o ayrı bir şey onun resmi yazısı ise
http://maol.meb.gov.tr/html_files/Arsiv ... 052009.jpg

bu 5 dönem olayınıda anlamıyorum aslında 3 yıllıklarında 6 dönem olması gerekmiyor mu normaldeemrahk yazdı:Erencexor bu sınav bir ek sınavdır ama geçen senelerden bir farkı var oda bu sınava giren öğrencilere 1 dönem yazılacak örneğin dönemi 4 olan 3 yıllıklar bu sınavla 5 dönem olup mezun olabileceklerdir buda büyük ihtimal sadece bu seneye özel birşey...
haksızlık vallaemrahk yazdı:Bal10cuk bu konuda bende hep sorarım neden 5 dönem şartı halbuki 3 yıl= 6 dönem yapar bizim matematiğimiz mi zayıf acaba?
Fays yine yanlış bilgilendirme yapıyosun sadece sen 4 dönemden 5 döneme geçeceğin ve kredin oldugu için sadece sana özel sanıyosun sanırım.Neye dayanarak yazdın anlamadım.Geçen seneye nazaran ise sakın onu baz alma.Fays yazdı:Erencexor ne dediğini anlamadım ama anladığım kadarıyla bi yerlerde yanlışlık var. ben izah edeyim böylece aydınlanmış olursun. 3 yıllık sistemde olup ta 104 kredisi ve en az 4 dönemi olanlar için ek sınav geçerli ve ek sınav da dönem sınavından sayılacak,yani ek sınavdan önce 4 dönemi olan öğrencinin ek sınav sonrası 5 dönemi olacak ve mezun olmak için gerekli olan 5 dönem şartını yerine getirmiş olacak. olay budur.
meloş yazdı:Fays yine yanlış bilgilendirme yapıyosun sadece sen 4 dönemden 5 döneme geçeceğin ve kredin oldugu için sadece sana özel sanıyosun sanırım.Neye dayanarak yazdın anlamadım.Geçen seneye nazaran ise sakın onu baz alma.Fays yazdı:Erencexor ne dediğini anlamadım ama anladığım kadarıyla bi yerlerde yanlışlık var. ben izah edeyim böylece aydınlanmış olursun. 3 yıllık sistemde olup ta 104 kredisi ve en az 4 dönemi olanlar için ek sınav geçerli ve ek sınav da dönem sınavından sayılacak,yani ek sınavdan önce 4 dönemi olan öğrencinin ek sınav sonrası 5 dönemi olacak ve mezun olmak için gerekli olan 5 dönem şartını yerine getirmiş olacak. olay budur.
Ama yanlış bilgilendirme sonucu kaydolmayanlar olabilir.3 yıllıklarda dönem 4 ama kredi şartı aranmıyor.Bizzat sordum öğrendim kayıt yapan kişiye.Halkeğitim görevlisine.Zaten yönetmelik ve şartlardada kredi şartı belirtilmemiş.Bu 3 yıllıklara bir güzelliktir.Mezun etmek için ellerinden geleni yapıyolar sağolsunlar.yani 3.dönem sınavı gibi kredisi yetmesede 3yıllıklar eski oldugu için bu sene kredi şartı aranmıyor.
Nasılki bundan önceki zamanlarda ek sınav için 5 dönem şartı aranıyoken şuan 4 dönem olan giriyor,Kredisi olamayanlarada bir güzelleştirme yaıpılmış
Mesela 4 yıllıkların şartlarında kredi şartı belirtilmiş.Ama 3 yıllıklarda sadece 4 dönemi olması yeterlidir.
Zaten ben İlçemizin Milli Eğitim bakanı ile sınav yerimde tesadüf karşılaştım.Oda dedi bir güzellik mezun etme için bişeyler yapılacaktır.Ve yapıldıda Bilginiz olsun 3 yıllıklar kayıt olun.Hatta Donuk ve silik öğrenci bile önceden sınava giremezken 3 yıllık donuk ve silik öğrencilerde girebiliyor şartsız 4 dönem olması yeterli.
İnşallah sonunda af çıkar kredi bu sınavdada bana yetmez..Af için 3 yııllıklara mail atarız