ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE !

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
harsan21
Çırak

2. ek sınav ihtimali

Mesaj gönderen harsan21 » 02 Eki 2018, 15:48

Merhaba
İkinci bir ek sınav olma ihtimali var mı ?

yarenkv
Asistan

Re: ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE ! - Kayıt Yenileme / EK Sınav -

Mesaj gönderen yarenkv » 02 Eki 2018, 16:33

8 dönemi anlarım da zorunlu ders sayım çok fazla nasıl geçicem hepsini ayrıca alan diye bişey var mesela ben fizik kimya biyoloji bunları geçmek zorunda olmamalıyım ya eğer muaf olursam noluyo zorunlu ders sayısı düşüyo mu

Jezxy
Onursal Üye

Re: 2. ek sınav ihtimali

Mesaj gönderen Jezxy » 02 Eki 2018, 17:02

yarenkv yazdı: 02 Eki 2018, 16:33 8 dönemi anlarım da zorunlu ders sayım çok fazla nasıl geçicem hepsini ayrıca alan diye bişey var mesela ben fizik kimya biyoloji bunları geçmek zorunda olmamalıyım ya eğer muaf olursam noluyo zorunlu ders sayısı düşüyo mu
Burada Anlayamadınız Tam Olarak YENİ DERS ÇİZELGESİMİ ?

Şimdi 8 DÖNEM Olayı Tamamen Liseden Belirli Bir Yaş Altında Kişinin Mezun Olmaması İçin veya Lise Eğitimi Yaşının Üstündeyse Lisede Görmediği Dönemi Burada Tekrarlaması Oluyor.

Bu Maalesef Mecburi ve Aslında Olması Gereken :)

Diğer Mevzu YENİ DERS ÇİZELGESİ İSE Geçen Seneden Bir Kez Ertelendi.

Bu Ders Çizelgesi 2014 Den Beri Uygulanıyor ve Bu Sefer Oradan Gelen 8 Dersin Üstüne 8 Ders Daha Eklendi.

Yani

Alan Yok = 16 Ders Eklendi.
Alan Yok 2 = 8 Ders Eklendi.

Öğrencilerin Durumu Eşit :) Alan YOK - 2 LERDE Döneme Başladığından Bizden 8 Ders Fazla Önde Ders Görerek Başladılar ...

Şimdi BAHSETTİĞİMİZ DERSLERİ MUAF ETME KURALI BASİT

3 DÖNEM SINAVINA GİREREK BUNA EK SINAVDA DAHİL 3 SINAVDA BAŞARISIZ OLMAK. DERS SEÇİM LİSTENİZDE BAZI DERSLERDEN FERAGAT EDEREK BAŞARISIZ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ. KURAL BU !

MUAF OLDUĞUNUZ TAKTİDE BU DERSLER ZORUNLU DERS SAYINIZDAN DÜŞER. DİPLOMA NOTUNUZU ETKİLEMEZ.

ŞÖYLE BİR OLAYIMIZ DAHA VAR NET OLMAMAKLA BERABER ŞUAN BAZI ÖĞRENCİLERDE YANİ DÖNEMİ ESKİ OLAN (ALAN YOK) MÜFREDATINA BAĞLI OLAN KİŞİLERDE HALA YENİ DERSLER EKLENMEMİŞ ESKİ DERS ÇİZELGESİNE GÖRE DEVAM ETMEKTE. AOL'DE RESMİ BİR DUYURU YAPMADI HERALDE KİŞİLER MEZUN OLANA KADAR ÜSTELEMEYECEKLER. İNŞALLAH BU KURAL SİZDEDE GEÇERLİDİR. EK SINAV BAŞVURUNUZ YOKSA ŞUAN DERS SEÇİM LİSTENİZİ BİR KONTROL EDİN BU YENİ EKLENEN DERSLER SİZE YANSITILMIŞ MI ?

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 02 Eki 2018, 17:06

harsan21 yazdı: 02 Eki 2018, 15:48 Merhaba
Hocam Bu Tamamen Talep Sayısına Bağlı Önümüzde Kocaman EKİM VE KASIM AYI VAR NEDEN OLMASIN.

Ama Şuan İçin İsteyen Nadir Kişilerdensiniz. Eğer Sitede Veya Sosyal Hesaplarda Sınav İsteyen Olursa Burada Başlık Açıp Bizde Talep Toplayıp Destek Verebiliriz.

harsan21
Çırak

Mesaj gönderen harsan21 » 02 Eki 2018, 17:14

Jezxy yazdı: 02 Eki 2018, 17:06
harsan21 yazdı: 02 Eki 2018, 15:48 Merhaba
Hocam Bu Tamamen Talep Sayısına Bağlı Önümüzde Kocaman EKİM VE KASIM AYI VAR NEDEN OLMASIN.

Ama Şuan İçin İsteyen Nadir Kişilerdensiniz. Eğer Sitede Veya Sosyal Hesaplarda Sınav İsteyen Olursa Burada Başlık Açıp Bizde Talep Toplayıp Destek Verebiliriz.

İnşallah olur özellikle tek kalan meslek dersinden sınava giremedim okulumda bölümüm kapatıldığı 1 hafta boyunca nakil işlemiyle uğraştım her seferinde hata verdi destek hattından yardımcı olacaklarını söylediler onlar da olmadılar ortada kaldık üniversite kayıt için mezun olabilir yazısı almaya gittim yüz yüze okuluma onuda veremem öyle bir uygulama yok diyor okulun başındaki tekrar nakil istedim bilemiyorum her seferinde sorun yaşamaktan sıkıldım

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 02 Eki 2018, 17:18

harsan21 yazdı: 02 Eki 2018, 17:14 İnşallah olur özellikle tek kalan meslek dersinden sınava giremedim okulumda bölümüm kapatıldığı 1 hafta boyunca nakil işlemiyle uğraştım her seferinde hata verdi destek hattından yardımcı olacaklarını söylediler onlar da olmadılar ortada kaldık üniversite kayıt için mezun olabilir yazısı almaya gittim yüz yüze okuluma onuda veremem öyle bir uygulama yok diyor okulun başındaki tekrar nakil istedim bilemiyorum her seferinde sorun yaşamaktan sıkıldım
Hocam Sizin Durum Biraz Sıkıntı Ya

Şimdi Sizde YÜZYÜZE EĞİTİM TAMAMLANDI KISMI EVET Mİ ?

BİRDE MESLEKİ ALAN KREDİSİNİ TAMAMLAYABİLDİNİZ Mİ ?

ŞU İKİSİ EKSİK OLDUĞU TAKTİRDE SİZ MESLEKİ DERSTEN KURTULSANIZ BİLE YİNE MEZUN OLAMAZSINIZ.

ŞİMDİ EĞER AÇIK LİSEDE EK SINAV İSTERSEK MESLEKİ KISIMDA DEĞİŞEN BİRŞEY OLMAZ TALEP DIŞARDAN GİRİLEN GENEL DÖNEM SINAVINA OLUCAK.

Kullanıcı avatarı
sizofren
Doktor

Mesaj gönderen sizofren » 02 Eki 2018, 17:21

Hocam şimdi 1. dönem ders seçimini ek sınav sonuçlarından sonra mı yapacaz.
YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA

Resim
En Yüce Unvandan da Yüce ''Türklük''

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 02 Eki 2018, 17:22

sizofren yazdı: 02 Eki 2018, 17:21 Hocam şimdi 1. dönem ders seçimini ek sınav sonuçlarından sonra mı yapacaz.
Aynen Hocam ... EK SINAVA DAHİL OLMUŞTUNUZ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN HEMEN SONRA %99 3 YADA 5 GÜNLÜK SÜRE VERİRLER DERS SEÇİMİ YAPIN YOKSA OTOMATİK SEÇİM YAPICAK DİYE

KALAN DERSLERİ SEÇİP 2018-1 DÖNEM SINAVINA DAHİL OLURSUNUZ.

blk10
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen blk10 » 02 Eki 2018, 17:55

HOCAM BU ALAN YOK-2 DURUMUNU MEZUNİYETE AZ KALMIŞ MESELA 35 KREDİLİK YANİ BİR SINAV İLE MEZUN OLABİLECEK ÖĞRENCİLERİ MUAF TUTABİLİRLER Mİ ? SİZCE

ÇÜNKÜ ALAN YOK 2 YE GEÇİRDİLER BENİ AMA ŞUAN DERS EKLEMEDİLER

ACABA DİYORUM MEZUNİYETE AZ KALDIĞI İÇİN MÜDAHALE ETMİYECEKLER Mİ ? BİZE
.....Hiç Bİr Şey İçin Geç Değildir....

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 02 Eki 2018, 17:59

blk10 yazdı: 02 Eki 2018, 17:55 HOCAM BU ALAN YOK-2 DURUMUNU MEZUNİYETE AZ KALMIŞ MESELA 35 KREDİLİK YANİ BİR SINAV İLE MEZUN OLABİLECEK ÖĞRENCİLERİ MUAF TUTABİLİRLER Mİ ? SİZCE

ÇÜNKÜ ALAN YOK 2 YE GEÇİRDİLER BENİ AMA ŞUAN DERS EKLEMEDİLER

ACABA DİYORUM MEZUNİYETE AZ KALDIĞI İÇİN MÜDAHALE ETMİYECEKLER Mİ ? BİZE
Hocam Siz Eğer Ek Sınava Dahil Olmadıysanız Durumunuzun Aynısı urk1996recep Bu Üyemizdede Geçerli

İşte Açık Lise Duyuru Yapmadı Heralde Ortalığı Galeyana Getirmekmek İçin Eğer Böyle Devam Ederse Vallahi Hiç Dokunmasınlar Bu Şekilde Herkez Bağlı Olduğu ESKİ / YENİ DERS ÇİZELGESİNDEN DEVAM ETSİN.

Kullanıcı avatarı
shizoskit
Acemi

Mesaj gönderen shizoskit » 02 Eki 2018, 18:14

Resim

Herkese selamlar iyi günler ben ek sınav yerleri belli olmadan arayıp açık lise numarasını konuştuğumda dil ve anlatım dersiyle edebiyat dersi birleştirildi denildi benim kalan zorunlu ders sayımda düşme yaşandı bende haliyle denilen dersi Türk dili ve edebiyatına çalışmaya başladım normal dil ve anlatım dersine çalışmayı bıraktım bugün açıp baktığımda dil ve anlatım dersi ayrı edebiyat dersinin ayrı ayrı sınavı olduğunu gördüm arayıp sorduğumda kimse size öyle birşey dememiştir siz yanlış anlamışsınızdır denildi :D bende ben rahatsız olduğum kişiyi nereye şikayet edebilirim dediğimde telefonumu suratıma kapattılar allahtan bi zamana kadar dil ve anlatım dersine çalışmıştım şimdi sizlere sorum şu benim kalan ders sayım kendi kendine bir anda düştü 18 di 13 e düştü bi anda ve ben bu dersleri seçmediğim halde bu derslerden sorumlu olacağım yazıyor sınav giriş belgemde ben daha ek sınav yerleri belirlenmeden aradığımda mesela yabancı dil 5 6 yı seçebilirken 8 i seçemiyrdum seçemedimde ama sınava gireceğim gün yabancı dil 8 de var :D anlamadım ben bu işi bunun içinde aradığımda bana daha düşük dönemli dersleriniz varken üst dönemli derslerinizi seçemezsiniz demişlerdi benim çok kafam karıştı daha 10 gün öncesine kadar neler söylüyorlardı onlara göre hazırlık yapıyordum sınav yeri gireceğim sınavların isimleri çıkınca afalladım kaldım lütfen bana yardımcı olun

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 02 Eki 2018, 18:21

Kardeşim Ufak Sorularım Olucak :)

Konunu Buraya Taşıdım VE Attığın Resimdeki Adreslere Dikkat Et :) O KADARDA KENDİNİ İFŞALAMA :) DÜZELTTİM RESMİ BİZE GEREKLİ OLAN KISIMLAR BUNLAR.

ŞİMDİ DERS SEÇİMİ YAPTIKTAN SONRA YUKARDAKİ KAYDET BUTONUNA BASTIN MI ?

Kullanıcı avatarı
shizoskit
Acemi

Mesaj gönderen shizoskit » 02 Eki 2018, 18:27

Ya kusura bakmayın forum kullanmakta bilgisizim hiç bi forumda bulunmamış birisiyim teşekkürler düzelttiğin için şimdi ben . ders seçme zamanlarında işte bazı vermem gereken dersleri seçemiyordum açıkta kalıyordu aradığımda bana daha düşük dönemli derslerini vermeden daha üst dersleri seçemezsin diyorlardı örneğin yabancı dil 5 dersi varken 8 i seçemiyordum neyse ben seçebildiğim vermem gereken dersleri seçip kaydet butonuna bastım benim girmek isteyip giremeyeceğim 3 ders kalmıştı yabancı dil 8 trafik bilgisi 2 din kültürü 8 ben bunları seçemeden diğerlerini seçtim ama şöyle bir saçmalık var dil ve anlatım dersini ve edebiyat dersini ayrı ayrı seçmedim ders seçme zamanında türk dili ve edebiyatı olarak gözüküyordu bende onları seçtim sınava gireceğim diyerek seçtiğim derslerin kitaplarından çalışmaya başladım bugün bu manzarayla karşılaştım şimdi ben 1.ci dönem sınavlarınada gireceğim zaman yine aynı şekil birşey olurmu acaba yani sonuçta yanlış şeye çalışıp sınava boş olarak gitmek var bu işin sonucunda ben mesela hafta sonu sınava gideceğimde ben 3 tane derse hiç bakmamış olarak o derslere çalışmadan girmiş olcam yani . :utanma:

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 02 Eki 2018, 18:39

Resim

Estağfurullah HİÇ PROBLEM DEĞİL :)

Bak Şimdi Hocam RESİMDE GÖRDÜĞÜN KISIM SADECE ORTASI KAYDET AMA VAZİFESİ OTOMATİK DERS SEÇİMİ YANİ BASTIĞINIZ ANDA SENİN SEÇTİĞİN DERSLER DEĞİL

ÖNCE SİSTEMDE GÖZÜKEN ZORUNLU DERSLER ONDAN SONRA MUAF ZORUNLU DERSLER DAHA SONRA SEÇMELİ DERS OLUŞACAK ŞEKİLDE KREDİ LİMİTİNE GÖRE DERS SEÇİMİ YAPIYOR.

SİZ KAYDET BUTONUNA BASINCA BUNLAR OLDU

VE BU SINAV 2017-4 DÖNEM EK SINAV OLDUĞUNDAN ESKİ DERS ÇİZELGESİNDEN SORUNLUSUNUZ ESKİ DERS ÇİZELGESİNDE

DİL ANLATIM VE TÜRK EDEBİYATI VAR

2018-1 DEN SONRA TÜRK DİLİ VE EDEBİYATINDAN SORUMLUSUNUZ. SİZİN İÇİN TEKRAR EK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANINCA TEKRAR DERS SEÇİMİ AÇILICAK O ZAMAN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATLARINI SEÇEBİLİRSİNİZ.

BU LİSTEDE YAPMANIZ GEREKEN ÖNCELİK ŞİMDİYE KADAR ÇALIŞTIĞINIZ DERSLER VARSA VE LİSTEDE MEVCUTSA ONLAR SONRA HEMEN RAHAT DERS NOTU OLAN ÇABUK ÇALIŞABİLECEĞİNİZ ZORUNLU DERSLER. DİN KÜLTÜRÜ VS BUNLAR BASİT DERSLER.

ASLINDA LİSTEDEKİ DİL VE ANLATIM , DİN KÜLTÜRÜ , ATATÜRK İLKE İNKİLAP , FELSEFE BUNLARI ÇOK RAHAT TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ. KOLAY DERSLER EMİN OLUN.

VE 2018 İLK SINAVINA ÇOK AZ ZORUNLU DERS SAYISI İLE BAŞLARSINIZ.

Kullanıcı avatarı
shizoskit
Acemi

Mesaj gönderen shizoskit » 02 Eki 2018, 18:46

Anladım şimdi ben 1.ci dönemden itibaren türk dili ve edebiyatı olarak çalışcam geriside aynı şekilde kalcak sanırım peki benim anlayamadığım şimdi ben bu benim fotosunu attığım derslerime gircem diyelimki yabancı dil 8 ben bu sınavına girdim ama kazanamadım geçemedim yani 1.ci dönemden sonra 2 sınava daha girsem ek sınavda girdiğim sınav sayısıda eklenip muaf yazılırmı yoksa bir dönem boyunca üç kere girme zorunluluğummu var yoksa bi derse bi kere sınavına girip geçemediysen daha sonra ne zaman girersen gir kazanamazsan 2.ci defa 3.cü defa olup muafmı oluyoruz biraz karma karışık yazıyor olabilirim ama :D yapmamaya çalışıyorum

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön