Açık Lise Puanlarının ÖSS ve Üniversitedeki Etkisi
Açık Lise Puanlarının ÖSS ve Üniversitedeki Etkisi
Merhaba,
Açık Lisede Sosyal Bölümde okuyorum. Üniversitede seçmek istediğim bölüm mimarlık. Ama Açık Lisenin sosyal bölümüyle mimarlığı tututurabilirmiyim acaba? ÖSS'de ne yapmam gerekiyor? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
saygılar.
Açık Lisede Sosyal Bölümde okuyorum. Üniversitede seçmek istediğim bölüm mimarlık. Ama Açık Lisenin sosyal bölümüyle mimarlığı tututurabilirmiyim acaba? ÖSS'de ne yapmam gerekiyor? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
saygılar.
Re: Açık Lise Puanlarının ÖSS ve Üniversitedeki Etkisi
bıldıgım kadarıylaa oss mımarlık ıstıyorsan lys1 ve lys2 ıyı yapman lazım acıkogretımle bı alakası yokkı ama sosyalde okuyup mımarlıgı secersen puanın kırılırmı bılmıyorumm
katsayı eşitliğini danıştay tekrar reddetti bu şekilde giderse gidemessin mimarlığa.......
şeyda21, ckurt ilgilendiğiniz için teşekkürler. Fakat benim anlamadığım şu;
şimdi ben lise 2 de ve sosyal bilimler okuyorum. Eğer mimar olmak istiyorsam fen bilimlerine mi geçmem gerek yoksa bu iş öss ilemi alâkalı?
şimdi ben lise 2 de ve sosyal bilimler okuyorum. Eğer mimar olmak istiyorsam fen bilimlerine mi geçmem gerek yoksa bu iş öss ilemi alâkalı?
fen bilimlerine geçmelisin.......
ckurt, çok sağol...
sanmıyorsun ama öyle mimarlık fakülteleri say-2 puan türünden alıyor yani bu bölume gitmek istiyorsan fen bilimleri bölümüne geçmelisin......
Açık Liseli, ckurt ilginize teşekkürler....
genel kültür alanı okuyorum okul öncesi öğretmeliği psikoloji fln istiyorum genel kültürden seçebilir miyim yoksa tm yemi geçmeliyim sitede genel kültür alanının seçebileceği bölümlerin tablosu var ama anlamadım anlayan varsa bakabilir mi
pskoloji ea-2 puanı ile okul öncesi öğretmenliği ea-1 puanıyla alıyor dolayısyla alan içi olarak tercih edebilmen için tm ye geçmelisin.incesu yazdı:genel kültür alanı okuyorum okul öncesi öğretmeliği psikoloji fln istiyorum genel kültürden seçebilir miyim yoksa tm yemi geçmeliyim sitede genel kültür alanının seçebileceği bölümlerin tablosu var ama anlamadım anlayan varsa bakabilir mi
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011
Merhaba,
grafik tasarım veya reklamcılık okumak için sosyal bölümde kalmalımıyım yoksa