bu konuda bilgisi olan varmı
bu konuda bilgisi olan varmı
s.a arkadaşlar ben açıklisede genel kültür bölümünü okumaktayım derlerim iyi ancak aklımda şöyle bir soru var ben şimdi lise diplomasını aldığım zaman üniv sınavlarına girdiğimde hangi alanın derlerini seçebilirim (sayısal, sözeli eşitağırlık, yabancıdil) bu benim kafamı karıştırıyor birine sormuştum ama bana gelip genel kültür okursan üni gidemessin değiş bölümü demişti bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : AOL'de Okuduğu Dönem : 4
Toplam Kredi : 136 alan kredisi : 62
-
- Doktor
Re: bu konuda bilgisi olan varmı
bende busene giricem sınavlara daha once hiç giremedim
türkçe-matematik bölümüm inan bende bilmiyorum

"Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir"
dostun senin bölümün bellli sen öss de matamatik-türkçe yani eşit ağırlık bölümündeki derslere başvuru yapabileceksin ama benim sözel bölüme yapıp yapamayacağımda mechul 

-
- Doktor
kayıt falan yaptırdın değilmi
"Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir"
tolga_tolga yazdı:kayıt falan yaptırdın değilmi
kayıt yaptım yapmasına bu dönemin 2. sınavınada girdim ama şu öss olayı kafamı bulandırıyo genel kültürcü hangi bölüme başvurcak

-
- Doktor
bende kayıt yaptırdım fakat 3 yıllık olduğumdan sadece diplomayı almanın peşindeyim diplomayı bir alsam gerekirse önümüzdeki senede girerim sınavı ah şu diplomayı bi alsam 

tolga_tolga yazdı:bende kayıt yaptırdım fakat 3 yıllık olduğumdan sadece diplomayı almanın peşindeyim diplomayı bir alsam gerekirse önümüzdeki senede girerim sınavı ah şu diplomayı bi alsam
dostum şu son sıvadada krediyi tamamlayıp mezun olamassan artık 4 yıllık sistme etabi olacağını biliyorsun dimi :d:d:d:D
-
- Doktor
biliyorum ama kurtarma sınavı olma durumu var onu bekliyorum.
kimsenin bilgisi yokmu yaf 

faker yazdı:kimsenin bilgisi yokmu yaf
Açık Öğretim Lisesinin Genel Kültür Alanından Mezun Olanların
Alan-İçi Olarak Tercih Edebilecekleri Yükseköğretim Programları ile ilgili Bilgi Notu
Açık Lisedeki alanı Genel Kültür olan üniversite adaylarının çoğu tarafından hatalı olarak kullanılan ifadelerden biri “Sözelciyim” ifadesidir.
ÖSYM`nin lise alanları ile ilgili gruplandırmasında “Sözelci” diye bir grup yoktur. Bu adaylar genel liselerin ve Açık Lisenin Genel Kültür alanından mezun olmuş adaylardır. Adayların kendilerini böyle adladırmalarının nedeni, alan-içi olarak tercih edebilecekleri bölümlerin çoğunun SÖZ puanı ile öğrenci almasıdır (aşağıdaki tabloya bakınız).
Açık Lisenin Genel Kültür alanından mezun olan adayların alan-içi olarak (% 80 AOBP ile) tercih edebilecekleri bölümler 2009 ÖSYS kılavuzunun 27. sayfasında Tablo 3 A’da verilmiştir.
Genel Kültür mezunları 88 farklı yükseköğretim programını (bölümü) alan-içi olarak tercih edebilirler. Bu bölümlerin puan türü dağılımı aşağıda verilmiştir.
SÖZ-2 Puanı ile 39 bölüm (0.8 AOBP ile)
SÖZ-1 Puanı ile 8 bölüm (0.8 AOBP ile)
EA-1 Puanı ile 7 bölüm Ortak Alan(0.8 AOBP ile)
EA-2 Puanı ile 27 bölüm Ortak Alan(0.8 AOBP ile)
SAY-1 Puanı ile 3 bölüm Ortak Alan(0.8 AOBP ile)
SAY-2 Puanı ile 3 bölüm Ortak Alan(0.8 AOBP ile)
DİL Puanı ile 1 bölüm Ortak Alan(0.8 AOBP ile)
DİKKAT - AŞAĞIDAKİ TABLOLARDA YER ALAN BÖLÜMLER ALAN İÇİ OLARAK TERCİH EDİLEBİLECEK BÖLÜMLERDİR (0.8 AOBP`li).
BU BÖLÜMLER DIŞINDAKİ TÜM BÖLÜMLER ALAN-DIŞI OLARAK KABUL EDİLMELİDİR. (0.3 AOBP`li)

http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=35&t=2442
- sofistike07
- Yardımcı Asistan
bende genel kültürüm bu sene öss sınavlarına girdim tablo 3A 3B den ve tablo 4 den secebilirsiniz.... bende sordum bu genel kültür sayısal, sözel ve eşitağırlamı giriyor diye halk eğitim merkezinde hocanın birine bilmedini ve dersanelerdeki hocalara sormamı söyledi... 

Sevmek her zaman sahip olmak değildir...
Sevgi bazen beklemektir...
Sevgi bazen beklemektir...