2017/4 Mezun Askerlik Tecili
2017/4 Mezun Askerlik Tecili
Merhabalar, Ben 20 eylül 2017 tarihinde askerliğimi tecil ettirmiştim 31 aralık 2018'de sona eriyor 2017/4 döneminde mezun oldum geçici mezun belgemi alıp şubeye gitsem askerliğimi tecil ederler mi? Yaşım 20 mezun olurken dönemim 14 idi 

Re: 2017/4 Mezun Askerlik Tecili
Merhaba
Artık Sistem E-DEVLET Üzerinden Tamamlanıyor. EN SON İŞLEM ASKERLİK ŞUBESİNE GİTMEK KALIYOR.
E-DEVLET ÜZERİNDEN "ASAL Yoklama Başvurusu" Kısmını Dikkatlice Doldurup Yani Tecil İsteyeceğiniz Şekilde Daha Sonra Aile Hekimine Sağlık Muayenenizi Yaptırdıktan Sonra Askerlik Şubesine Gitmeniz Gerekiyor.
E-Devlet Üzerinde Askerlik Şubesine Giderken Götürmeniz Gereken Evrakların Listesi Mevcut ...
Daha Sonra Şubede Tecil İşlemlerinizi Halledebilirsiniz.
2017 / 4.Dönem Mezunusunuz ... Rahatlıkla Askeriyeden Minumum 2 Yıl Daha Tecil Alabilirsiniz.

Artık Sistem E-DEVLET Üzerinden Tamamlanıyor. EN SON İŞLEM ASKERLİK ŞUBESİNE GİTMEK KALIYOR.
E-DEVLET ÜZERİNDEN "ASAL Yoklama Başvurusu" Kısmını Dikkatlice Doldurup Yani Tecil İsteyeceğiniz Şekilde Daha Sonra Aile Hekimine Sağlık Muayenenizi Yaptırdıktan Sonra Askerlik Şubesine Gitmeniz Gerekiyor.
E-Devlet Üzerinde Askerlik Şubesine Giderken Götürmeniz Gereken Evrakların Listesi Mevcut ...
2017 / 4.Dönem Mezunusunuz ... Rahatlıkla Askeriyeden Minumum 2 Yıl Daha Tecil Alabilirsiniz.
Ben e-devletten başvurumu yaptımJezxy yazdı: 17 Kas 2018, 17:51 Merhaba![]()

Bundan Sonrası
Ve Daha Sonrasında ...
https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma ... rec-takibi
Buradan Süreci Takip Edin ...
Eğer "Askerlik Şubesi Başkanlığı İşlemleri" Kısmı Hala Kırmızı Gözükürse O Zaman Askerlik Şubesine Gidiceksiniz Eğer Sağlık Ocağındaki İşlemden Sonraki Hafta Oradaki Tüm İşlemler Yeşil Olursa
Otomatik Tecil Verilmiş Olur.
İnşallah Yoklama Başvurusunu Doldururken Tecil İstediğini İşaretlemişsinizdir !
Bu İşlemleride Yaptıktan Sonra "Askerlik Durum Belgesi Sorgulama" Kısmına Gelip Tecilinizin Son Tarihini Öğrenmek Kalıcak.
- Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre kayıtlı olduğunuz Aile Hekimine gitmeniz ve Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenenizi yaptırmanız gerekmektedir.
Ve Daha Sonrasında ...
Eğer "Askerlik Şubesi Başkanlığı İşlemleri" Kısmı Hala Kırmızı Gözükürse O Zaman Askerlik Şubesine Gidiceksiniz Eğer Sağlık Ocağındaki İşlemden Sonraki Hafta Oradaki Tüm İşlemler Yeşil Olursa
Bu İşlemleride Yaptıktan Sonra "Askerlik Durum Belgesi Sorgulama" Kısmına Gelip Tecilinizin Son Tarihini Öğrenmek Kalıcak.
Evet tecil kısmına evet dedim umarım sağlık ocağınında orama burama bakmaz doktorJezxy yazdı: 18 Kas 2018, 01:27 Bundan Sonrası
- Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre kayıtlı olduğunuz Aile Hekimine gitmeniz ve Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenenizi yaptırmanız gerekmektedir.
Ve Daha Sonrasında ...
Beden Kitle İndeksi "BOY , KİLO , KAN GRUBU , GEÇMİŞE DAİR HASTALIK , UZUV KAYBI" GİBİ ŞEYLERE BAKILICAK.
Dün 2 gibi gittim sağlık ocağına boy kilo kan grubunu falan kaydetti sisteme ama sistem çok yavaş ilerliyormuş 1 güne falan gözükür dedi şimdi baktım hala kırmızı ışıkJezxy yazdı: 18 Kas 2018, 05:17 Beden Kitle İndeksi "BOY , KİLO , KAN GRUBU , GEÇMİŞE DAİR HASTALIK , UZUV KAYBI" GİBİ ŞEYLERE BAKILICAK.
-
Öğrenci numaram
Merabalar
Açık Öğretim İmam Hatip Mezunuyum.Fakat Diplomamı süresi içinde alamadığım için merkeze göndermişler şimdi dilekçe yazıp göndermemi istediler.Ama Öğrenci numaramı unuttum.Nasıl öğrenebilirim..............
Açık Öğretim İmam Hatip Mezunuyum.Fakat Diplomamı süresi içinde alamadığım için merkeze göndermişler şimdi dilekçe yazıp göndermemi istediler.Ama Öğrenci numaramı unuttum.Nasıl öğrenebilirim..............
Re: Öğrenci numaram
Hocam Bu Biraz Vakit Alabilir İnternetde 1 Hafta Falan Bekleyenler Olmuş Yeşile Dönmesi İçin. Siz Yapılacak Olanları Tamamladınız Bekleyelim Bakalım.xcan35 yazdı: 20 Kas 2018, 13:43 Dün 2 gibi gittim sağlık ocağına boy kilo kan grubunu falan kaydetti sisteme ama sistem çok yavaş ilerliyormuş 1 güne falan gözükür dedi şimdi baktım hala kırmızı ışık
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” Arayıp Hemen Öğrenebilirsiniz.Nergiz TOPCU yazdı: 20 Kas 2018, 17:00 Merabalar
Muayene yeşil ışık oldu şimdi son işlem kaldı şube onaylaması umarım kısa sürede onaylarlar ve bu arada 2017/4 diplomalar basılınca açık lise öğrenci arayüzunde diploma basıldımı yeri evet yazar mı?Jezxy yazdı: 20 Kas 2018, 17:03Hocam Bu Biraz Vakit Alabilir İnternetde 1 Hafta Falan Bekleyenler Olmuş Yeşile Dönmesi İçin. Siz Yapılacak Olanları Tamamladınız Bekleyelim Bakalım.xcan35 yazdı: 20 Kas 2018, 13:43 Dün 2 gibi gittim sağlık ocağına boy kilo kan grubunu falan kaydetti sisteme ama sistem çok yavaş ilerliyormuş 1 güne falan gözükür dedi şimdi baktım hala kırmızı ışık
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” Arayıp Hemen Öğrenebilirsiniz.Nergiz TOPCU yazdı: 20 Kas 2018, 17:00 Merabalar
AÇIKLAMA
Diplomanızı alabilmeniz için aşağıda belirtilen belgelerle birlikte diplomanın bulunduğu Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekmektedir.
1-Nüfus cüzdanı.
2-Ziraat Bankası, Halk Bankası ya da Vakıfbank'a yatırılacak Açık Öğretim Lisesi diploma harcı dekontu aslı. (2013 - 2014 Öğretim yılı 2. Dönem ve sonrasında (02/06/2014 ve sonrası ) mezun olanlar Diploma Harcı yatırmayacaklardır.)
3-Çıkma Belgesi aldıysanız belgenin aslı, kaybettiyseniz kayıp ilanı (Çıkma Belgesi alanlar diploma harcı yatırmayacaklardır).
4-Diplomayı sizin adınıza başka biri alacaksa, yukarıdaki belgelere ek olarak noterden onaylı vekaletnamenin aslı ve vekilin nüfus cüzdanı fotokopisi.
Ben harc yatıracakmıyım?
Diplomanızı alabilmeniz için aşağıda belirtilen belgelerle birlikte diplomanın bulunduğu Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekmektedir.
1-Nüfus cüzdanı.
2-Ziraat Bankası, Halk Bankası ya da Vakıfbank'a yatırılacak Açık Öğretim Lisesi diploma harcı dekontu aslı. (2013 - 2014 Öğretim yılı 2. Dönem ve sonrasında (02/06/2014 ve sonrası ) mezun olanlar Diploma Harcı yatırmayacaklardır.)
3-Çıkma Belgesi aldıysanız belgenin aslı, kaybettiyseniz kayıp ilanı (Çıkma Belgesi alanlar diploma harcı yatırmayacaklardır).
4-Diplomayı sizin adınıza başka biri alacaksa, yukarıdaki belgelere ek olarak noterden onaylı vekaletnamenin aslı ve vekilin nüfus cüzdanı fotokopisi.
Ben harc yatıracakmıyım?
xcan35 yazdı: 20 Kas 2018, 23:00 AÇIKLAMA
1-Nüfus cüzdanı.
Ben harc yatıracakmıyım?

Yok Hocam Siz Harç Yatırmayacaksınız ... Sadece Diplomanızın Basılmasını Bekleyeceksiniz ...
Diplomam basılmış lakin ne zaman gönderirler acabaJezxy yazdı: 21 Kas 2018, 16:46 Yok Hocam Siz Harç Yatırmayacaksınız ... Sadece Diplomanızın Basılmasını Bekleyeceksiniz ...