ygs lys hangisi

Her Konuda Tartışabilirsiniz
JoKeR
Doçent
Mesajlar: 804
Kayıt: 09 Nis 2009, 17:29

Re: ygs lys hangisi

Mesaj gönderen JoKeR » 25 Şub 2010, 15:39

eagle67 yazdı:Tabii ki birde şu aksaklıklar olmasa herkesin heves istatistiği yükselecek ama bakıyoruz ki 380.000 kişinin daha sınav sonuçları belli değil :?

Bakacağız yarın artık... =)



gülyeter
Uzman Doktor
Mesajlar: 428
Kayıt: 09 Eyl 2009, 19:32

Re: ygs lys hangisi

Mesaj gönderen gülyeter » 26 Şub 2010, 08:44

3 zayıfım var :(
Adı :GÜLYETER Soyadı :...
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 11
Toplam Kredi : 216 Alan Kredi : 112
Mezuniyet Tarihi : 09/05/2011

aslan
Uzman
Mesajlar: 178
Kayıt: 19 Mar 2009, 21:39

Re: ygs lys hangisi

Mesaj gönderen aslan » 26 Şub 2010, 21:53

JoQeR yazdı:
aslan yazdı:
ckurt yazdı:400 puan yaptım işte en yüksek şuana kadar 95 net hedefım 100-105 net arası.....

AÖL de sizin gibiler olunca insan isterse biryerlere gelebileceğine inancım artıyor valla inş istediğniz yerlere gelirsiniz bazen o kadar canım sıkılıyorki liseden sonrası zor gibi geliyor ama böyle sizin gibileri görünce okuma hevesim artıyor

Pes etmeyeceğiz ASLAN! Kazanacağız inşAllah güzel yerleri!
inş ama geometri 2 den kalmışım bi sınava daha girecem artık bu sefer çalışıp geçeceğim ama muaf olmuyacam bu sınav son olacak inş

JoKeR
Doçent
Mesajlar: 804
Kayıt: 09 Nis 2009, 17:29

Re: ygs lys hangisi

Mesaj gönderen JoKeR » 26 Şub 2010, 22:37

İnşAllah...

ckurt
Uzman Doktor
Mesajlar: 510
Kayıt: 26 Kas 2009, 21:26

Re: ygs lys hangisi

Mesaj gönderen ckurt » 27 Şub 2010, 00:24

geometri dersi sekil agirlikli, görmeye dayali sorulardan olusur, salt bilgi sorulari yoktur. Tartismasiz kesin sonuçlari vardir. Sorular çözülürken verilerin yaninda büyük ölçüde yorum gücü ve mantik kullanilir.

Geometride sekilli sorular agirlikli oldugundan verilere bakilmali veriler sekle tasinmali ve nasil kullanilir diye düsünerek çözüme ulasilmalidir. Sorudaki hiçbir bilgi gereksiz degildir. Çözüme ulasmak için bütün verilerin kullanilmasi gerekir.

Ayrica ögrenci, sorunun çözümü için verilen sekil üzerinde ilave çizimler yapip yardimci dogrulardan yararlanmalidir. Geometri sorulari ögrencilerin sekiller arasinda iliski kurabilme yetenegine bagli olarak çözülen sorulardir. Soru ile karsilasildiginda sekiller arasindaki iliski ilk bakista görülemeyebilir. Sorular üzerinde sonuca ulasilamadigi zaman, sonradan o sorulara dönerek farkli bir bakis açisi yakalanmaya çalisilmalidir.

Geometri sorularini çözebilmek için matematik dersine ait köklü sayilar, rasyonel sayilar, birinci dereceden bir ve iki bilinmeyenli denklem çözümlerini iyi bilmek gerekir. Konu sirasi takip edilerek ilerlenmelidir. Geometride esas olan ezbercilik degil, yorum gücüne sahip olmaktir. Çok soru çözerek sorular üzerinde farkli bakis açilari kazanip, yorum gücü gelistirilmelidir.
Derste islenen konular o gün mutlaka tekrar edilmeli, konularla ilgili test , kitap ve soru bankasindaki sorular çözülmeli, çözülemeyen sorularda ögretmenlerden yardim istenmelidir.
lirli araliklarla konu tekrarlari yapilarak konularin unutulmasi önlenmelidir. Geometri dersindeki basari dersi sevmekle mümkündür.
Sorunun cevabini bulmakta pratiklik kazandiracak geometrik çizimler yapabilme yetenegini gelistirmeniz gerekir.

gülyeter
Uzman Doktor
Mesajlar: 428
Kayıt: 09 Eyl 2009, 19:32

Re: ygs lys hangisi

Mesaj gönderen gülyeter » 27 Şub 2010, 21:39

geo beni korkutuyor ya
Adı :GÜLYETER Soyadı :...
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 11
Toplam Kredi : 216 Alan Kredi : 112
Mezuniyet Tarihi : 09/05/2011

Cevapla

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön