MÜJDE EK SINAV AÇIKLANDI

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Canaslı
Doktor

Re: MÜJDE EK SINAV AÇIKLANDI

Mesaj gönderen Canaslı » 11 Tem 2009, 15:49

2009 ve 2010 dönemi 3 . Sınav bu ek sınav

açağıl

Kullanıcı avatarı
Bal10cuk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Bal10cuk » 11 Tem 2009, 16:03

yagmur yazdı:Lise ara sınıftan ayrılarak Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olan, öğrenciler sınava katılabileceklerdir.

bunu anlamadım ben,ben lise ara sınıftan geldim tastikname ile aölsine,ara sınftan gelenlerde diğer üstteki sartlar gecersiz mi oluyor şimdi??
yani lise terk olup açık liseye kayıt olan bir öğrenci en az bir defa açık lise sınavlarına girmiş olmalı diyor
örneğin ben lise terkim ve 104 krediye sahibim bu şekilde mezun olamam kredim yetse zorunlu dersim olmasa dahi mutlaka açık lise sınavlarına en az 1 defa girmem gerekli bunu söylemek istiyorlar.
CagriSuayb yazdı:Merak ettiğim bişi war. bu ek sınavLardan yararLanmak için sunuLan şartLardan herhangi birine mi sahp oLmak gerekiyor yoksa hepsine birden mi ?
4 yıllıksan 4 yıllığın bütün şartlarına
3 yıllıksan 3 yıllıgın bütün şartlarına sahip olman şart
diğer şartlar geçersiz olmuyor yani 3 yıllıkmısın 4 yıllıkmı?

[/color]

Kullanıcı avatarı
Bal10cuk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Bal10cuk » 11 Tem 2009, 16:07

ilknur yazdı:arkadaşlar ben de açık lise 4 yıllık genel kültürde 2 dönemdir okuyorum toplam kredim 45. bende bu ek sınava katılabilecek miyim? "2008-2009 eğitim öğretim yılı öğrencilik durumu aktif veya donuk olanlar diyor" benim öğrencilik durumum aktif şuan. bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın...
elbette hayır 4 yıllıklar 192 kredi tamamlamak zorunda sende 1 sınavda 192yi tamamlayamazsın heralde zaten en az 30 kredilik eksiği olan 4 yıllıklar girebiliyor..
cantona yazdı:belgelerden görüldüğü kadarıyla bu bir ek sınav değil, 3.dönem sınavı diyebiliriz.
eğer öyle olsaydı herkes girerdi 3. sınava
bu bir ek sınav.. 3 yıllıklara olanaklar sağlanmış o ayrı ama 4 yıllıklar için ek sınavdır bu..
dediğim gibi 3. sınav hakkı olsa herkes girmeliydi..

Kullanıcı avatarı
Son Osmanlı
Çırak

Mesaj gönderen Son Osmanlı » 11 Tem 2009, 16:33

Eee benim şuanda Yüz yüze eğitimim bitmedi ? ben toplam kredimi bilmiyorum ?? 3 Yıllık sistemim Genel Kültürde 81 kredim var ben napıcam gireyimmi ? :D
Devlet-i Ebed Müddet دولت عالیه عثمانیه

Bastığın Yerler OSMANLI Toprağıdır ! !

Kullanıcı avatarı
Bal10cuk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Bal10cuk » 11 Tem 2009, 16:38

Son Osmanlı yazdı:Eee benim şuanda Yüz yüze eğitimim bitmedi ? ben toplam kredimi bilmiyorum ?? 3 Yıllık sistemim Genel Kültürde 81 kredim var ben napıcam gireyimmi ? :D
yüz yüze eğitiminde başarısız meslek dersi bulunan öğrencilerin kültür derslerinden en fazla 19 kredi, meslek derslerinden ise en fazla 21 kredi olmak üzere toplamda 40 kredi eksiği olan

Meslekî Açık Öğretim Lisesi programına kayıtlı olup başarısız meslek dersi bulunan öğrencilerin sınavları, yüz yüze eğitim verilen okullarca 17-30 Ağustos 2009 tarihleri arasında sadece başarısız oldukları meslek derslerinden yapılacaktır.

yüzyüze eğitimini bu şekilde başarabiliyorsan döneminde en az 4 ise girebiliyorsun aslında

cantona
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen cantona » 11 Tem 2009, 16:42

bu sınava girecekler için adı ek sınav bile olsa uygulamada 3.dönem sınavı sonuçta.

Kullanıcı avatarı
Bal10cuk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Bal10cuk » 11 Tem 2009, 16:44

cantona yazdı:bu sınava girecekler için adı ek sınav bile olsa uygulamada 3.dönem sınavı sonuçta.
bende şunu diyorum 3. dönem sınavı ise o zaman bizde itiraz edelim bizde girelim neye dayanarak böyle söylüyorsunuz 3.dönem sınavı diye
ben mi gözden kaçırıyorum acaba

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 11 Tem 2009, 16:49

Arkadaşlar ek sınava giriş şartları özetle şu şekildedir;

3 yıllıklar; 104 kredi ve 4 dönem* ve üzeri
4 yıllıklar; 162 kredi ve 7 dönem* ve üzeri olanlar

*: dikkat ederseniz 3 yıllıklarda 4,4 yıllıklar 7 dönem şartı aranmış. halbuki mezun olmak için 3 yıllıkta 5,4 yıllıkta 8 dönem gerekir. eskiden 5 dönemi olanlar girebilirdi ek sınava. herhalde bu kadar uğraş sonucu sesimizi duymuş olacaklar ki ek sınavda aranan dönem şartını 4'e indirmişler ve ek sınavıda dönem sınavı olarak saymışlar.

Buradan Eğitek Genel Müdürü Nizami Aktürk'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. bana yolladığı mailde,bu konu hakkında çalışma yapıldığını ve bu durumda olanların mağdur edilmeyeceğini söylemişti. bu düzenleme sayesinde 4 yıllığa geçirilmeden mezun olacağım. çok yaşa Nizami Aktürk.

cantona
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen cantona » 11 Tem 2009, 16:56

Bal10cuk yazdı:
cantona yazdı:bu sınava girecekler için adı ek sınav bile olsa uygulamada 3.dönem sınavı sonuçta.
bende şunu diyorum 3. dönem sınavı ise o zaman bizde itiraz edelim bizde girelim neye dayanarak böyle söylüyorsunuz 3.dönem sınavı diye
ben mi gözden kaçırıyorum acaba
[/quote

ama 3 yıllıklar için dönemi 4 ve 40 kredi eksiği ve 4 yıllıklar için dönemi 7 ve kredi eksiği 30 olması lazım. bu şartları taşıyan öğrencileri mezun etmek için dönem olarak öğrencilere geçecek.

Kullanıcı avatarı
Bal10cuk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Bal10cuk » 11 Tem 2009, 17:10

Fays yazdı:Arkadaşlar ek sınava giriş şartları özetle şu şekildedir;

*: dikkat ederseniz 3 yıllıklarda 4,4 yıllıklar 7 dönem şartı aranmış. halbuki mezun olmak için 3 yıllıkta 5,4 yıllıkta 8 dönem gerekir. eskiden 5 dönemi olanlar girebilirdi ek sınava. herhalde bu kadar uğraş sonucu sesimizi duymuş olacaklar ki ek sınavda aranan dönem şartını 4'e indirmişler ve ek sınavıda dönem sınavı olarak saymışlar.

Buradan Eğitek Genel Müdürü Nizami Aktürk'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. bana yolladığı mailde,bu konu hakkında çalışma yapıldığını ve bu durumda olanların mağdur edilmeyeceğini söylemişti. bu düzenleme sayesinde 4 yıllığa geçirilmeden mezun olacağım. çok yaşa Nizami Aktürk.
ne şekilde ulaştınız siz
bende bu sene mail yollamalıyım bizide mağdur etmemeleri açısından adresleri var mı

yagmur
Uzman

Mesaj gönderen yagmur » 11 Tem 2009, 18:43

Bal10cuk yazdı:
yagmur yazdı:Lise ara sınıftan ayrılarak Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olan, öğrenciler sınava katılabileceklerdir.

bunu anlamadım ben,ben lise ara sınıftan geldim tastikname ile aölsine,ara sınftan gelenlerde diğer üstteki sartlar gecersiz mi oluyor şimdi??
yani lise terk olup açık liseye kayıt olan bir öğrenci en az bir defa açık lise sınavlarına girmiş olmalı diyor
örneğin ben lise terkim ve 104 krediye sahibim bu şekilde mezun olamam kredim yetse zorunlu dersim olmasa dahi mutlaka açık lise sınavlarına en az 1 defa girmem gerekli bunu söylemek istiyorlar.
CagriSuayb yazdı:Merak ettiğim bişi war. bu ek sınavLardan yararLanmak için sunuLan şartLardan herhangi birine mi sahp oLmak gerekiyor yoksa hepsine birden mi ?
4 yıllıksan 4 yıllığın bütün şartlarına
3 yıllıksan 3 yıllıgın bütün şartlarına sahip olman şart
diğer şartlar geçersiz olmuyor yani 3 yıllıkmısın 4 yıllıkmı?

[/color]
anladım,ek sınavdan yararlanamıyorum zaten of :cry:
Resim

Kullanıcı avatarı
meloş
Doktor

Mesaj gönderen meloş » 12 Tem 2009, 02:01

Fays yanlış bilgilendirme yapıyosun

3 yıllıklarda 4 dönem ama hiçbir kredi şartı aranmıyor.bizzat sorulmuş öğrenilmiştir.Zaten yazıdada böle bişey yazmıyor.Yani bizlerde girebiliyoruz.

Kullanıcı avatarı
meloş
Doktor

Mesaj gönderen meloş » 12 Tem 2009, 02:02

meloş yazdı:

Fays yanlış bilgilendirme yapıyosun

3 yıllıklarda 4 dönem ama hiçbir kredi şartı aranmıyor.bizzat sorulmuş öğrenilmiştir.Zaten yazıdada böle bişey yazmıyor.Yani bizlerde girebiliyoruz.

MEsela 4 yıllıklarda çık açık 7 dönem ve 30 kredi kalması şartı yazılmıştır.Bence yanlış bilgilendirme yapma.Zaten kayıt süresi kısıtlı 5 gün sürücek.

Mlk
Acemi

Mesaj gönderen Mlk » 12 Tem 2009, 22:48

s.a. arkadaslar.
Bu habere cok sevndim,inşallah hepimiz basarıyla sonuclandırırız.
Şimdi yapmam gereken şu mu? Yanlışım varsa düzeltin lütfen :P
Bankaya gidiyorum,parayı yatırıyor,halk eğitim müd.ne gidiyorum.Dekontu gösteriyorum,5 tl de oraya veriyorum.Sonra???Dersleri orda mı seciyorum?
''Eğer bir işi bir kişi yapabiliyorsa,onu herkes yapabilir!''

Canaslı
Doktor

Mesaj gönderen Canaslı » 13 Tem 2009, 01:29

25 mi alıncak ozaman önce halk egıtıme gıtcez çunku aynı yere yatırmıyoruz bırı tc numarasına birde bır banka hesap numarasınada 5 lıra yatırcaz Ordan vericekler ama orda seçmiyceksin
açağıl

Kilitli

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön