Arkadasım çok haklısın buna zaten itirazım yok ben sadece olan sistemi söyledimCanSibel yazdı:
biliyorum elbette soracaklar kredi eksigimi. yalniz ben aol ankarayi aradigimda bayan yalnizca nekadar krediniz var dedi 100 dedim tmm girebilirsiniz ek sinava dedi. okadar, dönem yillik filn baska bisy sormadi...
ek sinav son siniflara yapilir diyosun, örgün bir lisede olsaydik evt der baska bisy demezdim, ama öyle bir sistemdeyizki puan toplar gibi kredi topluyoruz...ki ha puan ha kredi, neyse. dönem sarti aranmasa ek sinavlarda, ozaman kredimizi, kendi adima konusayim, toplayabiliyorum kredimi.
ek sinavin aciklamasini okuyoruz internette sayfalarda, ögrencilere yüksek ögrenime girebilmeleri icin mezun olabilmeleri icin bir "sans" daha, bir imkan...simdi bazilari vardirki, atiyorum 140 kredisi vardir ( 4 yillik) biri 8 dönemini doldurmus, digeri diyelim 7 dönemi var...sirf dönem yüzünden krediden dersten alakasiz bir sekilde beklicek, sirf dönem dolsun diye....bu bir sistem bozuklugu, sistemin icerisinde birbirilerine engeller cikiyor...düzeltilmesi gerekir...sonucta cok calisirsan kredini toplarsin, calismazsan toplamazsin, öyle degilmi? ee calisipta topluyorsak neden birde dönem engeli cikiyor karsimiza, toplama sansimiz varken neden buna dönem engel oluyor.... ayrica ben bati avrupa programindayim, I.dönem sinavimiz nisan ayinda idi, siz II.dönem sinavinizi yaptiniz ve ardindan yapilacak olan ek sinavdaki aranan dönem, kredi sartlarini doldurabiliyorsunuz. biz ek sinava II.dönem sinavimizdan önce girmek zorunda oldugumuz icin aranan o dönem ve kredi sartlarini doldurma sansimiz olmuyor ek sinavda...cünkü bizim II. dönem sinavimiz agustos ayinda 22-23ünde...ayni yerin ögrencisiyiz, bence haksizlik oluyor, ozaman ona göre bati avrupa programindakilere sart koymalari gerekir, cünkü henüz II.dönem sinavimiza girmis olamiyoruz....
bu konu icinde dilekce yazdim, umarim bizide önemserler....