Seçmeli Dersler Hakkında

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
nepafter37
Acemi

Seçmeli Dersler Hakkında

Mesaj gönderen nepafter37 » 09 Kas 2017, 13:56

Öncelikle bir ilgisi var mı bilmiyorum ama söyleyeyim alan yok-2'yim.

Bilirsiniz, dersler '-4'e kadar ortak ders oluyor; fizik-4, matematik-4 gibi. Sonra seçmeli fizik-1, seçmeli matematik-2 şeklinde yine '-4'e kadar devam ediyor.

Ben geçen dönem aldığım derslere baktım ve seçmeli fizik-1 ile seçmeli matematik-1'i vermişim ama son zamanlarda derslerde değişme oldu ve ben geçen dönem ders seçerken seçmeli fizik-1 ve seçmeli matematik-1 mi seçtim yoksa fizik-5, matematik-5 mı seçtim hatırlamıyorum. Eskiden de böyle miydi bilgilendirirseniz sevinirim.

Asıl konu ise ben şimdi bu dönem ders seçerken seçmeli fizik-2, seçmeli matematik-2, seçmeli biyoloji-2 vesaire seçtim. Kitap almaya gittiğimde hiçbiri yoktu ve açıkçası gelecek gibi de görünmüyor. Ben de internetten çalışmaya karar kıldım ama resmi siteden ders kitapları kısmına girdiğimde seçmeli matematik-2 veya seçmeli fizik-2 vs. için bir yazı yok. sadece düz fizik-2, matematik-2 var ama sanırım onlar da lise 1'in dersleri.

Neyse sonra sınav arşivine girdim oradan sorulara bakar, hangi konulara çalışmam gerektiğini öğrenir ve kitabımı bulurum dedim. Fakat sınav arşivinde de seçmeli fizik-2 veya seçmeli matematik-2 vs. yoktu. Ben de ders kodlarına bakayım dedim ve gördüm ki seçmeli matematik -2'nin kodu matematik-6'yı gösteriyor. aynı durum seçmeli fizik-2 için de geçerli.

Şimdi benim seçmeli fizik-2 için fizik-6'ya ve seçmeli matematik-2 için matematik-6'ya mı çalışmam gerekiyor? Bunun yanında, sınava girdiğimde matematik-6'yı mı çözeceğim yoksa seçmeli matematik-2 diye yazacak mı? teşekkürler.

Jezxy
Onursal Üye

Re: Seçmeli Dersler Hakkında

Mesaj gönderen Jezxy » 09 Kas 2017, 16:23

Resim

Hocam Şimdi '-4'e Kadar Ortak Ders Oluyor Demişsiniz.

ALAN YOK-2 nin Ortak Dersleri Bunlar Oluyor. Bazıları 8 Ders Bazıları 4 Ders Zorunlu. Derslere Göre Değişiyor Yani.

AÇIK LİSE ÖĞRENCİ GİRİŞİ YAPIP

ÖĞRENCİ GENEL BİLGİLER (Altında Kısmında) > Ders Bilgileri (Alınan) > Dönem Dersleri >

Kısmına Gelip Dönemleri Seçip Karşılaştırma Yapabilirsiniz.

Hangi Dönem Hangi Sınava Girdim Ne Kadar Puan Aldım Dersi Geçebildinmi ? Bir Çok Soruya Buradan Cevap Bulabilirsiniz.

Ve Bahsettiğiniz Olay Seçmeli Derslerde Oluyor Sadece DERS KODLARI ÇÖZÜM OLUYOR AMA.

Mesala Dediğiniz Gibi Seçmeli Matematik - 2 Dersini Ders Listesinden Seçip

Sınav Kağıdınızda Aynı Kodda Matematik - 6 Olarak Karşınıza Çıkıcak.

Fakat DERS SEÇİM LİSTESİNDE MATEMATİK - 2 OLARAK SEÇTİĞİNİZDEN DERSE

MAT-2 OLARAK ÇALIŞMANIZ GEREKİYOR.

nepafter37
Acemi

Re: Seçmeli Dersler Hakkında

Mesaj gönderen nepafter37 » 09 Kas 2017, 18:04

Jezxy yazdı:Resim

Hocam Şimdi '-4'e Kadar Ortak Ders Oluyor Demişsiniz.

ALAN YOK-2 nin Ortak Dersleri Bunlar Oluyor. Bazıları 8 Ders Bazıları 4 Ders Zorunlu. Derslere Göre Değişiyor Yani.

AÇIK LİSE ÖĞRENCİ GİRİŞİ YAPIP

ÖĞRENCİ GENEL BİLGİLER (Altında Kısmında) > Ders Bilgileri (Alınan) > Dönem Dersleri >

Kısmına Gelip Dönemleri Seçip Karşılaştırma Yapabilirsiniz.

Hangi Dönem Hangi Sınava Girdim Ne Kadar Puan Aldım Dersi Geçebildinmi ? Bir Çok Soruya Buradan Cevap Bulabilirsiniz.

Ve Bahsettiğiniz Olay Seçmeli Derslerde Oluyor Sadece DERS KODLARI ÇÖZÜM OLUYOR AMA.

Mesala Dediğiniz Gibi Seçmeli Matematik - 2 Dersini Ders Listesinden Seçip

Sınav Kağıdınızda Aynı Kodda Matematik - 6 Olarak Karşınıza Çıkıcak.

Fakat DERS SEÇİM LİSTESİNDE MATEMATİK - 2 OLARAK SEÇTİĞİNİZDEN DERSE

MAT-2 OLARAK ÇALIŞMANIZ GEREKİYOR.
sağ olasın.

“Sınavlar” sayfasına dön