ARKADAŞLAR YARDIM...

Forumumuzda yer almayan konu ve başlıkları burada oluşturabilirsiniz.

NURAY

ARKADAŞLAR YARDIM...

Mesaj gönderen NURAY » 01 Eki 2009, 15:13

MERHABALAR. NURAY BEN. İLK DEFA KAYIT YAPTIRICAM. YALNIZ HİÇ BİŞEY BİLMİYORUM. ŞÖYLE SORULARIM OLACAK YANITLARSANIZ SEVİNİRİM.
-DERSLER İÇİN OKULA GİDİLİYOR MU , GİDİLİYOR İSE GİTMEK ZORUNDAMIYIM. ÇÜNKÜ ÇALIŞIYORUM.
-HALK EĞİTİM MERKEZLERİ DERS ÇALIŞMAK İÇİN KİTAP FALAN VERİYOR MU YOKSA KENDİMİZ Mİ TEMİN EDİYORUZ.
-BİR DE KREDİ SİSTEMİNİ ÇÖZEMEDİM. HİÇ BİLMEYEN BİRİNİN ANLAYACAĞI ŞEKİLDE ANLATABİLİR MİSİNİZ.

ÇOK TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN. HERKESE BAŞARILAR.

Fays
Uzman Doktor

Re: ARKADAŞLAR YARDIM...

Mesaj gönderen Fays » 01 Eki 2009, 17:52

NURAY yazdı:MERHABALAR. NURAY BEN. İLK DEFA KAYIT YAPTIRICAM. YALNIZ HİÇ BİŞEY BİLMİYORUM. ŞÖYLE SORULARIM OLACAK YANITLARSANIZ SEVİNİRİM.
-DERSLER İÇİN OKULA GİDİLİYOR MU , GİDİLİYOR İSE GİTMEK ZORUNDAMIYIM. ÇÜNKÜ ÇALIŞIYORUM.
-HALK EĞİTİM MERKEZLERİ DERS ÇALIŞMAK İÇİN KİTAP FALAN VERİYOR MU YOKSA KENDİMİZ Mİ TEMİN EDİYORUZ.
-BİR DE KREDİ SİSTEMİNİ ÇÖZEMEDİM. HİÇ BİLMEYEN BİRİNİN ANLAYACAĞI ŞEKİLDE ANLATABİLİR MİSİNİZ.

ÇOK TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN. HERKESE BAŞARILAR.

Öncelikle ilk defa kayıt olacaksan yarın(2 ekim) son gün. elini çabuk tutmalısın.

Dersler için okula gidilmiyor. sadece sınav zamanlarında AÖL tarafından belirlenmiş okula gidilip sınava giriliyor.

Halk eğitim merkezlerinden elbette kitap veriyorlar. zira kitap olmadan nasıl çalışacak ki. kayıt olup öğrencilik onaylandıktan sonra AÖL'ün sitesi üzerinden ders seçip,ders listesinin çıktısını alarak halk eğitime gidilip kitaplar alınıyor ve sınav gününe kadar çalışılıyor.

Kredi sistemi oldukça basit,192 toplam kredi,80 alan kredisi toplarsan,toplam 8 dönemi tamamlar ve zorunlu dersleri verirsen mezun olursun. bir dönem sınavından en fazla 30 kredi alınabiliyor. yılda 3 sınav olduğuna göre,her sınavda 30'ar kredi alsan,2.5 yılda mezun olursun. bu minimum tabiki..

Açıköğretim Lisesinin resmi sitesinin linkini de vereyim yardımı olabilir.--> aol.meb.gov.tr

BTL

Mesaj gönderen BTL » 08 Kas 2009, 01:39

selaMM ben acık liseye kayıt oldum dersleri secip kitaplarıda aldım ocaktaki sınava calısıorum sanırım bütün derslerden 20 soru sorulcakmıs ve test seklinde?benm merak ettiğim simdi kitabın tamamındanmı sorumluyuz yoksa ilk sınavda 1.ünitemi sadece kafam cok karıstı yardımcı olurmusnz simdiden tessekkrler :?:

My Maraz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen My Maraz » 08 Kas 2009, 09:40

BTL yazdı:selaMM ben acık liseye kayıt oldum dersleri secip kitaplarıda aldım ocaktaki sınava calısıorum sanırım bütün derslerden 20 soru sorulcakmıs ve test seklinde?benm merak ettiğim simdi kitabın tamamındanmı sorumluyuz yoksa ilk sınavda 1.ünitemi sadece kafam cok karıstı yardımcı olurmusnz simdiden tessekkrler :?:
1. ) 20 soruda 9 doğru yapma
2. ) şimdi örneğin kitapta misal matematik 1 yazıyor. Öle ise o kitabın içindeki bütün üniteden sorumlusun ilk dönemin oluyor çünkü.
Misal biyoloji 1-2 yazarsa ilk 2 ünitesini ele alacaksın oke
Yanmakta Güzeldir Bazen.
Yakan değerliyse..

BTL

Mesaj gönderen BTL » 08 Kas 2009, 12:40

HIMM ANLADIM İŞİMİZ VAR DEMEKTİR YANİ :) EE PEKİ BENDEKİ MATEMATİK 1 YAZIYO İLK SINAVDA BÜTÜN ÜNİTEDEN SORUMLUYSAM 2.SINAVDA YİNE AYNI YERLERMİ OLCAK YANİ(ÇOK TESEKKR EDERMM)

My Maraz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen My Maraz » 08 Kas 2009, 14:39

BTL yazdı:HIMM ANLADIM İŞİMİZ VAR DEMEKTİR YANİ :) EE PEKİ BENDEKİ MATEMATİK 1 YAZIYO İLK SINAVDA BÜTÜN ÜNİTEDEN SORUMLUYSAM 2.SINAVDA YİNE AYNI YERLERMİ OLCAK YANİ(ÇOK TESEKKR EDERMM)
Yok 2.dönemde Matematik 2 kitabını alacaksın derslerin.

Rica ederim betül. :wink:
Yanmakta Güzeldir Bazen.
Yakan değerliyse..

BTL

Mesaj gönderen BTL » 08 Kas 2009, 14:58

HIMM ANLADIM TMM COK SAGOL TŞK :)

My Maraz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen My Maraz » 08 Kas 2009, 15:06

BTL yazdı:HIMM ANLADIM TMM COK SAGOL TŞK :)
Önemli diil ben tşk ederim betül.
Yanmakta Güzeldir Bazen.
Yakan değerliyse..

NURAY

Mesaj gönderen NURAY » 09 Kas 2009, 09:06

Teşekkürler.

Bir şey daha sorucam. Ben hala ön ön kayıt öğrencisi olarak gözüküyorum. o yüzdende ders seçme işlemini yapamıyorum. birşey yapmam gerekir mi.?

BTL

Mesaj gönderen BTL » 09 Kas 2009, 14:15

valla benm bildgm kadr ile ön kayıttaysan ders secemezsn ben tam kayıt olduktan 2 hafta sonra derslerimi sectim ders secme butonu acılmıyo hemen sitede maraz daha ii acıklama yaapar sana :)

NURAY

Mesaj gönderen NURAY » 09 Kas 2009, 14:42

HIMM.TEŞEKKÜR EDERİM :)

BTL

Mesaj gönderen BTL » 09 Kas 2009, 14:44

ne demek rica edrm

My Maraz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen My Maraz » 09 Kas 2009, 16:20

NURAY yazdı:Teşekkürler.

Bir şey daha sorucam. Ben hala ön ön kayıt öğrencisi olarak gözüküyorum. o yüzdende ders seçme işlemini yapamıyorum. birşey yapmam gerekir mi.?
Aktarma işlemi devam ediyor. Üyeliğine gelir bekleyeceksin aktif olmanı nuray.
Eğer hala olmassa halk eğitim merkezine gidip sorucaksın.
Yanmakta Güzeldir Bazen.
Yakan değerliyse..

“Yeni Forum Konuları Oluşturun” sayfasına dön