Destekleme ve Yetiştirme Kursları
SIK SORULAN SORULAR
2017-2018 DYK TANITIM KİTAPÇIĞI
- Öğrenci Başvuruları Nasıl Yapılacaktır ?
Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü” sekmesinden kurs başvurusu yapar. Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifrelerini alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih ederek kurs başvurusunda bulunur.Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar. - Kurslardan Kimler Faydalanacaktır ?
Kurslara Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları,resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecektir. - Mezunlara Yönelik Kurslarla İlgili İş Ve İşlemler Nasıl Yürütülecektir ?
Mezunlara yönelik kurslar halk eğitim merkezleri sorumluluğunda açılır. Ancak halk eğitim merkezinin bulunmadığı veya fiziki kapasitesinin uygun olmadığı hâllerde il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince uygun görülen okullarda da açılabilir. Mezunlara yönelik yaygın eğitim kurslarının örgün eğitim kurumlarında açılması halinde, kurs açma/kapatma, ders programları onay, öğretmen belirleme, öğrenci kayıt vb. iş ve işlemler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince; kursların yürütülmesi ile ilgili iş ve işlemler ise kursun yapıldığı örgün eğitim kurumu müdürlüğünce yürütülür. - Açık Öğretim Öğrencileri İçin Kurslar Nasıl Planlanacak ?
Bu öğrencilerin kursları da örgün eğitim kurumlarında düzenlenecektir. Ancak il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca bu öğrencilerin kurslarının zorunlu eğitim çağındaki örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin kurslarından farklı bir ortamda olacak şekilde planlanması gerekmektedir. - Bir Öğrenci En Fazla Kaç Farklı Dersten Kurs Alabilir ?
- Öğrencilerin Kurslara Devam Etmesi Zorunlu Mudur?
Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10’ u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir. - Kurslara Katılacak Olan Öğrenci/kursiyerlerden Herhangi Bir Ücret Alınacak Mıdır ?
Kurslar ücretsizdir. Bu nedenle veli ve öğrenci/kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
- DAHA FAZLA SORUNUN CEVABINI VE DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TANITIMI HAKKINDA BİLGİ İÇİN KİTAPÇIĞA GÖZ ATABİLİRSİNİZ ...

Kitabı Görüntüleyebilmek ve Kullanabilmek İçin Adobe Acrobat Reader Kurulu Olması Gerekiyor