sınava 5 gün kaldı ne kadar çalışsamda edebiyat almuyor ezber yapamıyorum hep ezber oruyorlar 7-8 den girecem kesin kalacam geçen sınavda kaldım zaten off off ya
arkadaş 7meşaleciler 10 meşaleciler bana ne faydası olacak bilsem ne bilmesem ne eğitim sistemi çok saçma
edebiyattan nefret ediyorum ya nasıl geçecem
Re: edebiyattan nefret ediyorum ya nasıl geçecem
Çıkmış soru ve online test ile çalışmalısın artık. Soruların doğru cevaplarını işaretleyip defalarca oku. Musay Son 5 yıl sorularına çalışmalısın. Online testte her seferinde yanlış cevap verdiğin soruları 2-3 defa okuyup full yapana kadar tekrar tekrar aynı testi çöz.
Yöntem işe yarıyor mu dersen inan bence yarıyor. Hiç muaf dersim olmadan tamamını başarıp mezun oldum ben.
Yöntem işe yarıyor mu dersen inan bence yarıyor. Hiç muaf dersim olmadan tamamını başarıp mezun oldum ben.
-
- Doktor
Belki de çıkmış soruları calısmanın en az yarayacagı ders Türk Edebiyatı'dır . Haftasonu bende Turk edebiyatı 4-6-8 ' den sınava girecegim.
Geçtigimiz ek sinav'da Türk edebiyatı 3 ' den 85 almıştım . Cıkmış sorular bence tamamen hikaye ve kolaya kaçmak .
Ne kadar vaktiniz var bilmiyorum ama ; en az 1-2 ay programlı şekilde edebiyata çalışmak sınavda geçebilmek için en kilit nokta .
Önce youtube'da konuları , yazarları ögrenip not aldım . Özellikle edebiyat 8 cok karısık gelebilir .
Cok fazla yazar , cok fazla akım var . Beş hececiler - yedi meşaleciler - öz şiir akımı - Garipciler - İkinci yeniler - Toplumcu şiir bunları cok iyi bilmen gerekiyor . Toplumcu şairlerden en az 4-5 soru gelecegine eminim ona dikkat etmeli . Kolay gelsin
Geçtigimiz ek sinav'da Türk edebiyatı 3 ' den 85 almıştım . Cıkmış sorular bence tamamen hikaye ve kolaya kaçmak .
Ne kadar vaktiniz var bilmiyorum ama ; en az 1-2 ay programlı şekilde edebiyata çalışmak sınavda geçebilmek için en kilit nokta .
Önce youtube'da konuları , yazarları ögrenip not aldım . Özellikle edebiyat 8 cok karısık gelebilir .
Cok fazla yazar , cok fazla akım var . Beş hececiler - yedi meşaleciler - öz şiir akımı - Garipciler - İkinci yeniler - Toplumcu şiir bunları cok iyi bilmen gerekiyor . Toplumcu şairlerden en az 4-5 soru gelecegine eminim ona dikkat etmeli . Kolay gelsin

zayıf insanlar intikam alır ,
güclü insanlar affeder ,
zeki insanlar umursamazlar ... ( Konfücyüs)
güclü insanlar affeder ,
zeki insanlar umursamazlar ... ( Konfücyüs)
Bende 6 7 ve 8 den giricem 6 ve 8 kolayda 7 biraz daha zor.Yapıcak bi şey yok önemli şairleri bilmen lazım garip hareketini maviciler akımını bilmen lazım yoksa zor yani.Daha sınava var ne öğrenirsen kardırr@m@z@n yazdı:sınava 5 gün kaldı ne kadar çalışsamda edebiyat almuyor ezber yapamıyorum hep ezber oruyorlar 7-8 den girecem kesin kalacam geçen sınavda kaldım zaten off off ya
arkadaş 7meşaleciler 10 meşaleciler bana ne faydası olacak bilsem ne bilmesem ne eğitim sistemi çok saçma