Yardım Lütfen!!!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
CagriSuayb
Acemi

Yardım Lütfen!!!

Mesaj gönderen CagriSuayb » 26 Kas 2009, 14:22

Kafam çok karısık bu öss'de ki yeni sistem hakkında. Şimdi ben geneL küLtür aLanını seçtim Liseyi daha çabuk ve daha koLay bitirebiLmek için. ancak Lise bittiğinde veya bitmeye yakın oLduğunda dersaneye başLayıp, eşit hazırLık oLarak hazırLanıp öss'de eşit ağırLık boLumLerinden bi üniversiteye gitmeyi düşünüyorum. ancak büyük bi beLirsizLik war kafamda. her kafadan ayrı bi ses çıkıyor çünkü. dersane hocasına sordum dediğini yapabiLirsin dedi ama pek iLgiLenmez bi tavırLa. buda kafamda bi soru işaretine sebep oLdu tabi. ama güvenip daha fazLa irdeLemedim. bi kac arkadaşıma da sorup aynı cvbı aLdığım için. ama bugun başka bi arkadaşım eski dersanedeki arkadasLarından oğrendiği kadarıyLa haLa eski usuLe benzer bi sisteme donuştuğunu soyLedi bana. yani haLa mezun oLduğun boLume gore 2. sınavLara giriyosun diyor yani 1. sınavdan sonra gireceğin sınavLarı seçme gibi bi imkanın yok!! benim buna göre bi an önce bi kesinLiğe warmam gerekiyor. eğer istediğimi yapamıcaksam geneL küLtür boLumunden hemen dönüp boLum değiştirip tekrar eşit ağırLığa geçmeyi düşünüyorum. birde geneL küLtür böLümü ne oLarak geçiyor örgün eğitimde, tm & mf ve sosyal boLumLeri var ve geneL küLtür yok biLdiğim kadarıyLa. doğru düzgün biLgi aLıp danışabiLeceğimiz herhangi bi yer vaya kurum warmı öğrenmek istiyorum ve ayrıca yardımcı oLursanız cok sevinirim, çünkü geLeceğimi etkiLeyebiLecek bi durum ve cok büyük onem taşıyor benim için. şimdiden tşkLer yardımLarınız için...

eagle67
Uzman Doktor

Re: Yardım Lütfen!!!

Mesaj gönderen eagle67 » 26 Kas 2009, 16:28

Önce biraz sakinlik ve dinginlik ... herzaman iyidir. stres insan ı çıkmazlara sokar.Siz gelecekle ilgili endişe taşıyor ve geçer akçe bir üniversite bölümü istiyorsanız Alan dersleri olan yani T.MAT--FEN BİL. YABANCI DİL. En son da Sosyal bilimleri seçebilirsiniz.Bizim genel kültür alanı,genellikle benim gibi 40 küsür yaşında olup,12 Eylül öncesi kepazeliğinin vede sonraki eğitim sisteminin içerisindeki karışıklıklar yüzünden okuyamamış,-Lise diplomam olsun veya Aöf okurum diyenlerin bölümü ;forumdan anlatılanlardan anladığım bu ÜNV.sınavına Girerken genel kültürün de kodu var =3283 yinede tercih sizindir ben başarılar diliyorum. :)
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

CagriSuayb
Acemi

Mesaj gönderen CagriSuayb » 26 Kas 2009, 16:34

tabiki o boLumLeri bitirmek daha iyi uni için ama benim durumum biraz farkLı. zaten pek bişi öğrenemiyorum sayısaL dersLerden açık öğretim de. surda 3 veya 6 ay sonra da askere gitme durumum war. sınava girme imkanım oLursa orda sözeL dersLeri hadi veririm coğunu ama sayısaLLar çok zor. benim derdim o yuzden yoksa hiç uğraşmam tabi geneL küLtür fiLan. benim amacım askerde Liseyi bitirmeyi daha da koLayLaştırmak. zaten yeterince wakit kaybettim daha da kaybetmek istemiyorum çünkü...

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 26 Kas 2009, 16:42

Tamam siz bitirin genel kültürü,ünv hazırlanırsınız ayrıca; acele ve farklı durumlar için,kişi ye özel hiç birşey üretilmiyor, ne edersen kendine ,herşey kendi kendine aziz dostum :)
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

CagriSuayb
Acemi

Mesaj gönderen CagriSuayb » 26 Kas 2009, 17:37

eagle67 yazdı:Tamam siz bitirin genel kültürü,ünv hazırlanırsınız ayrıca; acele ve farklı durumlar için,kişi ye özel hiç birşey üretilmiyor, ne edersen kendine ,herşey kendi kendine aziz dostum :)
benim aradığım cvp bu değiL. benim öğrenmek istediğim tek bişey war o da iLk msjımda acık bi şekiLDe yazıyor zaten ama yine de tşk ederim payLasımın için...

yagmur
Uzman

Mesaj gönderen yagmur » 26 Kas 2009, 17:56

katsayı farkı kalkmıştı bi ara isteyen istediği bölümden girebilicekti ama sanırım o karardan vazgecilmiş,dün haberlerde görmüştüm bende,yani hala eski üsul olacak sınav,hangi bölümdeysen ikinci sınavda o bölümden giriceksin,gerci yök karsı çıkmış ve dava acmış ama ortada kesin bişey yok,esit agırlık bölümüne gecmek istiyosan bence biran önce gecmelisin,zira davanın sonuçlanması fln epey zaman alıır.
Resim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön