yorulmaz35 yazdı:Derach yazdı:
Peki başarılı çıkmadığımız zorunlu ders olursa örnek o aynı Fizik-1, 2. dönemde Fizik-1'i zorunlu olarak seçiyorum ya, Fizik-2 de seçiyor muyum?
Matematik-1'den başarılı çıkıyorsam da eğer arzu edersem önüme Matematik çıkmayacak yani 2. dönemde? Eğer mezun olmak istiyorsam da önümdeki 10 zorunlu dersten en az bir kez başarılı çıkmalıyım yani bu doğru ise?
(Ekran görüntüsü için çok teşekkür ederim)
1- istersen seçebilirsin. 35 kredilik ders seçme hakkın var sonuçta bunun bir algoritması yok. kendi kafanda organize edersin dersleri ve seçersin. ders seçiminde özgürsün.
2- matematik-1 den başarılı veya 3 kere başarısız olup muaf olursan önüne bi daha çıkmaz. kardeşim zorunlu derslerini bitirmeye çalışırken ne kadar kredi toplarsan o kadar iyi yani öyle düşün.
O zaman aklıma gelen şeyler üzerinden küçük bir özet yapayım.
1) AÖL'den mezun olmanın şartlarından bir tanesi, bana ilk dönemde zorunlu olarak verilen derslerin hepsinden bu 3 dönem içerisinde mezun olmak, veya 3 dönem boyunca da başarısız olursam, o 3. dönemi geçtikten sonra muafiyete başvurup o 3 kez üst üste başarısız olduğum dersleri sonsuza denk silmek.
2) Eğer şartlar oluşursa senede bir veya iki kez ek sınava girip kredimi yükseltebilirim.
3) Matematik-1'den başarılı çıktım, başka bir zorunlu dersten başarılı çıkamadım (Allah korusun). 2. dönemde aynı derslerle devam ediyorum ama tek değişiklik Mat yerine 6 puanlık ders seçimi yapabilirim. (örnek olarak ikinci bir dil dersi alabilirim)
Hadi yine bir teşekkür edelim

)