AOL kitaplar acil yardım!!!
AOL kitaplar acil yardım!!!
arkadaşlar aol un sitesindeki ders kitapları bize kaydımız aktif olduktan sonra verilecek normal kitaplar mı ?
Re: AOL kitaplar acil yardım!!!
arkdaşım dün kayıt yenilemeden kitaplarını aldı geldi
ben yeni kayıtım ve daha aktif olmadım :S
aktif olmadığından dolayı ders seçimi yapamıyorsun tabi, kitap almak istersen alabilirsin elbette...Dostum eğerki sen ilk öğretim diploman ile kayıt olduysan bu demek oluyorki tüm dersleri vermek zorundasın yani eğer öyleyse sana tavsiyem derslerden matematik-1 edebiyat-1 dil ve anlatım 1-2 cografya-1 din kültürü -1 vs derslerin kitaplarını git al yani 1-2 kitaplarını al şimdiden çalış aktif olunca ders seçiminde çalıştığın dersleri seçersin ve daha seçmek istediğin dersler varsa eğer seçersin yine gidip kitap alırsın zaman kaybı olmaz senin için...
Sonra 1 ayda 10 derse çalışmak zor gelebilir. Eğer HALK EĞİTİM den daha aktif olmadınız falan derlerse nasılsa ben bu dersleri seçicem ve bunlardan sınava girecem bir an önce alıp çalışmak istiyorum dersin sorun olmaz
Sonra 1 ayda 10 derse çalışmak zor gelebilir. Eğer HALK EĞİTİM den daha aktif olmadınız falan derlerse nasılsa ben bu dersleri seçicem ve bunlardan sınava girecem bir an önce alıp çalışmak istiyorum dersin sorun olmaz

ben ilk iki seneyi cumhuriyet anadoluda okudum son 2 sene açıkdan okuycam... yeni kayıt derken.... peki HEM verir mi ki kitabı şu dersleri seçcem desem :S bence vermezler gibime geliyor...
ki bii de ben yabancı dilim derslerim az... 13 saat ingilizce 2 saat seçmeli ingilizce 5 saat dil anlatım 3 saat edebiyat 1 saat din 1 saat trafik 1 saat demokrasi 2 saat felsefe 2 saat inkılap.....
valla dostum ben kayıt yenileme yapmaya gitmeden önce hangi dersleri seçeceğimi bir kağıda not edip gidiyordum, ve kayıt yenileme işlemlerini yapar yapmaz hemen daha ders seçimi yapmadan, hangi dersleri seçeğimi biliyorum kendim ayarladım eve gidince hemen zaten ders seçimini yapıcam diyordum, kitaplarımı alabilirmiyim diyordum, al diyorlardı alıp kitapları çıkıyordum, kimse bişey demiyordu.
Tüm dersleri excel' e kaydedip her dönem hangilerini seçeceğimi belirlemiştim, ona göre hangi dersleri seçeceğimi biliyordum.
Tüm dersleri excel' e kaydedip her dönem hangilerini seçeceğimi belirlemiştim, ona göre hangi dersleri seçeceğimi biliyordum.

çiko sen mezunsun sanırım bi soru sorabilirmym
evet mezunum
tabiki sorabilirsin.

ben 3 yıllktım sınava giremedm zorunlu dersim war bitane o yüzden 4 yıllığa kaldım toplam 192 alan 67 kredm war muhtemeln bu sınavda biter ama toplam dönem olayı ne öss ye girebilcemmi
ciko çok sağol yarın gidip konuşcam bakalım inşAllah verirler eminsin dimi ya? bir de birşey sorcam benim 13 saat ingilizcem var zaten yabancı dil alanın seçmeli ders yabancı dili de 2 saat ingilizce seçsem olurmu?
Bu Yılki ÖSS Başvuru Şartları şunlardı büyük ihtimal aynı şartlar geçerli olur.canisim yazdı:ben 3 yıllktım sınava giremedm zorunlu dersim war bitane o yüzden 4 yıllığa kaldım toplam 192 alan 67 kredm war muhtemeln bu sınavda biter ama toplam dönem olayı ne öss ye girebilcemmi
ÖSS Sınavına Kimler Başvurabilir?
1. 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonunda ve daha önce mezun olan öğrenciler,
2. 2008-2009 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme sonrası, öğrencilik durumu aktif ve donuk olan öğrencilerden, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem sınav sonrası aşağıdaki mezuniyet şartlarını tamamlayarak mezun olabilecek öğrenciler Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) müracaat edebilirler.
3. Dönem şartı tutan ( 3 yıllıkta 5. dönem, 4 yıllıkta 8. dönem olan) Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 16-17 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak olan sınavlarda alacağı kredi, mezuniyeti için yeterli olmayanlar, dönem olarak son sınıf düzeyinde olduklarından Bakanlık Onayı ile yapılabilecek Ek Sınav sonunda mezun olabilecekler sorumluluğu kendilerine ait olmak üzere Öğrenci Seçme Sınavına müracaat edebilirler.
------------------------------------------------------------------------------------------
1) Ocak sınavında mezun olan veya daha önce mezun onlanlar girebilir.
2) 8 dönemin olması gerekiyor fakat mayıs ayındaki sınav ile 8 dönem olması yeterli olur yani şuanda sen toplam 6 dönem okuduysan eğer, ocak ve mayıs' tada 2 dönem okuyacağın için öss ye başvurabilirsin.
ve Örneğin diyelimki mayıs döneminden sonra 8 dönemin oluyor fakat kredin yetmiyor ek-sınav a girerek kredini tamamlabilir ve üniversiteye kaydını yaptırabilirsin.
evet dostum eminim tabikiJoQeR yazdı:ciko çok sağol yarın gidip konuşcam bakalım inşAllah verirler eminsin dimi ya? bir de birşey sorcam benim 13 saat ingilizcem var zaten yabancı dil alanın seçmeli ders yabancı dili de 2 saat ingilizce seçsem olurmu?

ve her dönem işim biten kitapları geri götüyordum, şuan elimde 10 tane falan kitap var onlarıda diplomamı alırken götürücem kitapların üzerine yazı yazmamaya özen gösteriyordum sizlerde öyle yapın çöpe gitmesin kitaplar işiniz bitince geri götürün.

Zorunlu derslerinden ve alan derslerinden eksiğin varsa eğer önce onları bittirmeni tavsiye ederim, sonra adamın başına bela oluyor zorunlu dersler...
seçmeli derslerini en sona bırakmanda fayda var, nasılsa ingilizceyi öğreneceksin senin için basit bir ders haline gelicek, eksik kredin kaldığında seçersin ve çok rahat bir şekilde geçersin

ya ama aga aradım şimdi kadın dedi hayır öyle bişi yok dedi ben bi gidiyim 190 boyumu cüssemi gösteriyim en iyisi 

valla HEM' den HEM' e değişebilir tavırları, ama sonuçta kitaplar orda duracağına alıp okusan onlara bunun ne sakıncası olabilir ki
en iyisi git olayı yavaş yavaş anlat izah etmeye çalış olmadı bağır çağır
tavrını göster