Üstteki üyeyle ne yapmak isterdin ?
-
- Acemi
-
- Doktor
Re: Üstteki üyeyle ne yapmak isterdin ?
Saf aklin eleştirisi diyelim ...
Kant demişken bu güzel kitaptan satir başları gecmemek olmaz ;
Aydınlanma, insanın kendi suçu ile düşmüş olduğu bir ergin olmama durumundan kurtulmasıdır. Bu ergin olmayış durumu ise, insanın kendi aklını bir başkasının kılavuzluğuna başvurmaksızın kullanamayışıdır.
İşte bu ergin olmayışa insan kendi suçu ile düşmüştür; bunun nedenini de aklın kendisinde değil, fakat aklını başkasının kılavuzluğu ve yardımı olmaksızın kullanmak kararlılığını ve yürekliliğini gösteremeyen insanda aramalıdır. Sapere Aude! [Bilmeye Cüret Et! e.n.] "Aklını kendin kullanmak cesaretini göster!" sözü şimdi Aydınlanmanın parolası olmaktadır.
-Dogmalar ve kurallar, insanın doğal yetilerinin akla uygun kullanılışının ya da daha doğru bir deyişle kötüye kullanılmasının bu mekanik araçları, erginleşme ve olgunlaşma için sürekli bir ayakbağı olurlar.
Sapere Aude ! bilmeye ve bildigini soylemeye curet et...
Kant demişken bu güzel kitaptan satir başları gecmemek olmaz ;
Aydınlanma, insanın kendi suçu ile düşmüş olduğu bir ergin olmama durumundan kurtulmasıdır. Bu ergin olmayış durumu ise, insanın kendi aklını bir başkasının kılavuzluğuna başvurmaksızın kullanamayışıdır.
İşte bu ergin olmayışa insan kendi suçu ile düşmüştür; bunun nedenini de aklın kendisinde değil, fakat aklını başkasının kılavuzluğu ve yardımı olmaksızın kullanmak kararlılığını ve yürekliliğini gösteremeyen insanda aramalıdır. Sapere Aude! [Bilmeye Cüret Et! e.n.] "Aklını kendin kullanmak cesaretini göster!" sözü şimdi Aydınlanmanın parolası olmaktadır.
-Dogmalar ve kurallar, insanın doğal yetilerinin akla uygun kullanılışının ya da daha doğru bir deyişle kötüye kullanılmasının bu mekanik araçları, erginleşme ve olgunlaşma için sürekli bir ayakbağı olurlar.
Sapere Aude ! bilmeye ve bildigini soylemeye curet et...
zayıf insanlar intikam alır ,
güclü insanlar affeder ,
zeki insanlar umursamazlar ... ( Konfücyüs)
güclü insanlar affeder ,
zeki insanlar umursamazlar ... ( Konfücyüs)
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Neyse sen bilirsin hıhie722012 yazdı:olsa bile söylemeyeceğimi bilmeni isterim ayrıca kardeşimde değilsinKöylü Kızı yazdı:Bişey varsa söyle ben anlamadım kardeşim...ie722012 yazdı:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

aynen ben bilirimKöylü Kızı yazdı:Neyse sen bilirsin hıhie722012 yazdı:olsa bile söylemeyeceğimi bilmeni isterim ayrıca kardeşimde değilsinKöylü Kızı yazdı: Bişey varsa söyle ben anlamadım kardeşim...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
TOPLAM KREDİ : 138 / MEZUN DEĞİL
MEZUNİYET TARİHİ : 2 SENEM VAR DAHA
------
------
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
ie722012 yazdı:aynen ben bilirimKöylü Kızı yazdı:Neyse sen bilirsin hıhie722012 yazdı: olsa bile söylemeyeceğimi bilmeni isterim ayrıca kardeşimde değilsin![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hıh

Köylü Kızı yazdı:ie722012 yazdı:aynen ben bilirimKöylü Kızı yazdı: Neyse sen bilirsin hıhhıh
![]()
![]()

------
------
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Bak seeeeen kadına şiddet haaaaie722012 yazdı:![]()
![]()
![]()
![]()

HAHAHHA ŞİDDET ANLADIYSAN SEN ŞİDDET ÖYLE DEĞİL BÖYLE OLURKöylü Kızı yazdı:Bak seeeeen kadına şiddet haaaaie722012 yazdı:![]()
![]()
![]()
![]()

------
------
- Köylü Kızı
- Onursal Üye