2 Yıllık yatay geçiş puanı

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Son Osmanlı
Çırak
Mesajlar: 25
Kayıt: 26 Şub 2009, 01:00
Konum: OSMANLI/Smyrna (İzmir)

2 Yıllık yatay geçiş puanı

Mesaj gönderen Son Osmanlı » 02 Eki 2009, 23:07

Arkadaşlar merhaba ben bu sene 1. ek sınavda mezun oldum diploma notum 63.80 orta öğretim başarı puanım 57.363 Ek tercihlere kaldım Ek tercihlerde össye giriş için Hangi puanı sayıolar ? Diploamı Orta öğretimmi ??


Devlet-i Ebed Müddet دولت عالیه عثمانیه

Bastığın Yerler OSMANLI Toprağıdır ! !

Kullanıcı avatarı
eboc
Çırak
Mesajlar: 22
Kayıt: 03 Eyl 2009, 09:58

Re: 2 Yıllık yatay geçiş puanı

Mesaj gönderen eboc » 14 Eki 2009, 17:07

Orta öğretim başarı puanı nedir, nasıl hesaplanır?
Diploma notunuzun, okuldan mezun olan diğer öğrencilerin diploma notları içindeki konumunun matematiksel karşılığıdır. Okul birincisi ile okul sonuncusu arasındaki dağılım 100 ile 50 aralığında şekillenir. Okulunuzdan o sene mezun olacak öğrencilerin diploma notlarının toplamının öğrenci sayısına bölümünden ortaya çıkan okul ortalamasının üzerinde iseniz avantajlı sayılırsınız. Diploma notunuz okul birincisinin diploma notuna ne kadar yakın ise avantajınız o kadar artar.

Öğrencinin not ortalaması, kendi okulunun not ortalamasına eşitse adayın OBP’ı yaklaşık 70’dir, Öğrencinin not ortalaması, kendi okulunun not ortalamasından yüksekse adayın OBP’ı 70’in üstünde, Öğrencinin not ortalaması, kendi okulunun not ortalamasından düşükse adayın OBP’ı 70’in altında gelecektir. (OBP hakkında detaylı bilgi için tıklayınız)

Orta öğretim başarı doğrudan kullanılan bir puan değildir. 0.8 katsayısı ile çarpıldıktan sonra ham puanınıza eklenen puan ağırlıklı orta öğretim başarı puanınızdır. Bu puan okulunuzun ÖSS ortalaması göz önüne alınarak hesaplanır. Okulun ÖSS ortalaması ne kadar yüksekse ağırlıklı ortaöğretim başarı puanınıza etkisi o kadar yüksek olur

ÖSS’de yanlışlar doğruları götürürken, örneğin sayısal bölümde yapılan yanlışlar sözel bölümdeki doğruları götürür mü?


Hayır. Yanlışların dörtte birini doğrulardan çıkarma işlemiyle bulunan ham puanlar (netler), sözel ve sayısal bölümler için ayrı ayrı hesaplanır

Cevapla

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön