Sınıf Atlama?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
eser46
Acemi

Sınıf Atlama?

Mesaj gönderen eser46 » 23 Eyl 2009, 19:41

Arkadaşlar Aöl'de okuyan bir komşu kızımız var. tüm yazılılardan full çekmiş. sınıf atlamış böyle bir şey varmı?

bu geçen yıldı??

aöl de yine sınıflar varmı lise 1 lise 2 diye yoksa dönem dönemmi? bu konu kafamı karıştırdı?

ciko_seko
Yardımcı Uzman

Re: Sınıf Atlama?

Mesaj gönderen ciko_seko » 23 Eyl 2009, 21:11

merhaba arkadaşım Aol' de sınıf atlama diye birşey yok...
Sana kendimden örnek vereyim ben 2005 yılında lise 1 den terk olarak AOL e kayıt yaptırdım ve sadece bu yıl sınavlara girdim "1.Dönem Ocak 2009" - "2.Dönem Mayıs 2009" -
"3.Dönem yani : 1.Ek-sınav Ağustos 2009" - "4 Dönem yani :"2.Ek-Sınav Ağustos 2009" ve "5. dönem 3.Ek-sınav 27 eylül 2009 da sınava giricem inşallah mezun olucam...

yani ben liseyi bir yıl içinde bittirmiş olucam ve bundan kesin eminim ; çünkü çok sıkı çalışıyorum ve çalışınca gerçekten oluyor ve insan acayip mutlu oluyor... yani bu yıl liseyi bittirmek isteyenler kesinlikle bittirebilirlerdi...
Tüm dersleri başarabilen bir kişi 1.Dönem 40 kredi, - 2.Dönem 40 kredi -3.Dönem 40. kredi Dönem 30 kredi ve 5.Dönem 13 kredi olmak üzere toplamda 40+40+40+30+13 = 163 kredi sahibi olabilir mezuniyet kredisi zaten 144 olması gerekiyor :wink: Bu 3 yıllık sistemde olanlar için.

Gelelim 4 yıllıklarda onların pek farkı yok sayılır aslında onlar her dönem 30 kredilik ders seçebiliyor
yani 30+30+30+30+13 = 133 krediye sahip olabilirler fakat onların 192 tamamlaması gerektiği için daha önceden 59 kredi olması gerekir. sonuncu 13 kredilik ek sınavı saymazsak 4 yıllık sistemde okuyan bir kişi bu yıl 120 krediye sahip olabilirdi yani bu yılı iyi değerlendiren arkadaşlar önümüzdeki yıl kesinlikle mezun olabilirler buda demek oluyorki çalışan bir kişi ama gerçekten çalışan kişi liseyi en uzun 2,5 yılda bittirebilir...

Biraz uzun yazdım kusura bakma, yazmaya başlayınca kendimi durduramıyorum :wink:

zooz
İletişim:

Re: Sınıf Atlama?

Mesaj gönderen zooz » 24 Eyl 2009, 00:53

Sınıf falan yok krediyi tamamlarsan okuldan mezun olursun 4 senelik sistemde 192 krediyi tamamlarsan liseyi bitirmiş olursun.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir).
Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.
Not: Yukarıda sözü edilen mezuniyet şartları 4 Yıllık Sistem içindir.
Hani insan ağlamak ister,Gözlerinden yaş gelmez.. Hani gülmek ister,yürekten gülemez.. Hani birini bekler o hiç gelmez..Hani onu severde hiç söyleyemez.. Tam söyleyeceği zamanda o başkasını sever ya İşte o zaman insan ölmek isterde ecel gelmez..

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön