Evet bak o dikkatimi çekmemişti hiç ama bölüm altında öyle yazıyorya ondan ben öyle düşünmüştüm neyse hepsini vermeye çalışırız artık napalımFays yazdı:
Bölümüne göre değişiyor. mesela 3 yıllıklarda zorunlu derslerin hepsi 'ortak' ders olarak adlandırılır. 4 yıllıklarda ise zorunlu dersler başlığı altında 'ortak' ve 'alan' dersleri mevcut.
ders seçimi
Re: ders seçimi
nasıl yani basarısız olsak bile mezun olabiliyormuyuz?Bal10cuk yazdı:alan derslerinden geçemesek bile bir kere girmiş olmamaız yetiyor diye biliyorum degil mi arkadaslar ama zorunlu dersleri vermek şart muaf olana kadar

evet ortak derslerde 3kere başarısız olduğunda o ders muaf oluyo,ama bu başarısız dersler diploma notuna yansıyor diye biliyorum
»-(¯`v´¯)-»MERVE»-(¯`v´¯)-»
ortak dersleri biliyorumda,alan dersinden gecmek zorunlu diye biliyordum ben,sınava girmek yetiyor demiş arkadas ondan sordum

-
- Acemi
dersLerLe kredi ucu ucuna yetio zaten aLanda. dersLerin hepsini verdiği kredi sana gerekLi oLandan 3-4 fazLa. yani onda da 1-2 dersden anca muaf oLursun ki buna da hiç gerek yok zaten geçiceksin çoğunu
arkadaşlar ben 4 yıllıkta okuyorum bizde zorunlu dersler ortak ve alan dersleri görünüyor benim bildiğim kadarıyla alan derslerinden girmiş olmak yeterli ama ben öncenden genel kültürdeydim alan değiştirdim sosyal bilimlere geçtim alan değiştirmeden önce seçmeli ders olarak girip geçtiğim dersler şuanda zorunlu derslerde alan dersi olarak görünüyor (örn:dil ve anlatım5 mesela ben genel kültürdeyken geçtim bu dersten ama şu anada zorunlu derste alan dersi olarak görünüyor) ben bu derslere tekrar girmek zorundamıyım acaba benim toplam 43 krediye ihtiyacım var ama zorunlu görüken derslerin toplamı 64 ediyor yani buda 3 sınav demek oluyor ben krediyi tamalsam bile bi sınava daha girmek zorunda kalacam ama önceden girmiş olduğum derslere girmek zorunda değilsem 3. sınava gerek kalmaz bilen arkadaşlar cvp bekliyorum
zorunlu derslerin içinde bulunan bütün derslere girmen gerekir...aslan yazdı:arkadaşlar ben 4 yıllıkta okuyorum bizde zorunlu dersler ortak ve alan dersleri görünüyor benim bildiğim kadarıyla alan derslerinden girmiş olmak yeterli ama ben öncenden genel kültürdeydim alan değiştirdim sosyal bilimlere geçtim alan değiştirmeden önce seçmeli ders olarak girip geçtiğim dersler şuanda zorunlu derslerde alan dersi olarak görünüyor (örn:dil ve anlatım5 mesela ben genel kültürdeyken geçtim bu dersten ama şu anada zorunlu derste alan dersi olarak görünüyor) ben bu derslere tekrar girmek zorundamıyım acaba benim toplam 43 krediye ihtiyacım var ama zorunlu görüken derslerin toplamı 64 ediyor yani buda 3 sınav demek oluyor ben krediyi tamalsam bile bi sınava daha girmek zorunda kalacam ama önceden girmiş olduğum derslere girmek zorunda değilsem 3. sınava gerek kalmaz bilen arkadaşlar cvp bekliyorum
girmek zorunda olusunun sebebide şu..
genel kültürdeyken mesela 2 kredisi olan dil ve anlatım sosyal bilimlerde alan dersi ve 4 -5 kredi bu yüzden de zorunlu girmen şart
ayrıcada dil ve anlatım dersinde hiç bir şekilde geçememezlik söz konusu değil o dersi mutlaka vermek zorundayız muaf olunmuyor zaten dil ve anlatımda
evet o sorun bendede var.tarih3-4 gecmiş oldugum halde alan degişikligi yaptıgım için tekrar secmek ve basarmak zorundayım.yani alan degişikligi yapıldıgı için bu sorunun olması normalmiş.Bal10cuk yazdı:zorunlu derslerin içinde bulunan bütün derslere girmen gerekir...aslan yazdı:arkadaşlar ben 4 yıllıkta okuyorum bizde zorunlu dersler ortak ve alan dersleri görünüyor benim bildiğim kadarıyla alan derslerinden girmiş olmak yeterli ama ben öncenden genel kültürdeydim alan değiştirdim sosyal bilimlere geçtim alan değiştirmeden önce seçmeli ders olarak girip geçtiğim dersler şuanda zorunlu derslerde alan dersi olarak görünüyor (örn:dil ve anlatım5 mesela ben genel kültürdeyken geçtim bu dersten ama şu anada zorunlu derste alan dersi olarak görünüyor) ben bu derslere tekrar girmek zorundamıyım acaba benim toplam 43 krediye ihtiyacım var ama zorunlu görüken derslerin toplamı 64 ediyor yani buda 3 sınav demek oluyor ben krediyi tamalsam bile bi sınava daha girmek zorunda kalacam ama önceden girmiş olduğum derslere girmek zorunda değilsem 3. sınava gerek kalmaz bilen arkadaşlar cvp bekliyorum
genel kültürdeyken mesela 2 kredisi olan dil ve anlatım sosyal bilimlerde alan dersi ve 4 -5 kredi bu yüzden de zorunlu girmen şart
ayrıcada dil ve anlatım dersinde hiç bir şekilde geçememezlik söz konusu değil o dersi mutlaka vermek zorundayız muaf olunmuyor zaten dil ve anlatımda
dügümlenirken uzun yolların ufukta ucu, bugünde gelmedi hasretle beklenen yolcu!...NFK
Bal10cuk yazdı:zorunlu derslerin içinde bulunan bütün derslere girmen gerekir...aslan yazdı:arkadaşlar ben 4 yıllıkta okuyorum bizde zorunlu dersler ortak ve alan dersleri görünüyor benim bildiğim kadarıyla alan derslerinden girmiş olmak yeterli ama ben öncenden genel kültürdeydim alan değiştirdim sosyal bilimlere geçtim alan değiştirmeden önce seçmeli ders olarak girip geçtiğim dersler şuanda zorunlu derslerde alan dersi olarak görünüyor (örn:dil ve anlatım5 mesela ben genel kültürdeyken geçtim bu dersten ama şu anada zorunlu derste alan dersi olarak görünüyor) ben bu derslere tekrar girmek zorundamıyım acaba benim toplam 43 krediye ihtiyacım var ama zorunlu görüken derslerin toplamı 64 ediyor yani buda 3 sınav demek oluyor ben krediyi tamalsam bile bi sınava daha girmek zorunda kalacam ama önceden girmiş olduğum derslere girmek zorunda değilsem 3. sınava gerek kalmaz bilen arkadaşlar cvp bekliyorum
4 Yıllık Sistemde Okuyanlar;
* Toplam kazanılan kredinin 192 veya üzeri olması
* Alan kredisinin 80 veya üzeri olması
* Alan derslerinin tamamından sınava girilmiş olması
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması
* Lise ara sınıflarından gelerek Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin,Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması ve toplam dönemlerinin en az 8 olması gerekir.
dil ve anlatımlardan geçmek zorundamıyz burada alan derslerinden sınava girilmiş olması gerekiyor diyor yani ben dil ve anlatımdan kalsam okulu bitiremiyormuyormuyum benim zaten alanda 6 kredi eksiğim var.birde ek sınavlar yapılyor ya o sınavlarda da dersleri kendimiz mi seçiyoruz oradada zorunlu dersleri alabiliyormuyuz tabi bize bu sene yaparlarsa
aslan yazdı:Bal10cuk yazdı:zorunlu derslerin içinde bulunan bütün derslere girmen gerekir...aslan yazdı:arkadaşlar ben 4 yıllıkta okuyorum bizde zorunlu dersler ortak ve alan dersleri görünüyor benim bildiğim kadarıyla alan derslerinden girmiş olmak yeterli ama ben öncenden genel kültürdeydim alan değiştirdim sosyal bilimlere geçtim alan değiştirmeden önce seçmeli ders olarak girip geçtiğim dersler şuanda zorunlu derslerde alan dersi olarak görünüyor (örn:dil ve anlatım5 mesela ben genel kültürdeyken geçtim bu dersten ama şu anada zorunlu derste alan dersi olarak görünüyor) ben bu derslere tekrar girmek zorundamıyım acaba benim toplam 43 krediye ihtiyacım var ama zorunlu görüken derslerin toplamı 64 ediyor yani buda 3 sınav demek oluyor ben krediyi tamalsam bile bi sınava daha girmek zorunda kalacam ama önceden girmiş olduğum derslere girmek zorunda değilsem 3. sınava gerek kalmaz bilen arkadaşlar cvp bekliyorum
4 Yıllık Sistemde Okuyanlar;
* Lise ara sınıflarından gelerek Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin,Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması ve toplam dönemlerinin en az 8 olması gerekir.
dil ve anlatımlardan geçmek zorundamıyz burada alan derslerinden sınava girilmiş olması gerekiyor diyor yani ben dil ve anlatımdan kalsam okulu bitiremiyormuyormuyum benim zaten alanda 6 kredi eksiğim var.birde ek sınavlar yapılyor ya o sınavlarda da dersleri kendimiz mi seçiyoruz oradada zorunlu dersleri alabiliyormuyuz tabi bize bu sene yaparlarsa
dil anlatımdan mutlaka gecmen gerekiyor bildiğim kadarıyla
http://aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=111aslan yazdı: 4 Yıllık Sistemde Okuyanlar;
Bak burda bu yazıyor
2- Ortak Dersler:
a. Ortak Dersler, Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken derslerdir. Bu dersler başarılamazsa tekrar alınması gerekir. Dil ve Anlatım başarılması zorunlu olan ders olup, muafiyet yoktur.