Ek sinav
-
Ek sinav
Selamlar arkadaslar kafama takilan bir soru var yardimci olursaniz sevinirim.
Acik lisede 4 yillik sistemde okuyorum su ana kadarki sinavlarin hepsinden tam kredi aldim.Umuyorum 2.sinavdanda tam alirim su anki kredim 133 sizce ek sinav olurmu ? olursa katilmak icin kac kredimizin olmasi gerekiyor.170 diye duydum insallah dogru degildir bu konuda bilgisi olan varmi?
Tesekkurler
Acik lisede 4 yillik sistemde okuyorum su ana kadarki sinavlarin hepsinden tam kredi aldim.Umuyorum 2.sinavdanda tam alirim su anki kredim 133 sizce ek sinav olurmu ? olursa katilmak icin kac kredimizin olmasi gerekiyor.170 diye duydum insallah dogru degildir bu konuda bilgisi olan varmi?
Tesekkurler
Re: Ek sinav
en sınava girmek için şartlar değişebilir ama geçen senenin şartlarına göre 162 kredin olması lazım. ve en az 8 dönem okumuş olman.
olup olmayacağı şu an belli değil ama büyük ihtimalle olacaktır.
olup olmayacağı şu an belli değil ama büyük ihtimalle olacaktır.
Geçmiş yıllarda 4 yıllıklar ek sınava giremediler. ek sınav sadece 3 yıllıklar için. ama belki bu yıl değişiklik olur,onu bilemeyiz..
çünkü 4 yıllıklar ilk kez bu sene mezun verecek.
önceki seneler zaten mümkün değildi.

Tamam ona bakarsan şimdide yönetmelik değişti. yılda 3 sınav olacak. belki bu mantıktan hareketle 4 yıllıklara ek sınav yapmazlar. benim düşüncem eğer yıl bu yıl ek sınav olursa 3 yıllıklar yararlanır. yok eğer olmazsa 3 sınav uygulamasını yaparlar,3 yıllıklarda 4 yıllıklarda ek sınav niyetine 3.sınava girer mayıs sonrası.. tabi benimkiler sadece bir tahminmans yazdı:çünkü 4 yıllıklar ilk kez bu sene mezun verecek.önceki seneler zaten mümkün değildi.
-
Tesekkurler dostum bende 162 diye hatirliyordum zaten.Bence 3 donem oldugu icin ek sinavlarin kaldirilmasi gundeme gelmez cunki 1 senede 3 donem sadece 18 yasini gecmis olanlar girebiliyor benim dusuncem bu ne olur bilinmez bekliyorum ek sinavida
Ad Absurdum yazdı:Tesekkurler dostum bende 162 diye hatirliyordum zaten.Bence 3 donem oldugu icin ek sinavlarin kaldirilmasi gundeme gelmez cunki 1 senede 3 donem sadece 18 yasini gecmis olanlar girebiliyor benim dusuncem bu ne olur bilinmez bekliyorum ek sinavida
162 mi 4 yıllıklara hiç ek sınav olamadı 3 yıllıklarda 144 le bitiriyor.İnşallah 4 yıllıklarada ek sınav olur arkadaşlar ek sınavlarda dersleri kendimizmi seçiyoruz yoksa verdikleri dersemi giriyoruz birde ek sınavlarda eğer kendimiz seçiyorsak zorunlu dersleri alabiliyormuyuz.
muhtemelen kendimiz seçiyoıruz
çağrı merkezine yazdım bugun ek sınav olacak mı falan diye bilmiyorum ne derler yine bilmiyoruz derler kesin pff
çağrı merkezine yazdım bugun ek sınav olacak mı falan diye bilmiyorum ne derler yine bilmiyoruz derler kesin pff

aslında bizede yapmaları gerek zaten biz 4 yıllıklara oldu senede 3 sınav ne zaman başlıyacak aaba bidahaki senemi tam ben başladım kısa dönemde bitirme kalktı galiba bugidşle ben bitrdiğimde tekrar kısa dönemde bitirilecek 

-
Hocam soyle bi bakarsak 3.yilliklarin ek sinava girme sartlarina ve oranlarsak bizimkisininde matematiksel olarak 162 olmasi lazim ve oylede olur.Ek sinav olursa tabi
Iste 3 yilliklarin sartlari(bilmeyenler icin)
1. 2007-2008 II. Dönem itibarı ile öğrencilik durumu AKTİF veya DONUK olanlar,
2. 3 Yıllık sistemde okuyanlar,
3. Dönemi 5 ve üzeri olanlar,
4. Toplam kredisi 104 ve üzeri olanlar,
5. Alan kredisi 24 ve üzeri olanlar (Genel Kültür Alanı hariç.)
6. 2007-2008 I. ve II. Dönem sürecinde en az bir kez sınava girmiş olanl
Iste 3 yilliklarin sartlari(bilmeyenler icin)
1. 2007-2008 II. Dönem itibarı ile öğrencilik durumu AKTİF veya DONUK olanlar,
2. 3 Yıllık sistemde okuyanlar,
3. Dönemi 5 ve üzeri olanlar,
4. Toplam kredisi 104 ve üzeri olanlar,
5. Alan kredisi 24 ve üzeri olanlar (Genel Kültür Alanı hariç.)
6. 2007-2008 I. ve II. Dönem sürecinde en az bir kez sınava girmiş olanl