Ek sınav - Üni tercih ??
Ek sınav - Üni tercih ??
Arkadaşlar Merhaba,
154 kredim var. Son sınavada girdim. Hatta sınavım iyi geçti büyük ihtimal az bir kredi ile mezun olamayacağım. Üni sınavınıda kazandım ve bildiğiniz gibi tercih dönemide başladı. Şimdi 2 sorum olacak size. Bu sene gerçekten ek sınav yapmayabilirler mi ? Diğeride ben üniversite tercihimi yapsam okulu kazansam ama mezun olamadığım için gidemesem obp puanım yanacak mı ? Şimdiden teşekkürler...
154 kredim var. Son sınavada girdim. Hatta sınavım iyi geçti büyük ihtimal az bir kredi ile mezun olamayacağım. Üni sınavınıda kazandım ve bildiğiniz gibi tercih dönemide başladı. Şimdi 2 sorum olacak size. Bu sene gerçekten ek sınav yapmayabilirler mi ? Diğeride ben üniversite tercihimi yapsam okulu kazansam ama mezun olamadığım için gidemesem obp puanım yanacak mı ? Şimdiden teşekkürler...
- yorulmaz35
- Uzman
Re: Ek sınav - Üni tercih ??
öncelikle tebrik ederim.
lise diploman veya açık lise bürosundan aldığın mezuniyet belgesi olmadan maalesef üniversiteye kayıt yaptırılamıyor.
her sene ek sınav oluyor yüksek ihtimalle bu sene de olacak umudunu yitirme.
kazanıp kayıt yaptırmazsan seneye OBP puanın yarı yarıya düşer.
lise diploman veya açık lise bürosundan aldığın mezuniyet belgesi olmadan maalesef üniversiteye kayıt yaptırılamıyor.

Hocam cevapladığınız için sağolun. Ama benim şimdi ne yapmam gerekiyor bana birisi yardımcı olsun. Eğer bu sene yapmayacaklarsa tercih yapmayacağım çünkü. Ve eğer tercihlerden sonra ek sınav yaparlarsa çok daha kötü bir durum olur benim için. Nerelere söylememiz gerekiyor bu ek sınav isteğini benim gibi mağdur kimseler var mı varsa bildirelim durumumuzu.yorulmaz35 yazdı:öncelikle tebrik ederim.
- yorulmaz35
- Uzman
tercihin son günü ne zaman?Warlock yazdı:Hocam cevapladığınız için sağolun. Ama benim şimdi ne yapmam gerekiyor bana birisi yardımcı olsun. Eğer bu sene yapmayacaklarsa tercih yapmayacağım çünkü. Ve eğer tercihlerden sonra ek sınav yaparlarsa çok daha kötü bir durum olur benim için. Nerelere söylememiz gerekiyor bu ek sınav isteğini benim gibi mağdur kimseler var mı varsa bildirelim durumumuzu.yorulmaz35 yazdı:öncelikle tebrik ederim.

18 Temmuzda başlayacakmış. 26 Temmuzda bitecekmiş.yorulmaz35 yazdı:tercihin son günü ne zaman?Warlock yazdı:Hocam cevapladığınız için sağolun. Ama benim şimdi ne yapmam gerekiyor bana birisi yardımcı olsun. Eğer bu sene yapmayacaklarsa tercih yapmayacağım çünkü. Ve eğer tercihlerden sonra ek sınav yaparlarsa çok daha kötü bir durum olur benim için. Nerelere söylememiz gerekiyor bu ek sınav isteğini benim gibi mağdur kimseler var mı varsa bildirelim durumumuzu.yorulmaz35 yazdı:öncelikle tebrik ederim.
- yorulmaz35
- Uzman
hımm ek sınav olsa bile 30 temmuzdan sonra belli olur. yapacağın tek şey arayıp öğrenmek olabilir. durumunu belli et üniversite kazandığını söyle belki yetkili birine bağlarlarWarlock yazdı:18 Temmuzda başlayacakmış. 26 Temmuzda bitecekmiş.yorulmaz35 yazdı:tercihin son günü ne zaman?Warlock yazdı:
Hocam cevapladığınız için sağolun. Ama benim şimdi ne yapmam gerekiyor bana birisi yardımcı olsun. Eğer bu sene yapmayacaklarsa tercih yapmayacağım çünkü. Ve eğer tercihlerden sonra ek sınav yaparlarsa çok daha kötü bir durum olur benim için. Nerelere söylememiz gerekiyor bu ek sınav isteğini benim gibi mağdur kimseler var mı varsa bildirelim durumumuzu.
90 312 413 21 46 //// 90 312 413 21 47 yada 147

arkadaşlar merhaba. benim kredin 188 son sınavların açıklanmasını bekliyorum yani %99 mezunum ben. ben tercihlerimi yaptım istediğim okulu bölümümü yazdım. zorunlu dersim yok. bu tercih işlemlerinde halk eğitimde bir şey yapmamız gerekiyor mu? ya da açıköğretimden bir belge bir onay falan almamız gerekiyor mu? yardım ederseniz sevinirim.
Bir üniversite bölümüne yerleştikten sonra kayıt yaptırsanda yaptırmasanda ya da yaptıramasanda okul puanın gelecek sene yarıya düşürülecektir.
Hiçbir şey gerekmiyor. ÖSYM tüm bilgilerini sistemden çekiyor zaten. Tek yapman gereken beklemek umarım istediğin yer tutar.evrimavcu yazdı:arkadaşlar merhaba. benim kredin 188 son sınavların açıklanmasını bekliyorum yani %99 mezunum ben. ben tercihlerimi yaptım istediğim okulu bölümümü yazdım. zorunlu dersim yok. bu tercih işlemlerinde halk eğitimde bir şey yapmamız gerekiyor mu? ya da açıköğretimden bir belge bir onay falan almamız gerekiyor mu? yardım ederseniz sevinirim.
inşallah dostum güzel dileklerin için teşekkülerbakansiz yazdı:Hiçbir şey gerekmiyor. ÖSYM tüm bilgilerini sistemden çekiyor zaten. Tek yapman gereken beklemek umarım istediğin yer tutar.evrimavcu yazdı:arkadaşlar merhaba. benim kredin 188 son sınavların açıklanmasını bekliyorum yani %99 mezunum ben. ben tercihlerimi yaptım istediğim okulu bölümümü yazdım. zorunlu dersim yok. bu tercih işlemlerinde halk eğitimde bir şey yapmamız gerekiyor mu? ya da açıköğretimden bir belge bir onay falan almamız gerekiyor mu? yardım ederseniz sevinirim.

- yorulmaz35
- Uzman
hocam üniversite kayıt sırasında diploma lazım oluyor. onun için açık lise bürosundan mezun olduğuna dair diploma yerine geçen belgeyi alabilirsin.evrimavcu yazdı:inşallah dostum güzel dileklerin için teşekkülerbakansiz yazdı:Hiçbir şey gerekmiyor. ÖSYM tüm bilgilerini sistemden çekiyor zaten. Tek yapman gereken beklemek umarım istediğin yer tutar.evrimavcu yazdı:arkadaşlar merhaba. benim kredin 188 son sınavların açıklanmasını bekliyorum yani %99 mezunum ben. ben tercihlerimi yaptım istediğim okulu bölümümü yazdım. zorunlu dersim yok. bu tercih işlemlerinde halk eğitimde bir şey yapmamız gerekiyor mu? ya da açıköğretimden bir belge bir onay falan almamız gerekiyor mu? yardım ederseniz sevinirim.