ANADOLU LİSESİNDEN AÖL E NASIL GEÇECEĞİM
ANADOLU LİSESİNDEN AÖL E NASIL GEÇECEĞİM
Herkese iyi günler
Ben anadolu lisesi 11. Sınıfın 2. Dönemindeyim.
Açıköğretim lisesine geçmek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim? Lütfen yardımcı olurmusunuz.
Ben anadolu lisesi 11. Sınıfın 2. Dönemindeyim.
Açıköğretim lisesine geçmek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim? Lütfen yardımcı olurmusunuz.
- foundreform
- Doçent
Re: ANADOLU LİSESİNDEN AÖL E NASIL GEÇECEĞİM
İyi günler
İş takvimine baktım.Açık lise yeni kayıt 3 şubat tarihinde bitmiş.
http://aol.meb.gov.tr/www/201682112017- ... i/icerik/6
Bazen uzatabiliyorlar yeni kayıtları.Halk eğitim merkezine giderek veya telefon açarak yeni kayıtların uzatılıp uzatılmadığını sorabilirsiniz.Eğer yeni kayıtlar bittiyse maalesef Eylül ayına doğru yeni kayıt işlemleri başlar.
Yeni kayıt kılavuzunu incelemenizde fayda var: http://aol.meb.gov.tr/kitap_kilavuz/ilk ... lavuzu.pdf
İş takvimine baktım.Açık lise yeni kayıt 3 şubat tarihinde bitmiş.
http://aol.meb.gov.tr/www/201682112017- ... i/icerik/6
Bazen uzatabiliyorlar yeni kayıtları.Halk eğitim merkezine giderek veya telefon açarak yeni kayıtların uzatılıp uzatılmadığını sorabilirsiniz.Eğer yeni kayıtlar bittiyse maalesef Eylül ayına doğru yeni kayıt işlemleri başlar.
Yeni kayıt kılavuzunu incelemenizde fayda var: http://aol.meb.gov.tr/kitap_kilavuz/ilk ... lavuzu.pdf
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
ben şuanda 11. Sınıfım ve ilk dönemi bitirdim. bu dönemden tasdiknamemi alsam ve ikinci dönem okula gitmesem, eylül ayında açık liseye kayıt yaptırsam birdahaki sene olan ygs lys sınavına girebilirmiyim? Ve sene kaybetmeden üniversiteye gidebilirmiyim?
Yoksa ikinci dönem okula gidip 12. Sınıfta okula gitmemem mi gerekiyor sene kaybetmemek için?
Yoksa ikinci dönem okula gidip 12. Sınıfta okula gitmemem mi gerekiyor sene kaybetmemek için?
-
Arkadaş ile mevcut bulunduğum koşullar aynı benimde. Lise 3, I. Dönem bitti bildiğiniz gibi ve yarın yeni dönem başlıyor. Az önce farkkettiğim kadarıyla AÖL kayıtlarıda bitmiş. Ben şimdi tasdiknamemi okuldan alırsam bu benim kayıtlarımda 2 yıl lise okumuş şekildemi gözkecektir yoksa 5 dönem okumuş şeklindemi gözükecektir AÖL sisteminde? 17 yaşınıda doldurduğum için tasdiknamemi alıp 3 dönem üst üste bitrme şansım varmı 1 yıl içerisinde?
Cevaplarınızı bekliyoruz, teşekkürler.
- foundreform
- Doçent
İkinci dönem okula git sınıfı geçemesen bile geçtiğin dersler olur o derslerin de kredilerini Eylül'de açık öğretime geçince alırsın.Talhaa yazdı:ben şuanda 11. Sınıfım ve ilk dönemi bitirdim. bu dönemden tasdiknamemi alsam ve ikinci dönem okula gitmesem, eylül ayında açık liseye kayıt yaptırsam birdahaki sene olan ygs lys sınavına girebilirmiyim? Ve sene kaybetmeden üniversiteye gidebilirmiyim?
Büyük ihtimal seneye Ygs-Lys'ye girersin.Sınavlardan yüksek kredi alırsan sene kaybın olmaz.Normal lisede geçtiğin derslerin kredileri açık öğretime geçtiğinde eklenir.Açık lisede kredi sistemi var sınıf geçme sistemi yok.
Lise 1 den lise 3 ün birinci dönemine kadar devamsızlık yapıp kalmadıysan 5 dönem okudun sayılır ve birinci sınıftan üçüncü sınıfa kadar geçtiğin derslerin kredisini açık liseye geçince alırsın.Ama devamsızlık yaptığın dönem olduysa o dönem içinde geçtiğin derslerin kredisini alamazsın.denemegizli yazdı:Arkadaş ile mevcut bulunduğum koşullar aynı benimde. Lise 3, I. Dönem bitti bildiğiniz gibi ve yarın yeni dönem başlıyor. Az önce farkkettiğim kadarıyla AÖL kayıtlarıda bitmiş. Ben şimdi tasdiknamemi okuldan alırsam bu benim kayıtlarımda 2 yıl lise okumuş şekildemi gözkecektir yoksa 5 dönem okumuş şeklindemi gözükecektir AÖL sisteminde? 17 yaşınıda doldurduğum için tasdiknamemi alıp 3 dönem üst üste bitrme şansım varmı 1 yıl içerisinde?
Kayıtlar bitti ikinci dönem de okula git devamsızlık yapma sınıfı geçemesen bile geçtiğin derslerin kredisini alırsın.17 yaşını doldurduğun için 3 dönem sınava girersin 1 yıl içinde bitirirsin.
-
öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler.
benim mevzu zaten okula gitmeyip evden çalışma odaklı olduğu için, bu dönemde gideyim falan diye düşünmüyorum.
ama sen, benim şuan 5 dönem bitirmiş olduğumu söylediğin için ben okuldan kaydımı bugünlerde düşüreceğim veya kaydımı düşürmeyip gitmeyeceğim. belki dönem sonunda düşürürüm diye düşünüyorum ki büyük ihtimal okul idaresi düşürecektir benim kaydımı. bu dönemi kaçırdığım için bir dahaki kayıt döneminden başlayıp, 3 dönem üst üste bir şekilde bitirmeyi düşünüyorum. son olarak bu konuda söylemek istediğin bir şey olabilirmi?
benim mevzu zaten okula gitmeyip evden çalışma odaklı olduğu için, bu dönemde gideyim falan diye düşünmüyorum.
ama sen, benim şuan 5 dönem bitirmiş olduğumu söylediğin için ben okuldan kaydımı bugünlerde düşüreceğim veya kaydımı düşürmeyip gitmeyeceğim. belki dönem sonunda düşürürüm diye düşünüyorum ki büyük ihtimal okul idaresi düşürecektir benim kaydımı. bu dönemi kaçırdığım için bir dahaki kayıt döneminden başlayıp, 3 dönem üst üste bir şekilde bitirmeyi düşünüyorum. son olarak bu konuda söylemek istediğin bir şey olabilirmi?
Bende 17 yi dolduruyorum. Açık öğretim sınavlarından geçme konusunda bir sıkıntı yaşamaz isem bir senede üç dönemi bitirebiliyormuyum?
Yani şimdi tasdiknamemi alsam ve eylülde kayıt yaptırsam, ocakta aöl sınavına girsem ve martta ygs ye girsem mayısta da aöl sınavına girsem haziranda da ygsye girip agustosda aöl sınavına girip üniversiteye gitsem olur mu? Yoksa bir sene sonraki ocak sınavınada girmem gerekirmi? Eğer ocak sınavına girmem gerekirse sanıraam üniversiteyede bir sene geç gidecegim. Ygs lysye hazırlanmak için aöle geçmek istiyorum bu arada .Yardımcı olduğun için teşekkürler.
Yani şimdi tasdiknamemi alsam ve eylülde kayıt yaptırsam, ocakta aöl sınavına girsem ve martta ygs ye girsem mayısta da aöl sınavına girsem haziranda da ygsye girip agustosda aöl sınavına girip üniversiteye gitsem olur mu? Yoksa bir sene sonraki ocak sınavınada girmem gerekirmi? Eğer ocak sınavına girmem gerekirse sanıraam üniversiteyede bir sene geç gidecegim. Ygs lysye hazırlanmak için aöle geçmek istiyorum bu arada .Yardımcı olduğun için teşekkürler.
- foundreform
- Doçent
Kayıtlar bittiği için bir sonraki yeni kayıtlara kadar boşuna beklemeyip,ikinci dönem okula git sonuçta geçtiğin dersler olur kredisini alırsın demek istedim.Son olarak başarılar dilerim.denemegizli yazdı:öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler.
Evet 17 yaşını doldurursan 1 senede 3 kere sınava girebilirsin.Yeni kayıt yaptırdığında gelecek kredine bağlı olarak 3 sınava girip mezuniyet kredisini doldurabilirsin.Eğer üniversite kayıt tarihleri bitmeden liseden mezun olup üniversite kazanırsan kayıt yaptırırsın.Yeni kayıt tarihine kadar boşuna bekleme diye ikinci dönem okula gitmeni tavsiye ederim.Hem geçtiğin ders olursa kredisini açık liseye geçince alırsın.Ygs-Lys için açık liseye geçmek mantıklı.Talhaa yazdı:Bende 17 yi dolduruyorum. Açık öğretim sınavlarından geçme konusunda bir sıkıntı yaşamaz isem bir senede üç dönemi bitirebiliyormuyum?
Allah razı olsun abi bu dönemden ygs lys çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Eylüldede açık liseye kayıt yaptırıp temmuzdada mezun oluruz inşallah.
- foundreform
- Doçent
Amin cümlemizden.Açık lise kolaydır İnşallah mezun olursun.Önemli olan Ygs-Lys ve üniversite.Başarılar dilerim hakkında hayırlısı olsun.Talhaa yazdı:Allah razı olsun abi bu dönemden ygs lys çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Eylüldede açık liseye kayıt yaptırıp temmuzdada mezun oluruz inşallah.
Yeni kayıt işlemlere 22 Şubat tarihine kadar uzatıldı bu güzel haberi almışsındır umarım .Talhaa yazdı:Allah razı olsun abi bu dönemden ygs lys çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Eylüldede açık liseye kayıt yaptırıp temmuzdada mezun oluruz inşallah.

Bir forum sitesinde gördüm. NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM
ama yinede hesaplayabilirsiniz
Açık lise kredi hesaplama nasıl olur?
(Örgünden açık liseye geçmek isteyenler bunu kullanarak bulabilirler)
Dönem dönem başarılı oldunuz derslerin haftalık ders saatini toplayacaksınız rehberlik hariç. Örn:
Lise 1 1.dönem: ...
Lise 1 2.dönem: ...
Lise 2 1.dönem:...
Bu şekilde toplayacaksınız çıkan sonuç kredinizdir.
Bir forum sitesinde gördüm. NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUM
ama yinede hesaplayabilirsiniz
Açık lise kredi hesaplama nasıl olur?
(Örgünden açık liseye geçmek isteyenler bunu kullanarak bulabilirler)
Dönem dönem başarılı oldunuz derslerin haftalık ders saatini toplayacaksınız rehberlik hariç. Örn:
Lise 1 1.dönem: ...
Lise 1 2.dönem: ...
Lise 2 1.dönem:...
Bu şekilde toplayacaksınız çıkan sonuç kredinizdir.