Sınavlar nasıl oluyor?

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
nepafter37
Acemi

Sınavlar nasıl oluyor?

Mesaj gönderen nepafter37 » 23 Eyl 2016, 17:28

Bu benim ilk senem.Kaydı yaptırdım,derslerimi seçtim daha az önce kitaplarımı da alıp geldim.Ordaki abla sınavlara hazırlan,yapman gereken başka bir şey yok dedi.Şimdi;

1-Oturum denen şey nedir? Resmi sayfada oturum falan yazıyor
2-Kitabın tamamına mı çalışmam gerekiyor? tek oturuşta 200 soru falan mı çözücez anlamadım.Ben ortak derslerin 3 olanından aldım fizik 3 kimya 3 falan.Bu kitapların tamamını mı çalışmam gerekiyor ocak ayına yani sınav zamanına kadar? bir de aldığım derslerin hepsinden aynı gün mü sınava giricem ve dediğim gibi tüm kitaptan mı sorumluyum?

Kullanıcı avatarı
LarkAngela
Acemi

Re: Sınavlar nasıl oluyor?

Mesaj gönderen LarkAngela » 23 Eyl 2016, 18:54

İlk ve son sorunu cevapliyim önce. Bir sınav döneminde 3 oturum oluyor, Cumartesi iki sınava giriyorsun ve pazar günü bir, oturum bu oluyor. Sınavların hepsine aynı gün girmiyosun hangi derse hangi gün girecegin seçtigin derslerin yanlarında kacinci oturumda gireceğin yazıyor ona göre belirleniyor. Bir dersten sadece 20 soru oluyor 45 puan alıp dersi gecmek kâfi, tüm kitaptan sorumlusun tabi ama nerden çıkacağı belli değil soruların. Bunun için forumda ders notları var onlara bakabilirsin.
Ben kanımın vampiriyim,
Gülümsemeyi bilmeyen,
Sonsuz gülüşü bekleyen
Terkedilmişlerden biriyim!

(Kötülük Çiçekleri)
-Charles Baudelaire

nepafter37
Acemi

Mesaj gönderen nepafter37 » 23 Eyl 2016, 19:09

LarkAngela yazdı:İlk ve son sorunu cevapliyim önce. Bir sınav döneminde 3 oturum oluyor, Cumartesi iki sınava giriyorsun ve pazar günü bir, oturum bu oluyor. Sınavların hepsine aynı gün girmiyosun hangi derse hangi gün girecegin seçtigin derslerin yanlarında kacinci oturumda gireceğin yazıyor ona göre belirleniyor. Bir dersten sadece 20 soru oluyor 45 puan alıp dersi gecmek kâfi, tüm kitaptan sorumlusun tabi ama nerden çıkacağı belli değil soruların. Bunun için forumda ders notları var onlara bakabilirsin.
3.oturum nerdeyse tüm ortak dersleri içeriyor 160 soru çıkıcak.3. oturum yani pazar günkü baya zor olucak sanırım.sağ ol sınav hakkında bir sorum kalmadı. şimdi 2 sorum daha var

1-bu sınavlar başlamadan önce iş takviminden duyurulur mu?
2-ben ders seçimimi yaptım.ama gönder,kaydet tarzı bir buton yok.otomatik seçmek için kaydet'e bastım bir kere o kadar.bir şey yapmam gerekmiyor ayriyetten değil mi?

teşekkürler cevabın için 13 tane falan kitabım var hepsini 3 ayda nasıl bitircem bilmiyorum :D

Kullanıcı avatarı
missguard
Doktor

Mesaj gönderen missguard » 23 Eyl 2016, 19:28

Evet dersler çok fazla oluyor. Özellikle ilk dönem çok zorlanıyorsun ama bir zaman sonra alışıyorsun.
Takvim yakında duyurulur.
Ders seçiminde direk seçiyorsun. Kayıt et vs butonu yok. :)

Şöyle ki.. 13 kitabın hepsini çalışmaya çalışırsan derslerden yarısına bile çalışamazsın.
Sayısalları konu olarka içeriklerini öğrenip youtube dan videolaro o izlemeni tavsiye ederim.
Sözelleri de bazılarını kitaptan çalışabilirisin ama hrpsi zor. Onun yerine son 2 yılın çıkmış sorularını alıp çözüp cevapları kayıt edip tekrarlayabilirsin. Bir de forumda ders notları var onlarda çok yardımcı. ^^

“Sınavlar” sayfasına dön