Anadolu Lisesinden Açığa Geçmek

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
qsddsq

Anadolu Lisesinden Açığa Geçmek

Mesaj gönderen qsddsq » 15 Ara 2016, 02:04

Merhabalar, 11. sınıf sayısal-fen öğrencisiyim. İngilizce biliyorum ve diğer derslerde de temellerim iyi. Çok düzenli ders çalışmasam da bu konuda da sıkıntı yok. Okul yükünden çok şikayetçiyim. Günde 8 saat ders, ortam, yan dersler(Almanca..), ödevler çok ağır geliyor. Üniversite hedefim şu anki kapasitem için büyük ve bu kadar gereksiz şeyle meşgulken hedefime ulaşmam mümkün değil.

Açıköğretime geçersem zamandan kazanacağım elbette. Ama diğer konulara çok uzağım. Hangi derslerden sorumlu olacağım, üniversite sınav puanıma ne kadar eklenecek(9 ve 10. sınıf ortalamam 80), benim gibi düşünenler ne kadar başarılı oluyor, sizlerin önerileri neler?

Aileme konuyu açtım ve elbette sıcak bakmadılar, açık lise okuyamayacak kişiler içinmiş vb. Ama benim üniversite hedefim kesin ve yapmam gerekenler konusunda da bilinçli sayılırım. Okulla da imkansız gibi duruyor. Bana kalsa 2. dönem bile açığa geçerim ama büyük ihtimalle son sınıfa sarkar. Eminim ki bu konuları birçok kez anlatmışsınızdır ve bıkmış olabilirsiniz, ama yardımcı olursanız minnettar kalırım.

Dicodico01
Çırak

Re: Anadolu Lisesinden Açığa Geçmek

Mesaj gönderen Dicodico01 » 15 Ara 2016, 14:16

merahaba bence haklısınız açığa geçmek de iyi bir fikir açık lise de derslerini çalısırsan ve sınavlarını gecersen gereken krediyi alırsan oldukca basarılı olursun ztn ortalaman 80 miş yani anlıcagımız calıskan bır ögrencisin bence derslerine calısırsan yapalirsin . ayrıca aöl okumayanlar için degil açık lisenin genelli bazı sorunlardan ötürü okuyamayan öğrencilerle dolu yani keyifen degil sahşen okula gitmeyi çok isterdim ben ama açıktan okuyorum sorunlardan dolayı . her neyse şunu da söylemeliyimki arkaslarını ve ortamını özliceksin ve içinde pişmanlık olabilecek . yinede karar senin . başarılar . :)

qsddsq

Mesaj gönderen qsddsq » 16 Ara 2016, 20:35

Geri dönüt için teşekkürler. Şu an kararım 12. sınıfta açığa geçmek yönünde çünkü 2. dönem Kimya ve Matematikte okuldaki öğretmenlerimden ders almam iyi olacak(2. dönem matematikte ünlü trigonometri var.). Açık lise adayı olduğuma göre forumda bulunmaya da devam edeceğim.

Dicodico01
Çırak

Mesaj gönderen Dicodico01 » 16 Ara 2016, 20:50

Hoşgeldin o zaman :)

am1real

Mesaj gönderen am1real » 23 Ara 2016, 11:38

Merhaba, aynı durumu paylaşıyoruz bende Sağlık meslek lisesinden açık öğretim lisesine geçmeyi düşünüyorum seneye. Umarım ikimizde istediğimiz üniversiteyi kazanırız! :ok:

qsddsq

Mesaj gönderen qsddsq » 05 Eyl 2017, 18:20

235 kredi ile açık öğretim lisesi 7. dönemine başlamış bulunmaktayım. OBP puanım kredim üzerinden mi hesaplanacak? Örgün eğitimde 80 ortalamalıydım açık lisede diploma puanı nasıl işliyor acaba?

Ayrıca sınavlarda ortak derslerin hem 7. hem de 8. dönemlerini verebilme şansım var mı?

grafikcoder

Mesaj gönderen grafikcoder » 06 Eyl 2017, 18:09

qsddsq yazdı:235 kredi ile açık öğretim lisesi 7. dönemine başlamış bulunmaktayım. OBP puanım kredim üzerinden mi hesaplanacak? Örgün eğitimde 80 ortalamalıydım açık lisede diploma puanı nasıl işliyor acaba?

Ayrıca sınavlarda ortak derslerin hem 7. hem de 8. dönemlerini verebilme şansım var mı?
Hocam bende 12.sınıfı açıktan okumayı düşünüyorum, siz memnunmusnuz ?

qsddsq

Mesaj gönderen qsddsq » 06 Eyl 2017, 19:03

daha yeni geçtim. son senemi açıkta okuyup öyle mezun olacağım.

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön