Kayıt Yapılamadı / Ders Seçim Hatası / Gözükmeyen ORTAK Dersler

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Kullanıcı avatarı
anlakdnz95
Acemi

Re: Durumunuz Ders Seçmeye Uygun Değildir ?!

Mesaj gönderen anlakdnz95 » 29 Eyl 2018, 02:23

barbaros yazdı: 29 Eyl 2018, 02:03 hocam 2018-1 dönemi için seçtiğin dersler gitmiştir. ek sınav için seçtiğin dersleri görmek istiyorsan ders bilgileri (alınan)-başarısız dersler bölümünde ek sınav için seçtiğin dersleri görürsün. arkadaşın dediği gibi ek sınav dan sonra yeni dönem için ders seçme işlemini tekrar açarlar
2018 1 dönem için seçtiğin dersler gitmiştir olayını anlamadım , yani kabul edilmiştirmi demek istediniz ? birde başarısız dersler kısmında yıllar içerisinde girdiğim ve girmediğim sınavlar var ek sınav için aldığım dersler tarzında bir başlık veya not yok ama anlamadım ?

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
anlakdnz95
Acemi

Re: Durumunuz Ders Seçmeye Uygun Değildir ?!

Mesaj gönderen anlakdnz95 » 29 Eyl 2018, 02:24

servetinanc yazdı: 29 Eyl 2018, 02:12
anlakdnz95 yazdı: 29 Eyl 2018, 01:46
servetinanc yazdı: 29 Eyl 2018, 01:43 hocam ek sinav icin derslerinizi sectiyseniz sorun yok. diger ders secme olayi ek sinavdan sonra açılacak.
dostum , yani 'ders seçme' ekranında ek sınav dersi falan diye bir şey yazıyor muydu hatırlamıyorum yada benim dikkatimden kaçmış olabilir ama , eğer benim seçtiğim o dersler ek sınav içinse bile dediğim problem olmuştu , dersleri seçiyordum , sistemden çıkış yapıp tekrardan girdiğimde seçtiğim dersler gözükmüyordu.

aciklise uygulamasi telefonunda varsa eger, ders bilgileri(alinan) tiklayip oradan dönem derslerini seçip 2014-1 seçerek ek sinavda sectigin dersleri gorebilirsin. kayit yenileme derslerini de ek sinavdan sonra seçebilirsin, hepimiz beklemedeyiz.
dönem bilgileri kısmındaki dönem seçimi kısmına tıklanmıyor sadece 2018-1 gösteriyor .

Kullanıcı avatarı
barbaros
Yardımcı Uzman

Re: Kayıt Yapılamadı / Ders Seçim Hatası / Gözükmeyen ORTAK Dersler

Mesaj gönderen barbaros » 29 Eyl 2018, 02:26

hocam silinmiştir demek istedim tekrar yenileme için ders seçeceksin bende senin durumundayım ek sınav için ders seçimi yaptım yenileme için yapamadım. başarısız dersler kısmına gir en alta in en sağda 2017-3 yazar ve sınav puanı kısımları boştur onlar ek sınav için seçtiğin dersler.

Kullanıcı avatarı
barbaros
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen barbaros » 29 Eyl 2018, 02:29

Resim

bu şekilde olacak

Kullanıcı avatarı
anlakdnz95
Acemi

Mesaj gönderen anlakdnz95 » 29 Eyl 2018, 02:38

barbaros yazdı: 29 Eyl 2018, 02:29 Resim

bu şekilde olacak
netlik kazandırmak için soruyorum da sanırım bir yanlış anlaşılma oldu , benim bahsettiğim bu senenin son ek sınavı 6 ekim de olacak olan , ve 2018 - 2019 e.ö. yılının 1. dönem sınavları . 2017 - 2018 e.ö. yılının 3. dönem sınavlarına giremedim onu biliyorum. Kısacası bahsettiğim şey ; ben 2018-2019 yılının kayıt yenilemesini yaptım(yeni kayıt değil , kayıt yenileme ! ) bana dedilerki halk eğitimden git ders seçimini yap , yapmaya çalışıyordum fakat bir türlü olmuyordu sistemden her çıktığımda 0 lanıyordu bende tekrar seçmek zorunda kalıyordum , bugünde yaklaşık 1 saat önce baktığım zaman ' durumunuz ders seçmeye uygun değildir...' yazıyordu , bunu soruyorum .

Kullanıcı avatarı
barbaros
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen barbaros » 29 Eyl 2018, 02:40

anladım hocam kusura bakma. şu anda ders seçemezsin ek sınav bitiminden sonra ders seçebileceksin yani biraz daha beklemen gerek

Kullanıcı avatarı
anlakdnz95
Acemi

Mesaj gönderen anlakdnz95 » 29 Eyl 2018, 02:43

barbaros yazdı: 29 Eyl 2018, 02:40 anladım hocam kusura bakma. şu anda ders seçemezsin ek sınav bitiminden sonra ders seçebileceksin yani biraz daha beklemen gerek
çok teşekkür ederim , yardım için , asıl sen kurusa bakma uğraştırdım .

Kullanıcı avatarı
barbaros
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen barbaros » 29 Eyl 2018, 02:44

rica ederim hocam olur mu öyle şey aklına bir şey takılırsa tekrar yazabilirsin

bluedy
Acemi

Mesaj gönderen bluedy » 30 Eyl 2018, 16:54

@Jezxy

Teyit etmek için sorayım, ben dil ve anlatım derslerinin hepsini bu dersler birleşmeden önce verdim, tekrar türk edebiyatı adı altında zorunlu vermem gerekiyor mu?

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 30 Eyl 2018, 17:01

bluedy yazdı: 30 Eyl 2018, 16:54 @Jezxy

Teyit etmek için sorayım, ben dil ve anlatım derslerinin hepsini bu dersler birleşmeden önce verdim, tekrar türk edebiyatı adı altında zorunlu vermem gerekiyor mu?
Hocam Sizin Durumunuzdaki Öğrencilere Eğer TEKRAR TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİNİ ZORUNLU OLARAK ÖĞRENCİLERE DAYATILIRSA BU KIYIM OLUR.

ONDAN HİÇ ZANNETMİYORUM. BU AÇIK LİSENİN SAĞI SOLU BELLİ OLMADIĞINDAN BİR DUYURU AÇIKLAMA DERS ÇİZELGESİ İLE İLGİLİ BİR ÖZET VS BİŞEY YAPSALAR KONU NETLEŞİCEKTE.

AMA ŞUAN DERS SEÇİM LİSTESİNİZDE TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSLERİ SEÇMELİ OLARAK GÖZÜKÜYORSA DAHA O DERS SİZE PROBLEM OLMAZ.

bluedy
Acemi

Mesaj gönderen bluedy » 30 Eyl 2018, 17:05

Jezxy yazdı: 30 Eyl 2018, 17:01
bluedy yazdı: 30 Eyl 2018, 16:54 @Jezxy

Hocam Sizin Durumunuzdaki Öğrencilere Eğer TEKRAR TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİNİ ZORUNLU OLARAK ÖĞRENCİLERE DAYATILIRSA BU KIYIM OLUR.

ONDAN HİÇ ZANNETMİYORUM. BU AÇIK LİSENİN SAĞI SOLU BELLİ OLMADIĞINDAN BİR DUYURU AÇIKLAMA DERS ÇİZELGESİ İLE İLGİLİ BİR ÖZET VS BİŞEY YAPSALAR KONU NETLEŞİCEKTE.

AMA ŞUAN DERS SEÇİM LİSTESİNİZDE TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSLERİ SEÇMELİ OLARAK GÖZÜKÜYORSA DAHA O DERS SİZE PROBLEM OLMAZ.
Onu göremiyorum işte, kredi bilgilerine geldiğim zaman sadece 0 zorunlu ders diyor ama anlamadım. Bir şey daha soracağım, şimdi ben Antalya'da yaşıyorum bu ek sınav Muratpaşa diye bir ilçede yapılacakmış, ben konyaaltında oturduğum için bana yakın okulu verirler mi mümkün olduğunca? yoksa uzak çıkma ihtimali var mı?

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 30 Eyl 2018, 17:14

bluedy yazdı: 30 Eyl 2018, 17:05 Onu göremiyorum işte, kredi bilgilerine geldiğim zaman sadece 0 zorunlu ders diyor ama anlamadım. Bir şey daha soracağım, şimdi ben Antalya'da yaşıyorum bu ek sınav Muratpaşa diye bir ilçede yapılacakmış, ben konyaaltında oturduğum için bana yakın okulu verirler mi mümkün olduğunca? yoksa uzak çıkma ihtimali var mı?
Resim

HOCAM LİSTEDEKİ GİBİ SADECE MURATPAŞA VAR VE 21 TANE OKUL VAR.

NORMALDE DÖNEM SINAVLARINDA SİZE EN YAKIN KONTENJANI BOŞ OLAN OKULU VERİYOR.

AMA BU İŞ EK SINAVDA NASIL DÖNÜYOR HİÇ BİLMİYORUM HOCAM MAALESEF.

DERS KONUSUNA GELİCEK OLURSAK TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KONUSUNDA HİÇ TEDİRGİN OLMAYIN GELİCEĞİNİ HİÇ SANNETMİYORUM O DERSİN EK SINAV SONRASI MUTLAKA DERS SEÇİMİ SİZDEDE AÇILIR. GELMESİ YÜKSEK OLAN DERS SADECE ŞİMDİLİK FELSEFE 3/4 GÖZÜKÜYOR. ONUNDA KİTABINI YETİŞTİREMEZLERSE ODA BİR SENE ERTELENİR.

bluedy
Acemi

Mesaj gönderen bluedy » 30 Eyl 2018, 17:16

Jezxy yazdı: 30 Eyl 2018, 17:14
bluedy yazdı: 30 Eyl 2018, 17:05 Onu göremiyorum işte, kredi bilgilerine geldiğim zaman sadece 0 zorunlu ders diyor ama anlamadım. Bir şey daha soracağım, şimdi ben Antalya'da yaşıyorum bu ek sınav Muratpaşa diye bir ilçede yapılacakmış, ben konyaaltında oturduğum için bana yakın okulu verirler mi mümkün olduğunca? yoksa uzak çıkma ihtimali var mı?
Resim

HOCAM LİSTEDEKİ GİBİ SADECE MURATPAŞA VAR VE 21 TANE OKUL VAR.

NORMALDE DÖNEM SINAVLARINDA SİZE EN YAKIN KONTENJANI BOŞ OLAN OKULU VERİYOR.

AMA BU İŞ EK SINAVDA NASIL DÖNÜYOR HİÇ BİLMİYORUM HOCAM MAALESEF.

DERS KONUSUNA GELİCEK OLURSAK TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KONUSUNDA HİÇ TEDİRGİN OLMAYIN GELİCEĞİNİ HİÇ SANNETMİYORUM O DERSİN EK SINAV SONRASI MUTLAKA DERS SEÇİMİ SİZDEDE AÇILIR. GELMESİ YÜKSEK OLAN DERS SADECE ŞİMDİLİK FELSEFE 3/4 GÖZÜKÜYOR. ONUNDA KİTABINI YETİŞTİREMEZLERSE ODA BİR SENE ERTELENİR.
Anladım dostum, çok sağol ya. Son 40 kredim kaldı artık endişeleniyorum zorunlu ders konusunda. :) Bir de bu ulaşım konusunda insanları düşünüp mümkün olduğunca yakınlarındaki okula verirlerse gayet iyi olur.

Ciudad Juarez
Çırak

Zorunlu Derslerim kaybolmuş GÖZÜKMÜYOR./ FOTOĞRAFLI / ONLARDAN SORUMLU MUYUM ? Lütfen Yardım

Mesaj gönderen Ciudad Juarez » 30 Eyl 2018, 23:45

1 Haftadır krediler sekmem böyle gözüküyor hiç değişmedi
Resim

Ders seçme ekranım ise böyle :

Resim

Seçebileceğim sadece 3 tane zorunlu ( ortak ) ders gözüküyor eskiden trafik falan da vardı onlar nereye kayboldu ?
Ve ben geçen dönem Edebiyat-6 dersine 1 kere girip başarısız oldum onu nasıl yeniden seçeceğim ?

Pazernus
Doktor

Re: Zorunlu Derslerim kaybolmuş GÖZÜKMÜYOR./ FOTOĞRAFLI / ONLARDAN SORUMLU MUYUM ? Lütfen Yardım

Mesaj gönderen Pazernus » 01 Eki 2018, 00:50

Sorun bende de aynı bekliyoruz 8 ekime kadar.
"Hiç erişeyemeceksin gibi yada,Herşeyi yitireceksin gibi çalış"
Konfüçyüs

Kilitli

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön