadece mat 1-2 den muaf olacaksanız diğerlerinden geçmeyi planlıyorsanız seçin ancak biyo dan ing den vs muaf olacaksanı iki mat birden seçmeyin. Gerçi şimdi aol istediğini seçmeye de izin vermiyorda daha çok kredi toplamaya bakmanız lazım. Muaf dersleri araya ekleyerek aradan çıkarırsınız.
İng 3 kolaydı sanki öyle hatılıyorum kelime bilgisi önemli inglizce de.. Zamananlara ait yardımcı fiiller..
Zaman eklerini bildikten sonra cümlede neyin nereye gelişini anlıyorsun. H k mat hem ing kalmanızı tavsiye etmem kredileri çok yüksek. Altın dersler

Onlardan muaf olupta sanat tarihi mantık vs gibi derslerle uğraşmak daha zor tavsiye etmem.