mrti14 yazdı:Merhaba arkadaşlar ben Murat.Ben Anadolu lisesine gidiyorum bazı sebeplerden ötürü okulu bırakıyorum.Bu yıl 2. sınıfım.Kayıt yaptıracaktım fakat ilk dönem kayıtları bitmiş.Şimdi sorularıma geçmek istiyorum:
1-) Ben şimdi ikinci dönem kaytılarında şubat ayında kayıt yaptırsam bir sorun olurmu acaba.Çünkü okulda ilk dönemi okumadım.İlk dönem kayıtlarınada yetişemedim.İkinci dönem kayıtlarında kaydımı yaptırdığım zaman, açık öğretimin ilk dönemi gibi başlayabilirmiyim?
2-)Açık öğretimde sayısal,sözel,eşit ağırlık gibi bölümleri varmı?
3-)ÖSS ye girdiğimde diğer örgün eğitimlilerden ne farkım olur.Örneğin ben sayısal seçtim ÖSS de puanım yettiği ve benim bölümümdeki istediğim yere gidebilirmiyim?
4-)Ayrıca okuldan puan geliyordu,açıköğretimden öyle bir puan geliyormu?.Yada nekadar Geliyor?
5-)Acaba 9.sınıf (teşekkürle geçmiştim) için bana anadolu lisesinden nekadar kredi gelir.Yada 10.sınıfı da bitirip de seneye gelsem nekadar kredi gelir?
6-)Birde AÖL ni erken bitirebilme gibi bir durumumuz varmı.Varsa Nelerdir?
7-)192 kredide okul bitiyormuş.Ben 192 krediyi hızlı bir şekilde nasıl toplayıp mezun olabilirim?

Yılda 3 sınava oluyormuş.Bu sınavlarda 4 şık 20 şer soru olan dersler varmış.Bu dersler nelerdir?Ek sınav nedir?Daha fazla kredi almak için neler yapılabilir?
Okuduğunuz için çok teşekkürler.Cevaplarsanız Allah sizden razı olsun.Çok araştırma yaptım fakat aklımda soru işaretleri var.Eminim bu soruların cevapları başkalarınında işine yarayacaktır.Çok sağlun.
1-)AÖL'de zaten sınıf sistemi yok. belirtilen tarihlerde kaydolman hiçbir sorun teşkil etmeyecektir.
2-)Evet Açıköğretimde, Sosyal Bilimler(Sözel),Fen Bilimleri,T-M,Y.Dil,Genel Kültür bölümleri var. bu bölümlerden istediğin birini seçebilirsin.
3-)ÖSS'ye,daha doğrusu yeni ismi ile YGS ve LYS'ye girdiğinde diğer örgün liselilerden hiçbir farkın olmayacak. sınav sonucuna göre puanının yettiği yerlere yerleşebileceksin. AÖL diplomasının geçerliliği diğer lise diplomalarının geçerliliğindedir. arada bir fark yok yani. bakmayın AÖL diplomasını küçümseyenlere.
4-)Okuldan puan geliyor kısmını pek anlamadım. sanırım diploma puanını kastediyorsun ? eğer onu kastediyorsan evet her mezun olan öğrencinin diploma notu vardır.
5-)Örgün lisedeki notlarının AÖL'de kaç krediye karşılık geleceğini ancak kaydolunca öğrenebilirsin. bu duruma şimdiden bir şey diyemeyiz.. ancak kaydolunca öğrenebilirsin.
6-) Önceki yıllarda yıl sonunda mezun olmasına az kredi kalanlar 'ek sınav' düzenleniyordu. ancak bu yıldan itibaren geçerli olmak üzere '3 sınav' uygulamasına geçildi. yani yılda 3 sınav olacak.. onun için ek sınavın artık yapılıp yapılmayacağı bir muamma mahiyetinde.
7-)Evet 192 toplam 80 alan kredisi toplayarak,"zorunlu dersler" hanende yer alan dersleri vererek mezun olabilirsin. dediğim gibi artık yılda 3 sınav olacağı için mezuniyet daha da erken tarihte oluyor. belli olmaz ek sınav da düzenlenebilir. şöyle bir örnek vereyim,ortaokul diplomasıyla kaydolsa bile bir öğrenci,en erken 8 dönemde yani 2.5 yılda mezun olabilir.
8- Derslere bu linkten bakabilirsin;
http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html (Derslerin yanlarındaki rakamlar 'sınıf' değil 'dönem' belirtir,AÖLde sınıf sistemi yok. bu açıdan kafan karışmasın. ayrıca örgün lisede geçtiğin dersleri AÖL'de tekrar görmezsin.)