Ben de 9 da geçtim şuan tam 18 yaşındayım önem vermek gerek sadece banada kimse inanmadı şimdi herkes şoklarda bence sen de yapabilirsin kendine inanyarenkv yazdı: 12 Nis 2018, 16:40Ama çoğu kişi mesela lisenin ortasında veya sonunda falan açık liseye yazılıyo ben direk 9. Sınıfta liseden açık liseye geçtim biraz zor değil mi 2 buçuk seneSamyeli98 yazdı: 09 Nis 2018, 14:48 temmuzda gireceğim sınavla mezunum aslında 2,5 yılda mezun olmak çok kolay temmuzda benim tam 2,5 yıl olucak hatta ilk girdiğim sınavda maksimum kaç kredi alınır bilmediğimden 18 kredilik ders seçmiştim tam seçseydım 193 yerine dsha fazla krediyle mezun olurdum zaten soruları çok basit soruyorlar kitaplardaki özetleri okusan bide çıkmış soruları çözsen 45 in altında almana imkan yok![]()
2 buçuk senede mezun olma
Re: 2 buçuk senede mezun olma
Bende direkt açık liseden başladım lise hayatıma. 2.5 Senede mezun olmadım tabii, ilk 2 sene yaşımdan dolayı 3.dönem sınavlarına giremedim, derslerin de hepsini geçmiyordum. Ama bu sene 2.dönem sınavıyla allahın izniyle mezun olurum. Yani ne yaşıtlarımdan geri kaldım, ne kendimi zorlayarak mezun olacağım.yarenkv yazdı: 12 Nis 2018, 16:40
Ama çoğu kişi mesela lisenin ortasında veya sonunda falan açık liseye yazılıyo ben direk 9. Sınıfta liseden açık liseye geçtim biraz zor değil mi 2 buçuk sene![]()
Çok çalışınca 2.5 senede krediyi tamamlamak imkansız değil ama zaten yaşıtlarınla birlikte gidiyorsan kendini 2.5 seneyle şartlandırmana gerek yok. Bitirsen daha mı rahat edersin? Evet. Ama kimse sana çabucak bitirmedin diye diplomanı vermemezlik yapmayacak. O yüzden elinden geldiğince çalış,derslerini geç, kendini sıkma. Ve mutlaka matematiğin üstüne düş.
Şu an kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama üniversite hedefin varsa iyi de olsan kötü de olsan son seneye bırakma matematiği. Temeline uygun kitapları al en baştan konuları tek tek bitirmeye başla. Sabah kalkıp açık lise derslerini çalışıyosan, öğleden sonra 2-3 saatini de matematiğe ayırmalısın, misal olarak söylüyorum. Bu konuda yaptığım eşeklik, kafamı duvarla vurma isteği getiriyor

2 sene devamsızlıktan kaldım bu ayrıntıyı söylememişim sanırım :/ mecburen açık liseye geçmek zorunda kaldım keşke senin gibi ilk seneden yazılsaydım en azından bi şekilde biterdi ama şimdi tanıdıklarım falan üniversitedeyken ben lisede olcam o koyuyo bi de 2 buçuk senede bitiremem onu anladım çünkü şuan mesela matematiğin temel konularındayım henüz ama ilerledikçe zorlaşıcak insanlar okulda bile başarısız olurken ben tek kitaptan bakarak nasıl anlıycam bu matematiğiiremx yazdı: 15 Nis 2018, 18:50Bende direkt açık liseden başladım lise hayatıma. 2.5 Senede mezun olmadım tabii, ilk 2 sene yaşımdan dolayı 3.dönem sınavlarına giremedim, derslerin de hepsini geçmiyordum. Ama bu sene 2.dönem sınavıyla allahın izniyle mezun olurum. Yani ne yaşıtlarımdan geri kaldım, ne kendimi zorlayarak mezun olacağım.yarenkv yazdı: 12 Nis 2018, 16:40
Ama çoğu kişi mesela lisenin ortasında veya sonunda falan açık liseye yazılıyo ben direk 9. Sınıfta liseden açık liseye geçtim biraz zor değil mi 2 buçuk sene![]()
Çok çalışınca 2.5 senede krediyi tamamlamak imkansız değil ama zaten yaşıtlarınla birlikte gidiyorsan kendini 2.5 seneyle şartlandırmana gerek yok. Bitirsen daha mı rahat edersin? Evet. Ama kimse sana çabucak bitirmedin diye diplomanı vermemezlik yapmayacak. O yüzden elinden geldiğince çalış,derslerini geç, kendini sıkma. Ve mutlaka matematiğin üstüne düş.
Şu an kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama üniversite hedefin varsa iyi de olsan kötü de olsan son seneye bırakma matematiği. Temeline uygun kitapları al en baştan konuları tek tek bitirmeye başla. Sabah kalkıp açık lise derslerini çalışıyosan, öğleden sonra 2-3 saatini de matematiğe ayırmalısın, misal olarak söylüyorum. Bu konuda yaptığım eşeklik, kafamı duvarla vurma isteği getiriyor![]()

yarenkv yazdı: 17 Nis 2018, 21:16
2 sene devamsızlıktan kaldım bu ayrıntıyı söylememişim sanırım :/ mecburen açık liseye geçmek zorunda kaldım keşke senin gibi ilk seneden yazılsaydım en azından bi şekilde biterdi ama şimdi tanıdıklarım falan üniversitedeyken ben lisede olcam o koyuyo bi de 2 buçuk senede bitiremem onu anladım çünkü şuan mesela matematiğin temel konularındayım henüz ama ilerledikçe zorlaşıcak insanlar okulda bile başarısız olurken ben tek kitaptan bakarak nasıl anlıycam bu matematiğidersaneye gitmek istiyorum ama orda da küçüklerle okumak istemediğim için mecburen son sene gitcem sadece yks ye hazırlanmak için
Üniversitede o kadar farklı yaşlarda insanlar bir arada oluyor ki, hatta kendi isteğiyle 6. yılına kalıp hedeflediği bölümü kazanmak için çabalayanlar var. Yaş olarak geç kalmışlığı düşünme hiçbir zaman. Dershaneye de gittiğinde mezun sınıflarıyla girersin yaşça daha büyük olurlar. Okulun olmadığı için sorun olmaz mezun sınıfıyla girmek.
Açık lisede matematik dersini vermek zorunda değilsin. Tabii ki kredi açısından vermen çok iyi olur. Ama bence açık lise sınavına yönelik matematik çalışmak yerine, yks matematik üzerinden ilerle. Açık lise kitaplarına bakmak yerine, tyt kaynakları al. Sıfırdan başla soru bankalarını bitir. Bunu dememin sebebi, belli 3-4 konuyu, bir tane sınavdan geçme üzerine çalışıyosun ve daha sonra o konular unutuluyor. Ben 1-2'yi geçtim ama çalıştığım her şeyi sınav 1 ay geçmeden unuttum. Açık lise matematiğin eksikliğini kapatacak çok daha kolay dersler var, sürekli aktif bir şekilde tyt-ayt matematik kasarsan, açık lise matematik sınavı önemli değil bence. Konular aynı evet ama sadece bir tane sınavdan geçme kafasında çalışmak var, en önemli sınava temel oluşturmak için çabalamak var. Tercih senin. Tabii ki kendi görüşüm bu. Yani açık lisede muaf olarak geçsen bile ilerleyen zamanlarda matematiğin geliştikçe, tekrar alıp yüksek bi notla matematik defterini kapatabilirsin
selamlar ders seçip çalıssam dahamı iyi olur suan 103 kıredim oldu ve bıtecek gıbı gelmıyor
Ortak derslerinden sana en uygun olan hangisi ise onu çalış şimdiden ders seçme zamanı onları seçip geçersin hem kredin artar hem ders sayın azalır .frt0647 yazdı: 22 Nis 2018, 00:12 selamlar ders seçip çalıssam dahamı iyi olur suan 103 kıredim oldu ve bıtecek gıbı gelmıyor
3 sınavda biter toplamda eğer sen istersen imkansız diye bi şey yok.
8 dönem şartını pek anlayamadım. Kredi tamamlandı diyelim, zorunlu derslerin bitti diyelim ama dönem 8 olmadı diyelim. Mezun olunamıyormu yani? Ben 106 kredi ile başladım gerçi bana kalsa daha fazla olmalıydı çünkü ben 3 yıl örgün eğitim aldım (lise 3 yıl iken) Sadece lise 2 de veremediğim 3 ders ve lise 3 de 1 ders yüzünden diplomamı alamamıştım. Zor bela ders saatlerimi buldum ama Ankaradakiler bu kadar çok saat olmaz deyip kendileri ayarlamışlar, bana bunları halkeğitimdeki görevli söyledi. Neyse artık böyle oldu bi kere.Yani şuan 8 dönem şartı benim için de mecbur ise tamamlanan kredi ve dersler ile bu 8 dönem şartını bağdaşlaştıramadım.