Zorunlu dersler
Zorunlu dersler
Abilerim ve ablalarım bu sene 6 tane zorunlu dersim kalmış, ben de sadece zorunlu dersleri seçip bitirmek istiyorum lakin hangi zorunlu dersler kaldığını bilmiyorum. Ders seçme bölümününe tıkladığım zaman 7 tane ortak ders var ama benim 6 tane zorunlu dersim kaldı, şimdi hangisi zorunlu ders hangisi zorunlu değil bilmiyorum. Geçen sene zorunlu dersler, seçmeli dersler ve ortak dersler filan diye MEB in sitesinde yazıyordu şimdi yazmıyor.Yardımcı olursanız gerçekten bu genci çok sevindirirsiniz
Re: Zorunlu dersler
Kredi Bilgileri Bölümüne Geldiğince Toplam Zorunlu Dersiniz 6 Olarak Mı Yazıyor ?
Eğer Öyle İse
Ders Seçim Listenizdeki Ortak Derslere Dikkat Edin Belki 7. Yazan Derste Muaf Yazıyor Olabilir. Zorunlu Dersleri Bildiğiniz Üzere Muafa Çevirebiliyorsunuz Ve Tekrar O DERSİ SINAVA DAHİL EDEBİLİYORSUNUZ.
Şöyle Bir Seçenek Daha Var ..
7 Tane Gözüken Zorunlu Dersin Ekran Görüntüsünü Paylaşabilirseniz Durum Dahada Netleşir.
Eğer Öyle İse
Ders Seçim Listenizdeki Ortak Derslere Dikkat Edin Belki 7. Yazan Derste Muaf Yazıyor Olabilir. Zorunlu Dersleri Bildiğiniz Üzere Muafa Çevirebiliyorsunuz Ve Tekrar O DERSİ SINAVA DAHİL EDEBİLİYORSUNUZ.
Şöyle Bir Seçenek Daha Var ..
7 Tane Gözüken Zorunlu Dersin Ekran Görüntüsünü Paylaşabilirseniz Durum Dahada Netleşir.
Evet zorunlu ders sayısı 6 olarak yazıyor, 4 ü muaf olarak gözüküyor.
Kredi olarak 174 kredim olduğu için dönem olarakta 7. dönemde olduğum için sadece zorunlu dersleri vererek bitirmek istiyorum. Konuyla alakasız ama sormak istiyorum. Bu dönem zorunlu dersleri verirsem AOL bitmiş mi oluyor acaba ?
HOCAM ŞİMDİ GÖSTERDİĞİNİZ RESİM 3 TANE ZORUNLU DERS VAR
YANINDA MUAF YAZANLAR ARTIK SİZDE ZORUNLU DERS DEĞİL ! ADI ÜSTÜNDE O DERSLERDEN MUAF OLMUŞSUNUZ
O 3 ZORUNLU DERS GİBİ 3 TANE DAHA YANINDA MUAF YAZMAYAN DERSLER OLMASI LAZIM.
VE KREDİNİZ 174 SİZİN 18 KREDİ AÇIĞINIZ VAR
EĞER BU TOPLAM 6 DERSİNİZ 18 KREDİ TUTUYORSA SADECE ZORUNLU DERSLERİNİZİ VEREREK MEZUN OLABİLİRSİNİZ.
ŞUAN BAHSETTİĞİM O 3 DERS 11 KREDİ TUTUYOR DİĞER 3 DERSLE BİRLİKTE 18 KREDİ TUTUYORSA
BU DERSLERİ BAŞARILI OLARAK VERİRSENİZ ÖNÜMÜZDEKİ SINAVDA MEZUN OLABİLİRSİNİZ.
YANINDA MUAF YAZANLAR ARTIK SİZDE ZORUNLU DERS DEĞİL ! ADI ÜSTÜNDE O DERSLERDEN MUAF OLMUŞSUNUZ
O 3 ZORUNLU DERS GİBİ 3 TANE DAHA YANINDA MUAF YAZMAYAN DERSLER OLMASI LAZIM.
VE KREDİNİZ 174 SİZİN 18 KREDİ AÇIĞINIZ VAR
EĞER BU TOPLAM 6 DERSİNİZ 18 KREDİ TUTUYORSA SADECE ZORUNLU DERSLERİNİZİ VEREREK MEZUN OLABİLİRSİNİZ.
ŞUAN BAHSETTİĞİM O 3 DERS 11 KREDİ TUTUYOR DİĞER 3 DERSLE BİRLİKTE 18 KREDİ TUTUYORSA
BU DERSLERİ BAŞARILI OLARAK VERİRSENİZ ÖNÜMÜZDEKİ SINAVDA MEZUN OLABİLİRSİNİZ.
Ders seçme yerinde, seçmeli dersler harici sadece o dersler var.Başka 3 tane gözükmüyor. Ama 6 tane zorunlu ders yazıyor, belkide sistem hatasıdır
Yinede yardımlarınız için teşekkür ederim, bu forum bana AOL hayatımda çok yardımcı oldu teşekkürler.
Yinede yardımlarınız için teşekkür ederim, bu forum bana AOL hayatımda çok yardımcı oldu teşekkürler.
Pardon Hocam Hata Bende Sizin Yazınızı EKSİK OKUMUŞUM
TOPLAM DÖNEMİNİZ 7 DEMİŞTİNİZ
ŞUAN SADECE ÖNÜNÜZDEKİ 3 TANE ZORUNLU DERS VAR
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI - 7
YABANCI DİL - 7
DİN KÜLTÜRÜ - 7
BU 7 DÖNEMİN ZORUNLU DERSLERİ.
BİR SONRAKİ DÖNEM 8 OLDUĞUNUZ ZAMAN
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI - 8
YABANCI DİL - 8
DİN KÜLTÜRÜ - 8
KALAN ZORUNLU DERSLERİNİZDE BUNLAR OLUCAK
YANİ TOPLAM ZORUNLU DERSLERİNİZ KREDİSİ 22 KREDİ TUTUYOR
BU DERSLERİ BAŞARI İLE VEREBİLİRSENİZ MEZUNSUNUZ.
DÖNEMİZ 8 OLMADIĞINDAN DOLAYI DİĞER KALAN ZORUNLU DERSLERİNİZ GÖZÜKMÜYOR.
TOPLAM DÖNEMİNİZ 7 DEMİŞTİNİZ
ŞUAN SADECE ÖNÜNÜZDEKİ 3 TANE ZORUNLU DERS VAR
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI - 7
YABANCI DİL - 7
DİN KÜLTÜRÜ - 7
BU 7 DÖNEMİN ZORUNLU DERSLERİ.
BİR SONRAKİ DÖNEM 8 OLDUĞUNUZ ZAMAN
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI - 8
YABANCI DİL - 8
DİN KÜLTÜRÜ - 8
KALAN ZORUNLU DERSLERİNİZDE BUNLAR OLUCAK
YANİ TOPLAM ZORUNLU DERSLERİNİZ KREDİSİ 22 KREDİ TUTUYOR
BU DERSLERİ BAŞARI İLE VEREBİLİRSENİZ MEZUNSUNUZ.
DÖNEMİZ 8 OLMADIĞINDAN DOLAYI DİĞER KALAN ZORUNLU DERSLERİNİZ GÖZÜKMÜYOR.