Öss katılım şartı
Öss katılım şartı
Selam arkadaşlar ben 4 yıllık sistemde okuyorum şu anki kredim 160 2010 öss ye girmek istiyorum ancak şartlarını tam olarak anlayamadım.Halk eğitim merkezine sordum onlarda tam olarak bilmiyorlar.Zaten pekte birşey bildikleri yok bildiğim kadarıyla seneye ocak ayında olucak sınavda kredimizin 192 olması yada mayıstaki sınava 162 kredi yapmamız gerektiği. ne kadar doğru bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum açıklarsanız sevinirim.
Re: Öss katılım şartı
evet ben de bu dertden muzdaribim.suan 124 kredim var ve seneye yapılacak sınavalrda da mezunum ama öss sansım nedir acaba???yani 2010 öss ne ben benm gibi arkadasların durumu ne olacak acaba???
dügümlenirken uzun yolların ufukta ucu, bugünde gelmedi hasretle beklenen yolcu!...NFK
kac yıllık sistemdesin ?
ben sorunuza soru ekliycm... peki arkdaşla bnm şuan 142 kredim var gelecek yıl kredilerimi alsam mezunum... olduki benm 5 kredilk bir açığım oluyor peki ben o yıl öss katılamıyormuyum?
ARKADAŞLAR BANA YARDIM EDİN NE OLUR
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 4
Toplam Kredi : 118 Alan Kredi : 46
118+46=164 KREDİ YAPIYO 192 İLE OKUL BİTİYO DİMİ 112 ORTAK KREDİN 80 DE ALAN KREDİN OLUYO BİLDİĞİM KADARIYLA YANLIŞIM VARSA DÜZELDİN ŞUAN TOPLAM VE ALAN KREDİSİNİN TOPLAMI 164 YAPIYO 192 OLMASI İÇİN 28 KREDİM EKSİK OCAK AYINDA MEZUN OLABİLİRMİYİMMM BÖLÜMÜM SÖZEL:( ÖSS GİRMEK İSTİYORUM DERSHANEYE YAZILCAM

118+46=164 KREDİ YAPIYO 192 İLE OKUL BİTİYO DİMİ 112 ORTAK KREDİN 80 DE ALAN KREDİN OLUYO BİLDİĞİM KADARIYLA YANLIŞIM VARSA DÜZELDİN ŞUAN TOPLAM VE ALAN KREDİSİNİN TOPLAMI 164 YAPIYO 192 OLMASI İÇİN 28 KREDİM EKSİK OCAK AYINDA MEZUN OLABİLİRMİYİMMM BÖLÜMÜM SÖZEL:( ÖSS GİRMEK İSTİYORUM DERSHANEYE YAZILCAM

alan kredinle normal kredin ayrı değil zaten koskoca toplam kredi yazıyor : ) yani senin 118 kredin var şu anda. Bir dahaki sene öss' ye girmek istiyorsan ocak sınavı sonunda kredin 162 veya üstü olmalıdır.Ek sınav falan derken belki olabilir ek sınavları takip etece_antep yazdı:ARKADAŞLAR BANA YARDIM EDİN NE OLUR![]()
1. dönem sınavında 192 veya 162 kredisi olanlar yani mayıs ayında liseyi bitirebilecek halde olanlar katılabilirler.Birde yazın ek sınava girebilecekler diye birşey duydum ama o konuda kesin bilgim yokCanaslı yazdı:Össye kaç kredisi olan katılıyo
Tam bilgim yok ama öss girebilmek icin 1.dönem sınavı sonunda en az 162 kredin olması gerekiyor diye biliyorum.laden yazdı:evet ben de bu dertden muzdaribim.suan 124 kredim var ve seneye yapılacak sınavalrda da mezunum ama öss sansım nedir acaba???yani 2010 öss ne ben benm gibi arkadasların durumu ne olacak acaba???
ÖSS sınavına, öğretim yılı sonunda mezun olabilecek krediye sahip öğrenciler başvurabileceklerdir.
Örneğin; genel lisede okuyan 3 yıllık bir öğrenci bir dönemde en fazla 40 kredilik ders alabilir. Bir öğretim yılında 40x2=80 kredilik ders alıp başarılı olması mümkün olacağından mezuniyet kredisinin en az 80 kredi eksiği olan 144-80=64 krediye sahip olması gerekmektedir.
Örneğin; genel lisede okuyan 4 yıllık bir öğrenci bir dönemde en fazla 30 kredilik ders alabilir. Bir öğretim yılında 30x2=60 kredilik ders alıp başarılı olması mümkün olacağından mezuniyet kredisinin en az 60 kredi eksiği olan 192-60=132 krediye sahip olması gerekmektedir.
Kaynak: Açıköğretim Lisesi Öğrenci Hizmetleri
Örneğin seneye sınava girmek isteyen bir arkadaşımız 2009-2010 döneminde 2 sınavada[ocak-mayıs] girmeden yukarda belirttiğim kredilere sahip olması lazım.
Örneğin; genel lisede okuyan 3 yıllık bir öğrenci bir dönemde en fazla 40 kredilik ders alabilir. Bir öğretim yılında 40x2=80 kredilik ders alıp başarılı olması mümkün olacağından mezuniyet kredisinin en az 80 kredi eksiği olan 144-80=64 krediye sahip olması gerekmektedir.
Örneğin; genel lisede okuyan 4 yıllık bir öğrenci bir dönemde en fazla 30 kredilik ders alabilir. Bir öğretim yılında 30x2=60 kredilik ders alıp başarılı olması mümkün olacağından mezuniyet kredisinin en az 60 kredi eksiği olan 192-60=132 krediye sahip olması gerekmektedir.
Kaynak: Açıköğretim Lisesi Öğrenci Hizmetleri
Örneğin seneye sınava girmek isteyen bir arkadaşımız 2009-2010 döneminde 2 sınavada[ocak-mayıs] girmeden yukarda belirttiğim kredilere sahip olması lazım.
Bir Sevda İse Hayatı Anlamlı Kılan, Daha Sesli Söyle KONYASPOR ULAN..!

Adı :GÜLYETER Soyadı :...
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 11
Toplam Kredi : 216 Alan Kredi : 112
Mezuniyet Tarihi : 09/05/2011
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 11
Toplam Kredi : 216 Alan Kredi : 112
Mezuniyet Tarihi : 09/05/2011