ders seçimi
ders seçimi
arkadaşlar ben kayıt yeniledim şimdi ders seçimi yapıcam ama anlamadığım ve halk eğitimdende tam bir cevap alamadığım bir şey sorucam 1. dönem kaldığım dersleri ve 2. dönem derslerini seçtiğim zaman kredi yetmiyor yani hepsi 30 krediden fazla oluyor şimdi kaldığım dersler ne olacak seçeçekmiyim yada 1. dönem kaldığım dersleri seçip 2. dönemderslerinin hepsini seçmeyecekmiyim?
Re: ders seçimi
fatos yazdı:arkadaşlar ben kayıt yeniledim şimdi ders seçimi yapıcam ama anlamadığım ve halk eğitimdende tam bir cevap alamadığım bir şey sorucam 1. dönem kaldığım dersleri ve 2. dönem derslerini seçtiğim zaman kredi yetmiyor yani hepsi 30 krediden fazla oluyor şimdi kaldığım dersler ne olacak seçeçekmiyim yada 1. dönem kaldığım dersleri seçip 2. dönemderslerinin hepsini seçmeyecekmiyim?
Derslerin hepsini seçmen söz konusu olamaz. o listeden 30 krediyi tamamlayacak şekilde seçmelisin dersleri. kaldığın dersleride seçmelisin eğer zorunlu derslerinse.
seçmeli ders hariç kaldığın dersleri önce sonra dönemine ait 2. dönemin sanırım onları seç
Arkadaşlar alan kredisine ihtiyacım yok sadece toplam krediye ihtiyacım var bunun için sadece ortak ve seçmeli derslerdenmi sınava girmem gerekiyor yani alana hiç kredi yansımasını istemiyorum
pardon senin bölümün ne arkadaşım?liseli yazdı:Arkadaşlar alan kredisine ihtiyacım yok sadece toplam krediye ihtiyacım var bunun için sadece ortak ve seçmeli derslerdenmi sınava girmem gerekiyor yani alana hiç kredi yansımasını istemiyorum
Düşünebiliyorum!
Öyle ise Varım
Öyle ise Varım

sosyal bilimlerjade yazdı:pardon senin bölümün ne arkadaşım?liseli yazdı:Arkadaşlar alan kredisine ihtiyacım yok sadece toplam krediye ihtiyacım var bunun için sadece ortak ve seçmeli derslerdenmi sınava girmem gerekiyor yani alana hiç kredi yansımasını istemiyorum
arkadaşım alan kredin kaç ki şuan

sosyal bilimler kredi:192 alan:80 olması lazım
artı bide şu var alan ve ortak deslerin krediyi tamamlamış olsan dahi zorunlu dersler olduğu için kesin vermen gerekiyor.
artı bide şu var alan ve ortak deslerin krediyi tamamlamış olsan dahi zorunlu dersler olduğu için kesin vermen gerekiyor.
Düşünebiliyorum!
Öyle ise Varım
Öyle ise Varım

Teşekkür ederimjade yazdı:sosyal bilimler kredi:192 alan:80 olması lazım
3 yıllıksan 144 olmalı toplam kredi alan kredin ise 64
En son Fays tarafından 19 Mar 2009, 22:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
arkadaşlar ben 4 yıllık sistemde okuyorum 24 ocaktaki sınavdan önce alan değiştirdim genel kültürden sosyal bilimlere geçtim daha önce alıp geçtiğim dersler şu anda bende zorunlu alan dersi olarak görünüyor ve benim girmem gereken zorunlu derslerin toplamı 64 ediyor yani 3 sınava daha girmem gerekiyor benim toplam 43 krediye ihtiyacım var bunu iki sınavda tamamlasam bile alan derslerinden girmek zorundamıyım acaba ama zorunlu ders olarak görünene derslerden dil ve anlatım 5ten ben alan değiştirmeden önce geçmiştim onlarada tekrara girmek zorundamıym eğer girmek zorundaysam oof ya boşu boşuna bi dönem daha uzayacak
zorunlu derslerde yazılı olan derslerin hepsinden geçmen yahut 3 defa kalıp muaf olman gerekli
alan derslerindende girmek zorundasın,geçtiğin derslerden tekrar girmessin.
»-(¯`v´¯)-»MERVE»-(¯`v´¯)-»
alan derslerinden geçemesek bile bir kere girmiş olmamaız yetiyor diye biliyorum degil mi arkadaslar ama zorunlu dersleri vermek şart muaf olana kadar 

Bölümüne göre değişiyor. mesela 3 yıllıklarda zorunlu derslerin hepsi 'ortak' ders olarak adlandırılır. 4 yıllıklarda ise zorunlu dersler başlığı altında 'ortak' ve 'alan' dersleri mevcut.Bal10cuk yazdı:alan derslerinden geçemesek bile bir kere girmiş olmamaız yetiyor diye biliyorum degil mi arkadaslar ama zorunlu dersleri vermek şart muaf olana kadar