Ortak Dersten Kalınca

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
nepafter37
Acemi

Ortak Dersten Kalınca

Mesaj gönderen nepafter37 » 10 Ara 2017, 14:26

Ben mesela edebiyat-6'dan kalsam bu dönem, önümüzdeki dönem seçmelilerdeki gibi hem edebiyat-6'yı hem de edebiyat 7'yi seçebiliyor muyum yoksa ortak derslerde bu olay yok mu?

Kullanıcı avatarı
ie722012
Yardımcı Asistan
İletişim:

Re: Ortak Dersten Kalınca

Mesaj gönderen ie722012 » 10 Ara 2017, 14:28

Bence seçebiliyorsun.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
TOPLAM KREDİ : 138 / MEZUN DEĞİL
MEZUNİYET TARİHİ : 2 SENEM VAR DAHA
------

DARBETURK ESKİLER TANIR DABBE CYBERWARRIOR TURKHACKTEAM

servetinanc
Doktor

Mesaj gönderen servetinanc » 10 Ara 2017, 15:08

ortak dersten kalinca bir sonraki sinav tekrar secebiliyorsun dönemin uyuyorsa eger. 3 defa ayni dersen kalirsan muaf oluyorsun o dersten.

nepafter37
Acemi

Mesaj gönderen nepafter37 » 10 Ara 2017, 17:09

servetinanc yazdı:ortak dersten kalinca bir sonraki sinav tekrar secebiliyorsun dönemin uyuyorsa eger. 3 defa ayni dersen kalirsan muaf oluyorsun o dersten.
onu biliyorum. benim demek istediğim mesela edebiyat-6'dan kaldım. edebiyat-6'yı tekrar seçebildiğimi biliyorum ama edebiyat-7'yi de seçebiliyor muyum aynı zamanda?

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 11 Ara 2017, 02:06

Her Dersin Yanında Dönem Sayısı Var

Eğer Sizin Toplam Döneminiz O DERSİN DÖNEMİNE YETİYORSA

Bir Dahaki SINAVDA HEM EDEBİYAT - 6 HEMDE EDEBİYAT - 7 DERSİNİ SEÇEBİLİRSİNİZ.

ÖĞRENCİ GİRİŞİ YAPIP > ÖĞRENCİ GENEL BİLGİLER (Altında) > Ders Bilgileri (Genel) > Alabileceği Dersler Kısmı Var Açılan Sayfada Seçebileceğiniz Derslerin Listesi Mevcut HER KAYIT YENİLEDİĞİNİZ DÖNEMDE Tekrar Kontrol Edebilirsiniz.

Toplam Döneminiz 8 ve Üstü İse Tüm Alabileceğiniz Dersler Orada Belirtilmiştir.

nepafter37
Acemi

Mesaj gönderen nepafter37 » 11 Ara 2017, 19:56

Jezxy yazdı:Her Dersin Yanında Dönem Sayısı Var

Eğer Sizin Toplam Döneminiz O DERSİN DÖNEMİNE YETİYORSA

Bir Dahaki SINAVDA HEM EDEBİYAT - 6 HEMDE EDEBİYAT - 7 DERSİNİ SEÇEBİLİRSİNİZ.

ÖĞRENCİ GİRİŞİ YAPIP > ÖĞRENCİ GENEL BİLGİLER (Altında) > Ders Bilgileri (Genel) > Alabileceği Dersler Kısmı Var Açılan Sayfada Seçebileceğiniz Derslerin Listesi Mevcut HER KAYIT YENİLEDİĞİNİZ DÖNEMDE Tekrar Kontrol Edebilirsiniz.

Toplam Döneminiz 8 ve Üstü İse Tüm Alabileceğiniz Dersler Orada Belirtilmiştir.
teşekkür ederim

ishakivv
Çırak

Mesaj gönderen ishakivv » 11 Ara 2017, 20:07

nepafter37 yazdı:Ben mesela edebiyat-6'dan kalsam bu dönem, önümüzdeki dönem seçmelilerdeki gibi hem edebiyat-6'yı hem de edebiyat 7'yi seçebiliyor muyum yoksa ortak derslerde bu olay yok mu?
Dil anlatım dışında kredin tamamsa 3. Başarısız sınavdan sonra muafsın ama dil anlatımın hepsini vermek zorunluymuş

pusnac

Mesaj gönderen pusnac » 11 Ara 2017, 20:22

Nereden başlık açacağımı ve ya kime mesaj atacağımı bilemediğim için buradan yazıyorum kusura bakmayınız lütfen sorumu cevaplarsanız sevinirim.
Yaşım 22 alansız okuyorum kredim 133 toplam okuduğum dönem ise 13 . dönem hala devam etmekteyim. Malum yıl sonu yaklaştı yeni yıl ile birlikte askerliği tecil etmem gerekiyor şimdi benim askerliğimi tecil ettirmem de herhangi bir sakınca var mıdır?

Kullanıcı avatarı
yorulmaz35
Uzman

Mesaj gönderen yorulmaz35 » 11 Ara 2017, 20:27

pusnac yazdı:Nereden başlık açacağımı ve ya kime mesaj atacağımı bilemediğim için buradan yazıyorum kusura bakmayınız lütfen sorumu cevaplarsanız sevinirim.
Yaşım 22 alansız okuyorum kredim 133 toplam okuduğum dönem ise 13 . dönem hala devam etmekteyim. Malum yıl sonu yaklaştı yeni yıl ile birlikte askerliği tecil etmem gerekiyor şimdi benim askerliğimi tecil ettirmem de herhangi bir sakınca var mıdır?
hayır yok. düzenli olarak kayıt yenileyen biriysen sorun çıkmaz. ocak ayında ek c2 belgeni alıp askerlik şubesine gidip işlemlerini yaptırabilirsin. şube memurunun dikkat ettiği şey düzenli olarak kayıt yenileyip yenilememen.
Resim

pusnac

Mesaj gönderen pusnac » 11 Ara 2017, 22:23

Forumda askerlik tecili hakkında şöyle yazıyor.

9) Açıklama bölümüne öğrenci aktif ve 12 dönem ve altında ise öğrencilik hakkı vardır kısmı işaretlenecektir

Emin misiniz tecil ettirebileceğimden?

ishakivv
Çırak

Mesaj gönderen ishakivv » 11 Ara 2017, 22:44

pusnac yazdı:Forumda askerlik tecili hakkında şöyle yazıyor.

9) Açıklama bölümüne öğrenci aktif ve 12 dönem ve altında ise öğrencilik hakkı vardır kısmı işaretlenecektir

Emin misiniz tecil ettirebileceğimden?
Bunun en garanti yolu gidip öğrenmek bu gibi işlemlerde net bilgiyi sana görevli söyleyecektir

“Sınavlar” sayfasına dön