Ders calısamıyorum :(

Her Konuda Tartışabilirsiniz
sevdes

Ders calısamıyorum :(

Mesaj gönderen sevdes » 17 Mar 2009, 20:27

Kitaplarımı alalı 1 hafta olacak ama ben hala ders çalışmaya başlamadım,bir türlü çalışamıyorum,hiç içimden gelmiyor çalışmak,okuyup okuyp geçiyorum,çoğu şey aklımda kalmıyor.Bu durumdan nasıl kurtulabilirim,sizlerin ders çalışma taktikleriniz nedir,sınavlara nasıl hazırlanıyorsunuz,anlatın faydalanalım,birbirimize yardımcı olalım :)

Fays
Uzman Doktor

Re: Ders calısamıyorum :(

Mesaj gönderen Fays » 17 Mar 2009, 20:48

Ben yazarak çalışıyorum.. hem daha zevkli oluyor hemde böyle çalışmanın meyvesini görüyorum. kitapları okuyorum,önemli yerleri yazıyorum daha sonra sınava çok az zaman kala defterden okuyorum ve internetten falan test çözüyorum..yazmak biraz yorucu oluyor ancak değer diye düşünüyorum.. tavsiye ederim.

Kullanıcı avatarı
Cetin
Uzman

Mesaj gönderen Cetin » 17 Mar 2009, 21:18

bende yazarak calısıyorum kitaptaki konuları önce okuyorum daha sonra önemli yerlerini cizip yazıyorum,hergün tekrar etmeye calısıyorum faydası var :) birde sevdigin derslerden basla daha kolay olur
Resim

Kullanıcı avatarı
Bal10cuk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Bal10cuk » 17 Mar 2009, 22:00

Ben önce daha önceden çıkmış olan soruları not ediyorum daha sonra ona yakın önemli yerleri çiziyorum kitap sonundaki testlere bakıyorum vs genellikle soru şekilleri aynı olduğu için ha demekki buna yakın sorular çıkıyor diye düşünerek o tarz yerlere çalışıyorum ama benim anladığım sizin sorununuz derse nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum değil
içinizde çalışma hevesi isteği yok :wink:

keremaciroglu
Acemi

Mesaj gönderen keremaciroglu » 17 Mar 2009, 22:40

Ben sözel derslerde önemli yerlerin altlarını çiziyorum.kitap bittiinde sınav tarihi yaklasınca aynı dersi sadece o çizdiğim yerleri okuyarak calısıyorum.hem akılda kalıcı oluyor hem kolay oluyor.12 dersten sınava girdim 12 sinden de geçtim. :D

Kullanıcı avatarı
jade
Acemi

Mesaj gönderen jade » 18 Mar 2009, 09:03

arkadaşım merhaba öncelikle ben niçin okuyorum sorusunu sor kendine yani senin okumandaki amacın ne?
bak mesala ben ilk olarak bir prog. yaptım kendime hani ders listesi gibi onu daha tam olarak uygulamaya geçirmedim ama özelliği şu kağıdın kenar kısımların da benim okumaya sebebim olan mesleğin resimleri var ki buda insana hoş geliyor + bide ders çalıştıktan sonra hayalini kurduğum meslekle ilgili müzikler dinliyorum ve bunlar ayrı haz veriyor çalışmam için.bunun dışında not tutarak gerekirse okuyarak çalışıyorum ben seviyorum çünü okumayı :wink:
Düşünebiliyorum!
Öyle ise Varım ;)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön