Öncelikle merhaba, siteye yeni kayıt oldum ve ilk konum. Konuyu yanlış yere açtıysam affola.
Üniversiteye daha rahat hazırlanabilmek için dönem başında okuldan ayrıldım. Ve dün açık liseye kayıt oldum. Bugün sabah ders seçimi yaptım. Galiba açık lise sisteminde zorunlu ve seçmeli dersler varmış.Ben zorunlu olan tüm dersleri seçtim ve kredimi 35'e tamamladım.Bugün kitaplarımı aldım. Kısaca durumumun özetini geçmek istedim.
Öncelikle sitede "ortak" yazan tüm dersleri seçtim başka hiçbir dersim kalmadı. Bu dönem tüm dersleri verirsem diğer dönemlerde seçmeli derslerle kredimi 192'ye tamamlayıp mezun olabilir miyim? Yani "ortak" yazan dersleri tamamladıktan sonra karşıma yeni ortak dersler çıkacakmı?
Geçme notu bazı yerlerde 45 bazı yerlerde 50 yazıyor. Bugün kitap aldığım arkadaşta bana 45 olduğunu söyledi.Doğrusu hangisir? Ve bir dersten 45 alsakta 90 alsakta aynı kredimi veriliyor?
Kitap aldığım arkadaş 16 ders seçtiğim için(ortak dersler) bana 16 tane kitap verdi.Sınav Mart'ta ve vaktimin çoğunu üniversite sınavına çalışmaya ayırdığım için açıkcası fazla uğraşmak istemiyorum. Kitapların sayfası gerçekten fazla.Birisi bana 147'yi arayınca sana çalışman gereken sayfaları söylüyor dedi. Bunun doğruluğu nedir?
Zorunlu derslerimin hepsi sözel dersler. O yüzden kısayolu olabileceğini varsayıyorum.Derslerimide yazıyorum;
Din kültürü ve ahlak bilgisi - Dönem : 5-6-7
Trafik ve ilk yardım bilgisi - Dönem : 1
Felsefe - Dönem : 1-2
T.c İnkilap tarihi - Dönem : 1-2
Dil ve Anlatım - Dönem : 5-6-7
Türk Edebiyatı - Dönem : 5-6-7
Yabancı Dil - Dönem : 5-6
Biraz uzun yazı oldu ama gerçekten açık lise'nin sisteminden anlayan abilerim ve kardeşlerim bana yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
AÖL'ye yeni kayıt oldum ve bazı sorularım var
Re: AÖL'ye yeni kayıt oldum ve bazı sorularım var
Öncelikle dersten aldığın notun krediye bir etkisi yok 45 de alsan 100 de alsan aynı kredi yansır.
Ortak yani zorunlu dersleri bitirdikten sonra seçmeli derslerle kredini 192 ye tamamlaman gerekiyor. Dediğin gibi yani.
Örgün eğitimden gelenler için mezuniyet incelemesinde yeni zorunlu dersler karşına çıkma ihtimali var çünkü örgün eğitimdeki notların sisteme yanlış girildiyse ve geçmediğin bir dersin kredisini aldıysan mezuniyet incelemesinde bu karşına çıkar. Bunun için yapabilecek bir şey yok maalesef. Ek sınavdan önce mezun olursan karşına ders çıksa da pek sorun olmaz.
Şu an aol ders geçme notu kesin olarak 45 dir bunu düşünmen bile saçma 45 hedef olmamalı ben 45 le ders geçince üzülüyorum ortalama düşüyor. Ayrıca yanlışlar doğruları götürmez bileğine kuvvet salla bilmediğini.
Din Kültürü, Trafik, felsefe ve İnkılap tarihi full çıkmış soruları tekrar eder. O dersler için soru çözmeye ağırlık ver. Dil anlatımı geçmek için çalışmaya bile gerek yok akıcı bir Türkçe bilen ortalama zekaya sahip herkes yapar. Çıkmış sorular denk geliyor onda da genel olarak Türkçe'nin temel konularına çalış ve soru çöz yeter. Yabancı dil için benden akıl alma hepsinden muaf oldum
Türk Edebiyatının belasını versin habire tarihsel metinleri sorar ondan illallah ettim.
Ortak yani zorunlu dersleri bitirdikten sonra seçmeli derslerle kredini 192 ye tamamlaman gerekiyor. Dediğin gibi yani.
Örgün eğitimden gelenler için mezuniyet incelemesinde yeni zorunlu dersler karşına çıkma ihtimali var çünkü örgün eğitimdeki notların sisteme yanlış girildiyse ve geçmediğin bir dersin kredisini aldıysan mezuniyet incelemesinde bu karşına çıkar. Bunun için yapabilecek bir şey yok maalesef. Ek sınavdan önce mezun olursan karşına ders çıksa da pek sorun olmaz.
Şu an aol ders geçme notu kesin olarak 45 dir bunu düşünmen bile saçma 45 hedef olmamalı ben 45 le ders geçince üzülüyorum ortalama düşüyor. Ayrıca yanlışlar doğruları götürmez bileğine kuvvet salla bilmediğini.
Din Kültürü, Trafik, felsefe ve İnkılap tarihi full çıkmış soruları tekrar eder. O dersler için soru çözmeye ağırlık ver. Dil anlatımı geçmek için çalışmaya bile gerek yok akıcı bir Türkçe bilen ortalama zekaya sahip herkes yapar. Çıkmış sorular denk geliyor onda da genel olarak Türkçe'nin temel konularına çalış ve soru çöz yeter. Yabancı dil için benden akıl alma hepsinden muaf oldum

Türk Edebiyatının belasını versin habire tarihsel metinleri sorar ondan illallah ettim.
Ben gerekli belgeleri verdim şuanda kredim 116 gözüküyor. Sistemde yanlışlık olması genellikle rastlanılan bir durummu? Çünkü seneye üniversite sınavına gireceğim son dakika uğraştırmasınbakansiz yazdı:Öncelikle dersten aldığın notun krediye bir etkisi yok 45 de alsan 100 de alsan aynı kredi yansır.
Din Kültürü, Trafik, felsefe ve İnkılap tarihi full çıkmış soruları tekrar eder. O dersler için soru çözmeye ağırlık ver. Dil anlatımı geçmek için çalışmaya bile gerek yok akıcı bir Türkçe bilen ortalama zekaya sahip herkes yapar. Çıkmış sorular denk geliyor onda da genel olarak Türkçe'nin temel konularına çalış ve soru çöz yeter. Yabancı dil için benden akıl alma hepsinden muaf oldum![]()

Hedefim 45 değil zaten hepsinden full yapmaya çalışıcam.Sınavda diploma notu ne kadar yüksekse o kadar ek puan gelecek o yüzden yapabildiğim kadar yapacağım soruları.Dediğin dersler için dediğin gibi soru çözücem.Dil anlatımım'da fena değildir zaten okuldada notlarım yüksekti.Benimde edebiyat ve yabancı dilim fazla iyi değil.Sınava kadar onlara çalışayım.Yorumun için sağol.
Seneye kalmaz merak etme bu sene 2 sınav daha var çok çalış en az 30 ar kredi al. 176 kredin olur ek sınavla mezun olursun bu sene alttan ders çıkarsa 2. ek sınavla mezun olursun. Sonra bol bol ygs ye çalışırsın. Bilmiyorum bir ara çok sık oluyordu alttan dersi çıkan kredisi düşenler umarım sen ve ben aynı şeyi yaşamayız. Rica ederim.
Son bi sorum olacak ek sınav dediğin tam olarak ne oluyor? Şuan 2.dönemdeyiz ve bir dönem daha var.Eğer dediğin gibi iyi bi not alırsam krediyi 175+ üstü olursa mezun olmak için diğer senenin 1.dönemini beklemem gerekmiyormu? Yani ek bir sınav dahamı oluyor? Yoksa diğer seneyemi kalıyoruz?bakansiz yazdı:Seneye kalmaz merak etme bu sene 2 sınav daha var çok çalış en az 30 ar kredi al. 176 kredin olur ek sınavla mezun olursun bu sene alttan ders çıkarsa 2. ek sınavla mezun olursun. Sonra bol bol ygs ye çalışırsın. Bilmiyorum bir ara çok sık oluyordu alttan dersi çıkan kredisi düşenler umarım sen ve ben aynı şeyi yaşamayız. Rica ederim.
3. Dönemden sonra bir de ek sınav oluyor. 1 sınavla mezun olma şansı olanlar girebiliyor sadece. 3 dönemden itibaren toplam dönemin 8 ve üzerindeyse yaşın +18 ve kredin 157 üzeri olursa ek sınava girebilirsin.
Bu sene 18'e gireceğim ek sınavın kayıt aralıklarını söyler misin? Ekim'de doğum günüm var ek sınava yetişebilir miyim ?bakansiz yazdı:3. Dönemden sonra bir de ek sınav oluyor. 1 sınavla mezun olma şansı olanlar girebiliyor sadece. 3 dönemden itibaren toplam dönemin 8 ve üzerindeyse yaşın +18 ve kredin 157 üzeri olursa ek sınava girebilirsin.
Böyle bir yazı buldum sanırım ben giremiyorum. Zaten bu sene üniversiteye gitmeyeceğim için fazla sorun olmaz. İnşallah Ocak'ta okulu tamamlarım. Ama genede ek sınav için şansımı deneyeceğim. Belki olurum. Neyse çok sağol yardımcı olduğun için.