Size bir sorum olacak

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
lightningchilly

Re: Size bir sorum olacak

Mesaj gönderen lightningchilly » 28 Nis 2018, 20:08

sorun_cozen yazdı: 28 Nis 2018, 18:14 Belirtilmis ama tekrar belirteyim.

Sunlara dikkat edin.
Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları;
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması, (Dil ve Anlatım ve şimdiki sistemde Türk Dili ve Edebiyatı hariç, bu dersin mutlaka başarılması gerekir),
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)
Ne olursa olsun, orgun liseden acik liseye gectiginde oyle veya boyle illa -atiyorum 300 kredin olsa bile- bir kere aol sinavina girmen gerekiyor.
Dil ve Anlatım dersini yani simdiki sistemde adi Türk Dili ve Edebiyatı olmus olan ders muaf yaziyorsa olmaz. Bu dersin Basarilan Dersler bolumunde olmasi gerekiyor. "Secmeli türk dili e. 6" ile "Türk Dili ve Edebiyatı" dersleri farkli dersler. Biri zorunlu, digeri keyfi olarak verilen dersler. Secmeliyi vermissin ha tamam gecebilirsin demezler.

Yanlisim varsa duzeltin. Hanimefendiler, Beyefendiler ve Jezki Beyefendi
Türk Dili Edebiyatı değil. Türk Edebiyatı 6
En son lightningchilly tarafından 28 Nis 2018, 20:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

lightningchilly

Mesaj gönderen lightningchilly » 28 Nis 2018, 20:09

lightningchilly yazdı: 28 Nis 2018, 20:08
sorun_cozen yazdı: 28 Nis 2018, 18:14 Belirtilmis ama tekrar belirteyim.

Sunlara dikkat edin.
Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları;
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması, (Dil ve Anlatım ve şimdiki sistemde Türk Dili ve Edebiyatı hariç, bu dersin mutlaka başarılması gerekir),
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)
Ne olursa olsun, orgun liseden acik liseye gectiginde oyle veya boyle illa -atiyorum 300 kredin olsa bile- bir kere aol sinavina girmen gerekiyor.
Dil ve Anlatım dersini yani simdiki sistemde adi Türk Dili ve Edebiyatı olmus olan ders muaf yaziyorsa olmaz. Bu dersin Basarilan Dersler bolumunde olmasi gerekiyor. "Secmeli türk dili e. 6" ile "Türk Dili ve Edebiyatı" dersleri farkli dersler. Biri zorunlu, digeri keyfi olarak verilen dersler. Secmeliyi vermissin ha tamam gecebilirsin demezler.

Yanlisim varsa duzeltin. Hanimefendiler, Beyefendiler ve Jezki Beyefendi
Türk Dili Edebiyatı değil. Türk Edebiyatı 6

sorun_cozen
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen sorun_cozen » 28 Nis 2018, 20:32

lightningchilly yazdı: 28 Nis 2018, 20:08 Türk Dili Edebiyatı değil. Türk Edebiyatı 6
lightningchilly yazdı: 27 Nis 2018, 20:50 ... Fakat Türk dili edebiyat derslerinin muaf olunmaması ve mutlaka başarılması gerekiyor diye birşey okudum fakat benim Türk dili edebiyat 6 dersim suanda muaf derslerim arasında ve Secmeli türk dili e. 6 dersini ....
Burada "Türk Edebiyatı" diye bir sey yazmiyor. "Türk dili edebiyat" yaziyor. Once bunu duzeltmis olalim. Ben daha onceden Turk Edebiyati ve Dil ve Anlatim derslerinden gectigim icin, bu derslerin birlesmis olmasi beni etkilemedi. Oyle bir sey var galiba. Oyleyse sizi de etkilemez.

Dil ve Anlatim dersleri Basarilmis Dersler bolumunde yer aliyor mu?

Mrronaldo
Doktor

Mesaj gönderen Mrronaldo » 28 Nis 2018, 21:06

lightningchilly yazdı: 28 Nis 2018, 17:57
Mrronaldo yazdı: 28 Nis 2018, 17:52
lightningchilly yazdı: 27 Nis 2018, 23:41 Tekrar kontrol ettim Türk dili edebiyatı değil Türk edebiyatı dersinden muafmısın. Türk Dili ve edebiyatı yeni eklenmiş herhalde. Doğrumudur. Çünkü bu dersi ben hiç görmedim.
Evet yeni sayılır o dersi birleştirdiler.Eğer dediğin gibi ise 0 zorunlu ders gözüküyorsa problem yok.Bide alabileceğin dersler kısmına bak bakalım ortak ders gözüküyor mu ? .

Muaf Ortak dersler var sadece onun haricinde herhangi bir muaf olmayan dersim Alabileceğim derslerim arasında yok.

Dediğin gibiyse problem yok.

lightningchilly

Mesaj gönderen lightningchilly » 28 Nis 2018, 21:34

sorun_cozen yazdı: 28 Nis 2018, 20:32
lightningchilly yazdı: 28 Nis 2018, 20:08 Türk Dili Edebiyatı değil. Türk Edebiyatı 6
lightningchilly yazdı: 27 Nis 2018, 20:50 ... Fakat Türk dili edebiyat derslerinin muaf olunmaması ve mutlaka başarılması gerekiyor diye birşey okudum fakat benim Türk dili edebiyat 6 dersim suanda muaf derslerim arasında ve Secmeli türk dili e. 6 dersini ....
Burada "Türk Edebiyatı" diye bir sey yazmiyor. "Türk dili edebiyat" yaziyor. Once bunu duzeltmis olalim. Ben daha onceden Turk Edebiyati ve Dil ve Anlatim derslerinden gectigim icin, bu derslerin birlesmis olmasi beni etkilemedi. Oyle bir sey var galiba. Oyleyse sizi de etkilemez.

Dil ve Anlatim dersleri Basarilmis Dersler bolumunde yer aliyor mu?
Evet Dil ve Anlatım başarılı dersler arasında yer alıyor. Kısacası zorunlu dersim hiç yok ''0''

sorun_cozen
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen sorun_cozen » 28 Nis 2018, 22:06

lightningchilly yazdı: 28 Nis 2018, 21:34 Evet Dil ve Anlatım başarılı dersler arasında yer alıyor. Kısacası zorunlu dersim hiç yok ''0''
Tamam o zaman sorun olmayacagini dusunuyorum. Jezxy de cevaplarsa tam olur.

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 29 Nis 2018, 17:54

Şimdi Konuya Netlik Kazandıralım ...

@lightningchilly

"Türk dili edebiyat 6 dersim suanda muaf"

Bu İsimde Bir Ders Yok ... Arkadaş Konuyu Açarken İMLA HATASI YAPMIŞ VEYA YANLIŞ TELAFFUZ ...

Konuda Bahsedilen Dersler İse

Türk Dili ve Edebiyatı

Dil ve Anlatım

Türk Edebiyatı

Yeni ve Eski Müfredatlara Göre

Türk Edebiyatı Adlı Derslerin Hepsinden Muaf Olabilirsiniz ...

ama

Dil ve Anlatım veya 2018 den Beri Yürürlükte Olan Türk Dili ve Edebiyatı Derslerini Mutlaka Başarılı Olmanız Gerekiyor Bu Derslerden İsterseniz 5 Kezde Sınava Girip Başarısız Olsanız Bile MUAF STATÜSÜ GELMEZ.

Ve Bahsettiğim Zorunlu Dersden Muaf Olmayacağınız İçin Şuanki Zorunlu Ders Sayınızın 0 Gözükmesi Çok Normal

Krediyi Tamamlayıp Dönem Sayınızıda Tamamladıysanız Artık Mezuniyete Ramak Kalmış.

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön