SEÇMELİ DERSLER YARDIM
-
- Asistan
Re: SEÇMELİ DERSLER YARDIM
Bende 11. sınıfın 2. dönemi geçtim açık liseye geçmeden önce çalışma alışkanlığım yoktu şimdi o alışkanlığı kazandım ingilizcede bile bayaa ilerlemem oldu ygsdende örgün eğitimde alıcağım nottan fazlasını alıcağıma eminim.Bide artı olarak insanın kendine ayıracağı zaman da çok oluyor spor yapmak,kitap okumak,belgesel izlemek gibi şeyler için vakit var.
İnsan gerçekleri sadece kalbiyle görebilir. En temel şeyi gözler göremez.
aynenPazernus yazdı:Evet bende alıştım.Yani hem ders çalışıyorum hemde merak ettiğim konulara felan rahatça bakıyorum.

İnsan inandıktan ve çalıştıktan sonra her şeyi başarır pes etmemek mesele düşün açık liseden o kadar şey başaran var ki türkiye 211.si olan var ilk 2000e giren var önemli olan karşında birinin sana anlatması değil senin o derse ne kadar üstünde durduğun internette zaten bolca kaynak var açık lise hiç dezavantajmış gibi hissetmedimarthurdayne45 yazdı:Bende 11. sınıfın 2. dönemi geçtim açık liseye geçmeden önce çalışma alışkanlığım yoktu şimdi o alışkanlığı kazandım ingilizcede bile bayaa ilerlemem oldu ygsdende örgün eğitimde alıcağım nottan fazlasını alıcağıma eminim.Bide artı olarak insanın kendine ayıracağı zaman da çok oluyor spor yapmak,kitap okumak,belgesel izlemek gibi şeyler için vakit var.
-
- Asistan
Aynen açık liseden çok bişey bekleme seneye temel liseye geç diyen arkadaşlarım var ama daha bir sınava girmeden önce kendi kendime neden olmaz,başaramam diyeyim.İnsanın bir işi başarabilmesi için önce inanması sonra çalışması gerekir. İnanmadan başarıyorsa da büyük ihtimal robotlaşmış bir insandır onlardan olmak asla istemiyorum.Zaten okulda da son gün çalışıp geçiyordum derslerden okulun çok bir artısı olduğunu düşünmüyorum.iremx yazdı:İnsan inandıktan ve çalıştıktan sonra her şeyi başarır pes etmemek mesele düşün açık liseden o kadar şey başaran var ki türkiye 211.si olan var ilk 2000e giren var önemli olan karşında birinin sana anlatması değil senin o derse ne kadar üstünde durduğun internette zaten bolca kaynak var açık lise hiç dezavantajmış gibi hissetmedimarthurdayne45 yazdı:Bende 11. sınıfın 2. dönemi geçtim açık liseye geçmeden önce çalışma alışkanlığım yoktu şimdi o alışkanlığı kazandım ingilizcede bile bayaa ilerlemem oldu ygsdende örgün eğitimde alıcağım nottan fazlasını alıcağıma eminim.Bide artı olarak insanın kendine ayıracağı zaman da çok oluyor spor yapmak,kitap okumak,belgesel izlemek gibi şeyler için vakit var.
İnsan gerçekleri sadece kalbiyle görebilir. En temel şeyi gözler göremez.
Eğitim sistemiz gerçekten yetersiz açık lise ve örgün eğitimde çok iyi bir anadolu lisesi veya fen lisesine gitmedikçe aşırı derecede denge farkı yok örgün eğitimin eksikliğini hiç hissetmedim saçma sapan insanlara tahammül etmek zorunda değilim diye şükür bile ediyorum umarım hepimiz istediğimiz bölüm ve üniversiteye girerizarthurdayne45 yazdı: Aynen açık liseden çok bişey bekleme seneye temel liseye geç diyen arkadaşlarım var ama daha bir sınava girmeden önce kendi kendime neden olmaz,başaramam diyeyim.İnsanın bir işi başarabilmesi için önce inanması sonra çalışması gerekir. İnanmadan başarıyorsa da büyük ihtimal robotlaşmış bir insandır onlardan olmak asla istemiyorum.Zaten okulda da son gün çalışıp geçiyordum derslerden okulun çok bir artısı olduğunu düşünmüyorum.
Umarız.Burda açıktan okumaya çalışan arkadaşlarımız hepimiz,Güzel bir üniversiteye geçmek nasip olur.
Açıktan okumak bence okulda okumaktan çok daha iyi.Toplumun açık liseye karşı bir önyargısı var.Oku oku bitmez diyorlar.Birşey olamazsın diyorlar.
Fakat bence Azim,İnanç,Çalışkanlık ile yapamayacak şey yoktur.
Okulda okuyup 10 saat ders görüp beynimizi yakmaktansa,Evde ne zaman müsait olursa o zaman ders dinleyip.Sonra film izlemeye zaman kalması,Bir program ile 1 ayda İngilizceyi baya iyi öğreniyorum.
Kısacası kendime çok daha zaman kalıyor.
Açıktan okumak bence okulda okumaktan çok daha iyi.Toplumun açık liseye karşı bir önyargısı var.Oku oku bitmez diyorlar.Birşey olamazsın diyorlar.
Okulda okuyup 10 saat ders görüp beynimizi yakmaktansa,Evde ne zaman müsait olursa o zaman ders dinleyip.Sonra film izlemeye zaman kalması,Bir program ile 1 ayda İngilizceyi baya iyi öğreniyorum.

"Hiç erişeyemeceksin gibi yada,Herşeyi yitireceksin gibi çalış"
Konfüçyüs
Konfüçyüs
Bence şu an çalıştığın konuları çok iyi öğren notlar tut ygsde zayıf olduğun dersi şimdiden ilerletmeye bak mesela çok kitap oku paragraf ve problem fasikülleri var al onları çöz ben daha erken başlamadım diye pişmanım yani.. Matematikte zayıfsan temel kitaplarla başla sen şimdi marttan sonra ekime kadar bomboş geçiricen iyi değerlendir harita incele misal nereden akarsular ovalar geçiyor hangi şehir nerede onları öğren problemleri formülle çözme 1 problem sorusuyla 2 saat uğraştığımızı bilirim ama hep mantıkla çözmeye çalışıyorum hiç problem formülleri kullanmadım çok takıldıklarımı işaretleyip daha sonra bakmak için saklıyorum bunları azıcık bile yapsan faydası var ama çok fazla kitap okumaya bakPazernus yazdı:Umarız.Burda açıktan okumaya çalışan arkadaşlarımız hepimiz,Güzel bir üniversiteye geçmek nasip olur.
Bence şu an çalıştığın konuları çok iyi öğren notlar tut ygsde zayıf olduğun dersi şimdiden ilerletmeye bak mesela çok kitap oku paragraf ve problem fasikülleri var al onları çöz ben daha erken başlamadım diye pişmanım yani.. Matematikte zayıfsan temel kitaplarla başla sen şimdi marttan sonra ekime kadar bomboş geçiricen iyi değerlendir harita incele misal nereden akarsular ovalar geçiyor hangi şehir nerede onları öğren problemleri formülle çözme 1 problem sorusuyla 2 saat uğraştığımızı bilirim ama hep mantıkla çözmeye çalışıyorum hiç problem formülleri kullanmadım çok takıldıklarımı işaretleyip daha sonra bakmak için saklıyorum bunları azıcık bile yapsan faydası var ama çok fazla kitap okumaya bak[/quote]
Evet,3 Haftadır iyi çalıştım.Fakat 4 dersten emin değilim.Sözelimi iyi yapıyorum.Sayısalda kalıyorum.
Kimyayı azda olsa yapsamda,Fizik,Matematik zor dersler büyük ihtimal bu seferde bu dersleri yapamayacağım.
Çünkü temelim yok okulda hiçbir şey öğrenememişim.Bunu farkettim okul hep eğlenceyle geçmiş.
Neyseki şimdi daha çok araştırıyorum.İngilizce öğrenemeyen arkadaşlarada,Duolingo programını öneririm.
Evet,3 Haftadır iyi çalıştım.Fakat 4 dersten emin değilim.Sözelimi iyi yapıyorum.Sayısalda kalıyorum.
Kimyayı azda olsa yapsamda,Fizik,Matematik zor dersler büyük ihtimal bu seferde bu dersleri yapamayacağım.
Çünkü temelim yok okulda hiçbir şey öğrenememişim.Bunu farkettim okul hep eğlenceyle geçmiş.
Neyseki şimdi daha çok araştırıyorum.İngilizce öğrenemeyen arkadaşlarada,Duolingo programını öneririm.

Konfüçyüs
Konfüçyüs
Ben açık liseye yönelik satın aldığım kitaplardan çalışıyorum 4-5 sayfa özet en fazla 10 sayfa daha sonra bol bol çıkmış sorular ve ders bitince deneme soruları var testleri çözerken birbirinin aynısı sorular birisi 2009da çıkmışsa diğeri 2012de çıkmış o şekilde üst üste çözünce beynine kazınıyor o tarz soru çıkınca kaçırmıyosun kitap 50tlye geliyor kargoyla falanPazernus yazdı: Evet,3 Haftadır iyi çalıştım.Fakat 4 dersten emin değilim.Sözelimi iyi yapıyorum.Sayısalda kalıyorum.
1.dönem / 2.dönem / 3.dönem bu şekilde 6.döneme kadar ayrı ayrı kitaplar ama 7 ve 8.dönemleri çıkarmamışlar onun için başka bir yayına bakacağım
Bu kitapları 4.dönemden itibaren çözmeye başladım 3.dönemde 65 55 aldıysam 4.dönem 80-85 istersen özelden atarım resmini daha önce keşfetmedim diye pişmanım bile
Ama hani alamam dersen bence fizik-kimya-biyoloji ders kitabı çok iyi bir şekilde okunup özet çıkarılıp çıkmış soruları çözmekle geçer youtubeda hocalara geldik çok iyi öğretiyor ben onunla çalışmıştım biyolojiyi falan tek seferde anlıyodum birde şöyle bir şey var 3-4 konuyu çok iyi öğrensen puanın düşük gelir ama yine geçersin kaldırma kuvvetiyle basınç var diyelim kaldırma kuvvetini yapıyosun basıncı yapamıyosun ikisinden 10 soru 10 soru geliyor sen kaldırma kuvvetiyle geçebilirsin dersi anlatabilmişimdir umarım (atıyorum örneklendirme için, gerçekte daha fazla konu daha az soru dağılımı tabii)
Kitabı şuan değilde seneye belki alırım.Bu zaten bu senenin son sınavı.
Fizik,Kimya,Biyoloji Biyoloji hocalara geldikten yapıyorum.Baya iyi anlatıyorlar.Kimyayı şansım varsa geçerim.
Fizik ve matematik işte 20 sayfa ders notu yazdım.Hocalara geldikten dinledim.Ama yinede anlamıyorum sayısal zekammı yok bilemiyorum.Ama çok zor.Sınava 2 gün kaldı az birşeyler daha bakıp eğer çok daha fazla şansım varsa onlardanda geçerim belki.
Fizik,Kimya,Biyoloji Biyoloji hocalara geldikten yapıyorum.Baya iyi anlatıyorlar.Kimyayı şansım varsa geçerim.
Fizik ve matematik işte 20 sayfa ders notu yazdım.Hocalara geldikten dinledim.Ama yinede anlamıyorum sayısal zekammı yok bilemiyorum.Ama çok zor.Sınava 2 gün kaldı az birşeyler daha bakıp eğer çok daha fazla şansım varsa onlardanda geçerim belki.
Konfüçyüs
Konfüçyüs
Matematik 3-4'ü ben de muaf olarak geçeceğim fiik 4'ü şans eseri geçtim kimyayı da hocalara geldik çok güzel anlatıyor fizik de sözel kısmı anlamaya çalış hesaplamaları yapamasan bile sözel kısımdan yorum sorularından falan geçebiliyosun ben dalgalarda hesaplamaları çözememiştim optik hiç çalışmamıştım ama dalgalardaki sözel terimleri iyi kavramıştım çıkmış sorulara bak fizik kimya 2 günde olmasa da diğer dönem alırsın geçilir ama matematiğe ben de bir şey diyemiyorum..Pazernus yazdı:Kitabı şuan değilde seneye belki alırım.Bu zaten bu senenin son sınavı.
İnşallah iyi kredi alırız hepimiz.Yarın son kez tekrar edip sınava giricez.Bakalım stres oldum yine 

Konfüçyüs
Konfüçyüs
Amin. Ben şu an edebiyat yazar-eser eşleştirmelerini çözmekle meşgulüm bildiklerimi de unutmuşumPazernus yazdı:İnşallah iyi kredi alırız hepimiz.Yarın son kez tekrar edip sınava giricez.Bakalım stres oldum yine

Kolay gelsin.Bende ingilizce son kez bakıyorumiremx yazdı:Amin. Ben şu an edebiyat yazar-eser eşleştirmelerini çözmekle meşgulüm bildiklerimi de unutmuşumPazernus yazdı:İnşallah iyi kredi alırız hepimiz.Yarın son kez tekrar edip sınava giricez.Bakalım stres oldum yine
Konfüçyüs
Konfüçyüs
sana da kolay gelsinPazernus yazdı:Kolay gelsin.Bende ingilizce son kez bakıyorumiremx yazdı:Amin. Ben şu an edebiyat yazar-eser eşleştirmelerini çözmekle meşgulüm bildiklerimi de unutmuşumPazernus yazdı:İnşallah iyi kredi alırız hepimiz.Yarın son kez tekrar edip sınava giricez.Bakalım stres oldum yine