Aole yeni geçıcem yardım beklıyorum

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Cevapla
Kullanıcı avatarı
dread
Çırak
Mesajlar: 26
Kayıt: 12 Oca 2017, 03:10
Konum: Muğla

Aole yeni geçıcem yardım beklıyorum

Mesaj gönderen dread » 22 Şub 2017, 01:55

Merhabalar,devamsızlıktan kaldım 11 sınıfta sızden once bırkac sorumun cevabını ıstıyorum teşekkurler sımdıden...
1-lıse 3 1.donemden kaldım 5. donemden mı baslayacagım?
2-kayıt yaptırıcam fakat yarın 22 sı son mus muhtemelen yarın yaptıramayacagım kayıtı 2018 senesınımı beklıyecegım?
3-Sınava mugladan gırdık dıyelım kayıt oldum mugladan gırdım ankaraya gıttım mesela sınav gunume denk geldı ordan gırme sansım varmı yoksa kayıt oldugumuz ılden mı gırıcez sınavlara?
4-derslerı kendımızmı secıyoruz ?
5-sınavlar kolaymı?
Arkadaşlar sımdılık bu kadar tesekkur edıyorum sımdıden.Ekleyecegınız bırsey varsa onlarıda yorum olarak 6 sorusu olarak cevap olarak yazarsınzı ıyı gunler dılerım :) 17 yasındayım bu arada.


‘Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur.‘
Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
dread
Çırak
Mesajlar: 26
Kayıt: 12 Oca 2017, 03:10
Konum: Muğla

Re: Aole yeni geçıcem yardım beklıyorum

Mesaj gönderen dread » 22 Şub 2017, 18:36

Arkadaşlar ? :)
‘Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur.‘
Mustafa Kemal ATATÜRK

djivangasparyan
Acemi
Mesajlar: 73
Kayıt: 28 Ara 2016, 15:51

Re: Aole yeni geçıcem yardım beklıyorum

Mesaj gönderen djivangasparyan » 22 Şub 2017, 21:49

Madde madde cevaplayayım;

1- Lise 3 1.dönem aölde 5.döneme tekabül ediyor evet. Eğer geçmiş dönemlerde veremediğiniz dersler varsa onlardan da sorumlusunuz.

2-Bu sorunun cevabını açtığınız diğer bir konuda vermiştim zaten. :D

3- Şöyle ki kayıt olurken size sınava nerede gireceğinizi sorarlar. Örneğin Muğla/Marmaris dediniz öyleyse Marmaris'te sınava girersiniz. Sınavdan belirli bir süre önceye kadar gireceğiniz yeri değiştirme şansınız var şuan en geç kaç gün önce değiştirebildiğinizi hatırlamıyorum. Fakat 1 hafta 2 hafta gibi kısa süre içinde değiştiremezsiniz çünkü gireceğiniz sınıf hatta oturacağınız sıra dahi belirleniyor. Her kayıt yenileme yaparken tekrar sorarlar zaten sınava gireceğiniz yeri değiştirecek misiniz diye.

4- Evet kendiniz seçiyorsunuz. Kayıt yaptırdıktan sonra ders seçme sayfası açılır. Şuan bulunduğunuz dönemin ve geçmiş dönemlerde veremediğiniz dersleri seçebilirsiniz sadece. Örneğin ingilizce 3-4'ü vermeden 5i seçemezsiniz. Ortak ve seçmeli olarak ikiye ayrılıyor dersler. Ortak dersler ya geçmek ya da 3 kere sınava girip 45 altı not alıp muaf olmanız gereken derslerdir yani önceliğiniz ortaklar olmalı. Her dersten tek tek 3 kere sınava girmeniz lazım muaf olmak için. Yani hem ingilizce 3 hem 4'ten muaf olacaksanız ikisinden de 3er kere sınava girmeniz lazım. Dil anlatım dersinden muaf olamıyorsunuz. Seçmeli dersler ise oldu da ortak derslerin hepsinden ya normal ya muaf geçtiniz fakat krediniz mezun olmaya yetmiyor o zaman eksik kredilerinizi tamamlamaya yarıyor.

5- Pm'den de yanıtladığım gibi gerçekten çok kolay. Sınav sorularına bir göz gezdirirseniz siz de görürsünüz.

6- Ekleyecek bir şey gelmiyor aklıma. Hele bir kayıt olun ona göre başka sorularınız olursa onları da cevaplandırırım.

Emin07
Mesajlar: 3
Kayıt: 23 Şub 2017, 06:11

Re: Aole yeni geçıcem yardım beklıyorum

Mesaj gönderen Emin07 » 23 Şub 2017, 06:18

Kolay gelsin ilk defa kayit yapmayi dusunuyorum. Ticaret lisesi 6.donemde okulu biraktim benim okudugum donemde kredili sistem vardi. Bazi derslerden devamsizliktan kaldim bazi derselerden normal kaldim. Nasil olacak bi yardim edermisiniz. Kredim 50 civari tam bilmiyorum. Yuzyuze egitim varmi mecburimi yada duzlose okuyabilirmiyim.

djivangasparyan
Acemi
Mesajlar: 73
Kayıt: 28 Ara 2016, 15:51

Re: Aole yeni geçıcem yardım beklıyorum

Mesaj gönderen djivangasparyan » 23 Şub 2017, 17:46

Emin07 yazdı:Kolay gelsin ilk defa kayit yapmayi dusunuyorum. Ticaret lisesi 6.donemde okulu biraktim benim okudugum donemde kredili sistem vardi. Bazi derslerden devamsizliktan kaldim bazi derselerden normal kaldim. Nasil olacak bi yardim edermisiniz. Kredim 50 civari tam bilmiyorum. Yuzyuze egitim varmi mecburimi yada duzlose okuyabilirmiyim.
Sizin durumunuz biraz farklı sanırım anladığım kadarıyla liseden ayrılalı epey olmuş. Şöyle ki mesleki açık lise okursanız yüz yüze eğitim var evet fakat eğer düz lise okursanız size verilen materyaller ve kendi imkanlarınız ile kendiniz çalışıyorsunuz sadece. Diğer sorularınıza buradan cevap çıkmazsa bir Halk Eğitim Merkezi'ne gidip durumunuzu anlatın veya 147'yi arayıp danışın. Sizin için en sağlıklısı bu olur.

Cevapla

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön