SENEYE 3. DÖNEM SINAVI AĞUSTOSTA YAPILACAK !!
Re: SENEYE 3. DÖNEM SINAVI AĞUSTOSTA YAPILACAK !!
Çok birşey beklemeyelimde diyelim mezuniyet için 1 kredi eksiğimiz kaldı ağustosta sınava girdik eylülün 8"inde açıklansa ve geçsek ee diploma en az 2 ay sonra elimize geçiyor etti mi kasım ayı ee o bir kredi için kayıp koca bir yıl öss'yi kazansakta diploma olmadan kayıt yapılmayacak gitti mi koca bir sene...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
emrahk yazdı:Çok birşey beklemeyelimde diyelim mezuniyet için 1 kredi eksiğimiz kaldı ağustosta sınava girdik eylülün 8"inde açıklansa ve geçsek ee diploma en az 2 ay sonra elimize geçiyor etti mi kasım ayı ee o bir kredi için kayıp koca bir yıl öss'yi kazansakta diploma olmadan kayıt yapılmayacak gitti mi koca bir sene...
diploma gerekli değil. mezun durumdaysan sana mezun oldu belgesi veriyorlar. diploma çıkana kadar o belgeyle üniversiteye kayıt yaptırılabiliyor.
-
- Acemi
öss sistemi değişti artık 2 sınav oalcak öss de bilmiyor musunuz :S eğer 3.sınavı agustosa cerdiklerine göre bunuda dşünmüşlerdir tabiki.bende sevmiyorum meb'in adıgı kararları ama sizin yaptıgınada bir anlam veremiyorum.
Evt seneye 2 sınav var ama 1.si nisanda 2. yine haziranda onun için bi fark yok benim dediğim başka bazı arkadaşlar ek sınavla bunu bir tutmuş hayır örneğin geçen sene 16-17 mayısta yapılan ek sınavların doğal olarak katılımı az olunca sadece 10 gün sonra sonuçları açıklanmıştı ve öss kazananlar için ağustos bitmeden tercihler yapılmıştı ama seneye ağustosta yapılacak olan sınav ek değil dönem sınavı ve açıklanması en erken 10 eylülü bulacak bu seneden tecrübeliyiz ne kadar geç açıklandığına böyle olunca eylülde üniversiteler çoktan açılmış oluyor yani bu sınav ek sınavı mumla aratacak açık lisede son senesi olanları anlatmak istediğim bu lütfen gerçekçi olalım bu sınav öss'ye girecek ve son senesi olan hiç kimse için bir umut olamayacak...keremaciroglu yazdı:öss sistemi değişti artık 2 sınav oalcak öss de bilmiyor musunuz :S eğer 3.sınavı agustosa cerdiklerine göre bunuda dşünmüşlerdir tabiki.bende sevmiyorum meb'in adıgı kararları ama sizin yaptıgınada bir anlam veremiyorum.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Ek sınavları 16-17 mayıs demişim ağustos olacaktı 

-
- Acemi
zaten bunu böyle yapma amaçları lise 2.5 yılda bitsin diye.durum böle olunca son senesi olan veya öss ye girecek olan kendi düşünsün artık bende durumdayım.ama bi yandan da onumuzdekı sene giremezsek öss ye daha ii olur lise diplomamızı alırız öbür seneye daha ilk dönemlerde . geriye kalan zamanda daisteyen dersaneye gider isteyenınde zamanı olur calısmaya . zaten derslere calısırken öss ye hazırlanılmıyodu ki girsekte kazanamıyacagız bi çogumuz zaten.böle daha ii oldu bence...
Kerem kendi adına haklı olabilirsin ama ben öyle düşünmüyorum öss'yi çoğumuz kazanamaz diye bir genelleme yapma 2007 de açık liseye yazıldım ve sadece aöl sınavlarına değil öss sınavları içinde çalışıyorum mesleki açık liseliyim ve benim şansız düz açıkliseden daha az en azından seneye 2li sınavda öss için şansımız eşitlencek diye umuyorum neden bir senemi kaybedeyim seneye girmek istiyorum sınava...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Uzman
ıyı oldu bu 3 kere sınav olayı:)
arkdaşlar yani örneğin benim 3 kredilik bir açığım olduğu halde ben öss ye başvuramıyacakmıyım... gerçi öss başvurularıı daha erken olackk yhaa ben hiçbir şey anlamıyormm bunlardan yaa.. yardımcı olursanız sevinirim...
Bildigim kadarıyla 10 kredye kadar olablıyor yanı mezun duruma gelmen yeterlı 3 kredıyle sorun olmaz
KaraLamaya çaLışanı siLeriMmm..! 

serhat30 yazdı:arkdaşlar yani örneğin benim 3 kredilik bir açığım olduğu halde ben öss ye başvuramıyacakmıyım... gerçi öss başvurularıı daha erken olackk yhaa ben hiçbir şey anlamıyormm bunlardan yaa.. yardımcı olursanız sevinirim...
Ben 9 kredi eksik yüzünden össye başvuramadım. yani mezun olmama 49 kredi eksik vardı. eğer ki 40 kredi eksik olsaydı başvurabiliyordum. ben 3 yıllığım,sizlerin başvurabilmeniz için 30 kredi eksiğiniz olmalı mezuniyet için. 31 kredi olursa bile başvuramazsınız.
galiba öss'ye girecek öğrencilerin şartları ocak ayındaki sınavla belli oluyor yani seneye öss'ye girmek için 1. dönem sınavına girip en fazla 30 kredi eksiğin olmalı yani sen şuan ki kredilerini hesapla seneye ocaktaki sınavdan sonra 30 kredi en fazla bir kredi bile fazla olmaz eksiğin kalmalı...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
arkadaşlar bi sorum olacak şimdi 3 sınav alacakya biz bu 3. sınava girmek için tekrar 45 lira bankaya yatıracakmıyız
-
- Doktor
fatos yazdı:arkadaşlar bi sorum olacak şimdi 3 sınav alacakya biz bu 3. sınava girmek için tekrar 45 lira bankaya yatıracakmıyız
tabiki her kayıt yenilemede yatıracaksınız..
"Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir"