Dicodico01 yazdı:şimdi ben 25 kredim oldu diyelim 250 puanllık bir lise beni 10. sınıftan baslatmazmı ..... liseyle görüşcem en kısa zaman da eylül ayını bekliyorum ...
Lise puanının bir önemi yok. İster 250 puanlık olsun ister 450 bu sizin hangi sınıftan başlayacağınızı etkilemez. Zannediyorum teog sınavına girdiniz. Lise sizi alıp almayacağına bu teog puanına göre karar verir. Almaya uygun bulursa da açık lisede ki derslerinize bakar ona göre hangi sınıftan başlayacağınıza karar verir. Açık liseden örgün eğitime geçmenin mantığı örgün eğitimde sınıf geçme mantığı ile aynıdır. 47 kredi ayrı bir duruma istinaden istenmiyor. 9.sınıf derslerinizin toplamı 47 kredi ettiğinden dolayı 10. sınıfa başlamak için 47 kredi isteniyor. Nasıl lisede 9.sınıf derslerinizi verip 10.sınıfa geçebiliyorsanız, açık liseden örgüne geçerken de 10.sınıftan başlamak için 9.sınıf derslerinizi vermiş olmanız gerekiyor. Ben örgün eğitimde okurken en fazla 3 başarısız dersin olması halinde bir üst sınıfa geçebiliyordun. Eğer bu sistem değişmediyse sizin de Açık Lise'de 9.sınıf derslerinden en fazla 3 tanesini vermemiş, diğerlerini vermiş olmanız gerekiyor 10.sınıfa geçmek için.