12.sınıfta Açık liseye geçme

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
grafikcoder

12.sınıfta Açık liseye geçme

Mesaj gönderen grafikcoder » 04 Eyl 2017, 18:17

Merhaba arkadaşlar ben, 12.sınıfa yeni geçtim. Okulumu ğek sevmiyorum. Rahat ders ortamıda yok. 12.sınıfı açıktan okumayı önerdi birisi. 12yi açıktan okuyup kendim ders çalışıp ygs lysye hazırlanmak istiyorum.

Sizce geçmelimiyim? Deneyimli arkadaşlarımız varmı? Nasıl bir yol izlemeliyim.

arthurdayne45
Asistan

Re: 12.sınıfta Açık liseye geçme

Mesaj gönderen arthurdayne45 » 04 Eyl 2017, 18:53

grafikcoder yazdı:Merhaba arkadaşlar ben, 12.sınıfa yeni geçtim. Okulumu ğek sevmiyorum. Rahat ders ortamıda yok. 12.sınıfı açıktan okumayı önerdi birisi. 12yi açıktan okuyup kendim ders çalışıp ygs lysye hazırlanmak istiyorum.

Keşke 11. sınıfın 2. döneminde geçseydin ben öyle geçtim ve 141 kredi geldi okuldan sonra 2. ve 3. dönem sınavlarına girdim 199 kredi oldu ve sadece 5 ders kaldı en geç ocakta mezun olacağım.Eğer sen de böyle yapsaydın büyük ihtimal aynı şekilde olurdu.Ama meslek lisesindeysen ya da okulunda ders çalışma ortamı yoksa geçmeni tavsiye ederim.
İnsan gerçekleri sadece kalbiyle görebilir. En temel şeyi gözler göremez.

grafikcoder

Mesaj gönderen grafikcoder » 04 Eyl 2017, 22:55

arthurdayne45 yazdı:
grafikcoder yazdı:Merhaba arkadaşlar ben, 12.sınıfa yeni geçtim. Okulumu ğek sevmiyorum. Rahat ders ortamıda yok. 12.sınıfı açıktan okumayı önerdi birisi. 12yi açıktan okuyup kendim ders çalışıp ygs lysye hazırlanmak istiyorum.

Keşke 11. sınıfın 2. döneminde geçseydin ben öyle geçtim ve 141 kredi geldi okuldan sonra 2. ve 3. dönem sınavlarına girdim 199 kredi oldu ve sadece 5 ders kaldı en geç ocakta mezun olacağım.Eğer sen de böyle yapsaydın büyük ihtimal aynı şekilde olurdu.Ama meslek lisesindeysen ya da okulunda ders çalışma ortamı yoksa geçmeni tavsiye ederim.
Cevabınız için sağolun hocam. Bazı sorularım olacaktı, Ben şimdi açığa geçsem, normal örgün eğitim bitene kadar mezun olma şansım varmı ve gelen kredi nasıl hesaplanır ?

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 04 Eyl 2017, 23:12

grafikcoder yazdı:Cevabınız için sağolun hocam. Bazı sorularım olacaktı, Ben şimdi açığa geçsem, normal örgün eğitim bitene kadar mezun olma şansım varmı ve gelen kredi nasıl hesaplanır ?
Hocam Sende Öncelikle Hoşgeldin Şuan Düşünüyorsun Heralde Kesin Aldığın Bir Karar Yok ...

2017 - 2018 Eğitim-Öğretim İlk kayıt ve kayıt yenileme : 21 Ağustos - 15 Eylül 2017

Bu Tarihler Arası Bir Vaktin Var.

Genelde İnternet'den Karşılaştığım Yorumlar Üzerine AÇIK LİSEYE GEÇEN HERKEZ SABAH 7 DE UYANMAKTAN GINA GELMİŞ :44: BİRİNCİ NEDENİ BU 2 3 SAAT FAZLA UYURUM 9 10 GİBİ KALKAR DAHA ÇOK DERSLERE ODAKLANIRIM DİYORLAR.

VE DÜNYANIN EN ZOR İŞLERİNDEN BİRİ OLAN DERS ÇALIŞMA SANA BAĞLI . KENDİNE YAPTIĞIN OLUŞTURDUĞUN DERS PROGRAMINA SADIK KALICAKSAN BEN 1 SENEMİN 24 SAATİNİN YERİ GELİCEK 9 10 SAATİNİ DERSLERE TESTLERE AYIRIRIM DİYORSAN KENDİNE GÜVENİYORSAN RAHATLIKLA YGS/LYS HAZIRLANABİLİRSİN.

Son Sorunun Cevabı İse

Ders Programı Budur .

Resim

Örgünden Açık Liseye Geçtiğinde 142 Kredin Olucak Nereden Buldun Bunu Diyebilirsin

Derslerin Altında TOPLAM KISMI VAR ORADA 12 SINIFI KADAR TOPLAYACAKSIN.

DİL ANLATIM 7 & 8
TÜRK EDEBİYAT 7 & 8
DİN KÜLTÜRÜ 7 & 8
YABANCI DİL 7 & 8
TRAFİK 1 & 2

DERSLERİ ZORUNLU DERSLERİN OLUCAK MUTLAKA VERMEN GEREKİYOR.

142 Kredi Okuduğun Dönemlerden Gelicek

192 Kredi İle Mezun Oluyorsun

50 Kredilik İçin YIL İÇERİSİNDE 3 SINAV 1 DE EK SINAVA GİRİYORSUN

YUKARDA YAZDIĞIM ZORUNLU DERSLERİ TOPLAMI 22 KREDİ YAPIYOR 50 - 22 = 28

Kalan 28 KREDİYİ İSE

Şu Listedeki Seçmeli Derslerden Hangisini Rahat Verebilirim Dersen Onlardan 28 Kredilik Ders Seçimi Yapabilirsin.

grafikcoder

Mesaj gönderen grafikcoder » 05 Eyl 2017, 01:19

Jezxy yazdı:

grafikcoder yazdı:Cevabınız için sağolun hocam. Bazı sorularım olacaktı, Ben şimdi açığa geçsem, normal örgün eğitim bitene kadar mezun olma şansım varmı ve gelen kredi nasıl hesaplanır ?
Hocam Sende Öncelikle Hoşgeldin Şuan Düşünüyorsun Heralde Kesin Aldığın Bir Karar Yok ...

2017 - 2018 Eğitim-Öğretim İlk kayıt ve kayıt yenileme : 21 Ağustos - 15 Eylül 2017

Bu Tarihler Arası Bir Vaktin Var.

Genelde İnternet'den Karşılaştığım Yorumlar Üzerine AÇIK LİSEYE GEÇEN HERKEZ SABAH 7 DE UYANMAKTAN GINA GELMİŞ :44: BİRİNCİ NEDENİ BU 2 3 SAAT FAZLA UYURUM 9 10 GİBİ KALKAR DAHA ÇOK DERSLERE ODAKLANIRIM DİYORLAR.

VE DÜNYANIN EN ZOR İŞLERİNDEN BİRİ OLAN DERS ÇALIŞMA SANA BAĞLI . KENDİNE YAPTIĞIN OLUŞTURDUĞUN DERS PROGRAMINA SADIK KALICAKSAN BEN 1 SENEMİN 24 SAATİNİN YERİ GELİCEK 9 10 SAATİNİ DERSLERE TESTLERE AYIRIRIM DİYORSAN KENDİNE GÜVENİYORSAN RAHATLIKLA YGS/LYS HAZIRLANABİLİRSİN.

Son Sorunun Cevabı İse

Ders Programı Budur .

Resim

Örgünden Açık Liseye Geçtiğinde 142 Kredin Olucak Nereden Buldun Bunu Diyebilirsin

Derslerin Altında TOPLAM KISMI VAR ORADA 12 SINIFI KADAR TOPLAYACAKSIN.

DİL ANLATIM 7 & 8
TÜRK EDEBİYAT 7 & 8
DİN KÜLTÜRÜ 7 & 8
YABANCI DİL 7 & 8
TRAFİK 1 & 2

DERSLERİ ZORUNLU DERSLERİN OLUCAK MUTLAKA VERMEN GEREKİYOR.

142 Kredi Okuduğun Dönemlerden Gelicek

192 Kredi İle Mezun Oluyorsun

50 Kredilik İçin YIL İÇERİSİNDE 3 SINAV 1 DE EK SINAVA GİRİYORSUN

YUKARDA YAZDIĞIM ZORUNLU DERSLERİ TOPLAMI 22 KREDİ YAPIYOR 50 - 22 = 28

Kalan 28 KREDİYİ İSE

Şu Listedeki Seçmeli Derslerden Hangisini Rahat Verebilirim Dersen Onlardan 28 Kredilik Ders Seçimi Yapabilirsin.
Çok teşekkür ederim ama gözüme korkunç geldi biran :)

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 05 Eyl 2017, 03:12

Hocam Normaldir İlk Kez Örgün Eğitimden Buraya Gelmeyi Düşündüğünüz İçin

Düz Lisede Ders Seçme Kredi Tamamlama Gibi Düzen Olmadığından Karışık Gelmiş Olabilir.

grafikcoder

Mesaj gönderen grafikcoder » 06 Eyl 2017, 18:12

Jezxy yazdı:Hocam Normaldir İlk Kez Örgün Eğitimden Buraya Gelmeyi Düşündüğünüz İçin

Düz Lisede Ders Seçme Kredi Tamamlama Gibi Düzen Olmadığından Karışık Gelmiş Olabilir.
Hocam merhaba bugün Halk Eğitime sormak için gittim. Oradaki birisi; "Eğer derslerden kalırsan veya kredin yetmezsse ek sınav açılması gerekiyor, eğer açılmazsa okulun uzar, birde Çorum'da sınavı olmuyor, ek sınav Samsunda oluyor dedi."

Hiçde olumlu anlatmadı, sen okuluna devam et dedi. Şimdi sizinde düşüncelerinizi almak istiyorum. Nedenlerim belli, yukarıda söylemiştim. Sizce açıköğretime geçmelimiyim, gerçektende böyle sıkıntılar yaşarmıyım, endişem büyük ama açığa geçme isteğimde büyük.

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 06 Eyl 2017, 18:52

grafikcoder yazdı:
Jezxy yazdı:Hocam Normaldir İlk Kez Örgün Eğitimden Buraya Gelmeyi Düşündüğünüz İçin

Hocam merhaba bugün Halk Eğitime sormak için gittim. Oradaki birisi; "Eğer derslerden kalırsan veya kredin yetmezsse ek sınav açılması gerekiyor, eğer açılmazsa okulun uzar, birde Çorum'da sınavı olmuyor, ek sınav Samsunda oluyor dedi."

Hiçde olumlu anlatmadı, sen okuluna devam et dedi. Şimdi sizinde düşüncelerinizi almak istiyorum. Nedenlerim belli, yukarıda söylemiştim. Sizce açıköğretime geçmelimiyim, gerçektende böyle sıkıntılar yaşarmıyım, endişem büyük ama açığa geçme isteğimde büyük.
Müdür Şimdi Keşke AOL Başlarsam Kaç Krediyle Başlarım Sorusunun Cevabını Alsaydın

Minumum 142 Kredi İle Başlarsan Bazı Arkadaşlara FORUMDA BİR KAÇ KİŞİ VAR 210 Yakın Kredi Verilmiş Sadece LİSE SONUN ZORUNLU DERSLERİ KALMIŞ
Aşağı yukarı 10 12 tane zorunlu dersin olucak

142 Kredinin KALAN 50 KREDİSİNİ

3 SINAVDA 35 KREDİLİK DERS SEÇEREK KENDİNE GÜVENİYORSAN VEREBİLİRSİN. HOCAnın mantığı 3 sınavda 35 krediyi veremeyip zorunlu dersler için ek sınav açılırsa onda verebilirsin mantığı olmuş, Açılmazsa bir dönem daha gelir bu öğrenci diye.

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön