Türk Dili Edebiyatı değil. Türk Edebiyatı 6sorun_cozen yazdı: 28 Nis 2018, 18:14 Belirtilmis ama tekrar belirteyim.
Sunlara dikkat edin.
Ne olursa olsun, orgun liseden acik liseye gectiginde oyle veya boyle illa -atiyorum 300 kredin olsa bile- bir kere aol sinavina girmen gerekiyor.Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları;
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması, (Dil ve Anlatım ve şimdiki sistemde Türk Dili ve Edebiyatı hariç, bu dersin mutlaka başarılması gerekir),
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)
Dil ve Anlatım dersini yani simdiki sistemde adi Türk Dili ve Edebiyatı olmus olan ders muaf yaziyorsa olmaz. Bu dersin Basarilan Dersler bolumunde olmasi gerekiyor. "Secmeli türk dili e. 6" ile "Türk Dili ve Edebiyatı" dersleri farkli dersler. Biri zorunlu, digeri keyfi olarak verilen dersler. Secmeliyi vermissin ha tamam gecebilirsin demezler.
Yanlisim varsa duzeltin. Hanimefendiler, Beyefendiler ve Jezki Beyefendi
Size bir sorum olacak
-
Re: Size bir sorum olacak
En son lightningchilly tarafından 28 Nis 2018, 20:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
lightningchilly yazdı: 28 Nis 2018, 20:08Türk Dili Edebiyatı değil. Türk Edebiyatı 6sorun_cozen yazdı: 28 Nis 2018, 18:14 Belirtilmis ama tekrar belirteyim.
Sunlara dikkat edin.
Ne olursa olsun, orgun liseden acik liseye gectiginde oyle veya boyle illa -atiyorum 300 kredin olsa bile- bir kere aol sinavina girmen gerekiyor.Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları;
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması, (Dil ve Anlatım ve şimdiki sistemde Türk Dili ve Edebiyatı hariç, bu dersin mutlaka başarılması gerekir),
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekmektedir.( Örgün eğitimden son sınıfta geçen öğrencilerin kredileri tamam olsa bile açık lise sınavına girmeden mezun olamazlar.)
Dil ve Anlatım dersini yani simdiki sistemde adi Türk Dili ve Edebiyatı olmus olan ders muaf yaziyorsa olmaz. Bu dersin Basarilan Dersler bolumunde olmasi gerekiyor. "Secmeli türk dili e. 6" ile "Türk Dili ve Edebiyatı" dersleri farkli dersler. Biri zorunlu, digeri keyfi olarak verilen dersler. Secmeliyi vermissin ha tamam gecebilirsin demezler.
Yanlisim varsa duzeltin. Hanimefendiler, Beyefendiler ve Jezki Beyefendi
-
- Yardımcı Asistan
Burada "Türk Edebiyatı" diye bir sey yazmiyor. "Türk dili edebiyat" yaziyor. Once bunu duzeltmis olalim. Ben daha onceden Turk Edebiyati ve Dil ve Anlatim derslerinden gectigim icin, bu derslerin birlesmis olmasi beni etkilemedi. Oyle bir sey var galiba. Oyleyse sizi de etkilemez.lightningchilly yazdı: 27 Nis 2018, 20:50 ... Fakat Türk dili edebiyat derslerinin muaf olunmaması ve mutlaka başarılması gerekiyor diye birşey okudum fakat benim Türk dili edebiyat 6 dersim suanda muaf derslerim arasında ve Secmeli türk dili e. 6 dersini ....
Dil ve Anlatim dersleri Basarilmis Dersler bolumunde yer aliyor mu?
lightningchilly yazdı: 28 Nis 2018, 17:57Mrronaldo yazdı: 28 Nis 2018, 17:52Evet yeni sayılır o dersi birleştirdiler.Eğer dediğin gibi ise 0 zorunlu ders gözüküyorsa problem yok.Bide alabileceğin dersler kısmına bak bakalım ortak ders gözüküyor mu ? .lightningchilly yazdı: 27 Nis 2018, 23:41 Tekrar kontrol ettim Türk dili edebiyatı değil Türk edebiyatı dersinden muafmısın. Türk Dili ve edebiyatı yeni eklenmiş herhalde. Doğrumudur. Çünkü bu dersi ben hiç görmedim.
Muaf Ortak dersler var sadece onun haricinde herhangi bir muaf olmayan dersim Alabileceğim derslerim arasında yok.
Dediğin gibiyse problem yok.
-
Evet Dil ve Anlatım başarılı dersler arasında yer alıyor. Kısacası zorunlu dersim hiç yok ''0''sorun_cozen yazdı: 28 Nis 2018, 20:32Burada "Türk Edebiyatı" diye bir sey yazmiyor. "Türk dili edebiyat" yaziyor. Once bunu duzeltmis olalim. Ben daha onceden Turk Edebiyati ve Dil ve Anlatim derslerinden gectigim icin, bu derslerin birlesmis olmasi beni etkilemedi. Oyle bir sey var galiba. Oyleyse sizi de etkilemez.lightningchilly yazdı: 27 Nis 2018, 20:50 ... Fakat Türk dili edebiyat derslerinin muaf olunmaması ve mutlaka başarılması gerekiyor diye birşey okudum fakat benim Türk dili edebiyat 6 dersim suanda muaf derslerim arasında ve Secmeli türk dili e. 6 dersini ....
Dil ve Anlatim dersleri Basarilmis Dersler bolumunde yer aliyor mu?
-
- Yardımcı Asistan
Tamam o zaman sorun olmayacagini dusunuyorum. Jezxy de cevaplarsa tam olur.lightningchilly yazdı: 28 Nis 2018, 21:34 Evet Dil ve Anlatım başarılı dersler arasında yer alıyor. Kısacası zorunlu dersim hiç yok ''0''
Şimdi Konuya Netlik Kazandıralım ...
@lightningchilly
"Türk dili edebiyat 6 dersim suanda muaf"
Bu İsimde Bir Ders Yok ... Arkadaş Konuyu Açarken İMLA HATASI YAPMIŞ VEYA YANLIŞ TELAFFUZ ...
Konuda Bahsedilen Dersler İse
Türk Dili ve Edebiyatı
Dil ve Anlatım
Türk Edebiyatı
Yeni ve Eski Müfredatlara Göre
Türk Edebiyatı Adlı Derslerin Hepsinden Muaf Olabilirsiniz ...
ama
Dil ve Anlatım veya 2018 den Beri Yürürlükte Olan Türk Dili ve Edebiyatı Derslerini Mutlaka Başarılı Olmanız Gerekiyor Bu Derslerden İsterseniz 5 Kezde Sınava Girip Başarısız Olsanız Bile MUAF STATÜSÜ GELMEZ.
Ve Bahsettiğim Zorunlu Dersden Muaf Olmayacağınız İçin Şuanki Zorunlu Ders Sayınızın 0 Gözükmesi Çok Normal
Krediyi Tamamlayıp Dönem Sayınızıda Tamamladıysanız Artık Mezuniyete Ramak Kalmış.
@lightningchilly
"Türk dili edebiyat 6 dersim suanda muaf"
Bu İsimde Bir Ders Yok ... Arkadaş Konuyu Açarken İMLA HATASI YAPMIŞ VEYA YANLIŞ TELAFFUZ ...
Konuda Bahsedilen Dersler İse
Türk Dili ve Edebiyatı
Dil ve Anlatım
Türk Edebiyatı
Yeni ve Eski Müfredatlara Göre
Türk Edebiyatı Adlı Derslerin Hepsinden Muaf Olabilirsiniz ...
ama
Dil ve Anlatım veya 2018 den Beri Yürürlükte Olan Türk Dili ve Edebiyatı Derslerini Mutlaka Başarılı Olmanız Gerekiyor Bu Derslerden İsterseniz 5 Kezde Sınava Girip Başarısız Olsanız Bile MUAF STATÜSÜ GELMEZ.
Ve Bahsettiğim Zorunlu Dersden Muaf Olmayacağınız İçin Şuanki Zorunlu Ders Sayınızın 0 Gözükmesi Çok Normal
Krediyi Tamamlayıp Dönem Sayınızıda Tamamladıysanız Artık Mezuniyete Ramak Kalmış.